Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
Terras met kamerverdeler van hout

Een roomdivider is een object wat in een ruimte geplaatst wordt om een scheiding aan te geven. Het open floor plan is helemaal in, dit is erg praktisch maar misschien niet zo gezellig. Om wat sfeer terug te brengen kun je een kamerverdeler gebruiken. In dit artikel geven we je genoeg inspiratie voor het stylen van een roomdivider!

Hoe kies je een kamerverdeler?

In 3 stappen een kamerverdeler kiezen:

  1. Kies de ruimte

    Kies een ruimte. Laten we bij het begin beginnen. Het is natuurlijk belangrijk om te weten welke ruimtes je wilt afscheiden van elkaar.

  2. Privacy bepalen

    Hoeveel privacy wil je? We kunnen ons voorstellen dat een roomdivider voor de slaapkamer iets meer privacy moet bieden als een roomdivider in de woonkamer. Bedenk voor jezelf of je hem tot het plafond wilt, hoe breed hij moet zijn en of je er doorheen moet kunnen kijken of niet. Houd wel rekening met de lichtinval in je huis om te voorkomen dat je per ongeluk een donkere hoek in je ruimte creëert.

  3. Waar moet de kamerverdeler aan voldoen?

    Aan welke eisen moet hij voldoen? Houd rekening met de stijl van je interieur en stem hier je materiaal op af. Er zijn zoveel verschillende extra functionaliteiten die een roomdivider kan hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld opvouwbaar zijn of extra opbergruimte bieden. Door deze multifunctionaliteit is het de investering extra waard.

2 ideeën voor een kamerverdeler in de slaapkamer

Idee 1. Roomdivider met afgesloten opbergruimte

Extra opbergruimte, wie wil dat nu niet? Om alles clean te houden kun je kiezen voor een roomdivider met afgesloten opbergruimte. Hier kun je je beddengoed of zelfs je hele kledingcollectie in kwijt. Afhankelijk van het type spullen kun je gaan kijken of je grote en hoge vakken wilt met deuren of misschien heb je liever kleine uitschuifbare vakjes. Alles is mogelijk.

Idee 2. Roomdivider met openhaard

Hoe lekker is het om in de winter een (nep) vuurtje in huis te hebben? De warmte en het sfeervolle licht kunnen je ruimte echt transformeren in een gezellige en romantische plek, daarnaast geeft het een hele luxe uitstraling. De slaapkamer zou daarom ook een perfecte ruimte zijn om een roomdivider met openhaard in te plaatsen. We zouden persoonlijk adviseren om te kiezen voor nep vuur i.v.m. de luchtkwaliteit en brandveiligheid, zeker in kleine ruimtes.

3 ideeën voor een kamerverdeler in de woonkamer

Idee 3. Roomdivider met tv

Waar moet je toch die tv plaatsen? Ophangen of toch neerzetten? Wordt de tv het centrale punt van je woonkamer of moet hij meer bijzaak worden? Vragen waar je misschien wel mee zit. In dat geval kan een roomdivider met tv een uitkomst bieden. Zo kun je ervoor zorgen dat je tv niet meer zo opvalt maar er zijn ook roomdividers waarbij je de tv kunt draaien. Hierdoor kun je hem naar je toe draaien als je er gebruik van maakt, en weer weg draaien om hem op te bergen. Ideaal toch?

Idee 4. Roomdivider met planten

Planten kunnen zoveel sfeer in je huis brengen. Maar waar zet je al deze groene vrienden? Een roomdivider kan de ideale plek zijn. Kies eerst goed wat voor kamerplanten je wilt en hoe de lichtval in je huis is. Afhankelijk daarvan kun je kiezen welke roomdivider bij je past. Heb je bijvoorbeeld alleen een roomdivider van plantenbakken nodig? Ga je voor een open kast waar je je planten in kunt zetten? Misschien klimplanten die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken om de hoogte in te gaan? Ga je verse kruiden verbouwen tussen de woonkamer en keuken? Of hebben je planten iets meer licht nodig en kies je voor een roomdivider met ingebouwde lamp? Het kan allemaal. Kijk vooral wat bij jou planten wensen en de wensen van je planten past.

Idee 5. Kamerverdeler met open opbergruimte

Sommige dingen mogen gezien worden! Gebruik daarom je roomdivider als display voor je mooiste items. Dit kan een collectie zijn zoals bijvoorbeeld whiskey flessen of boeken, maar ook al je mooie vakantiesouvenirs of je dierbaarste foto’s. Word je overspoeld met knutselwerkjes van je kids? Laat ze dan hun mooiste werkjes tentoonstellen in de kast en vervang ze als je nieuwe krijgt.

3 ideeën voor een kamerverdeler in jouw woonstijl

In de video hieronder zie je hoe je een roomdivider op verschillende manieren kunt neerzetten.

Roomdivider met Weens vlechtwerk:

Idee 6. Roomdivider boho

Voor een boho sfeertje kun je het best kiezen voor een roomdivider met panelen. Bamboe, riet en linnen zijn mooie materialen om deze warme sfeer over te brengen. Nieuw is er genoeg keuze maar je kunt er ook voor kiezen om even bij je lokale kringloop te kijken. Hier zijn regelmatig roomdividers in deze sfeer te vinden. Het fijne aan een roomdivider met panelen is dat ze lichtgewicht zijn en makkelijk aan te passen. Ze kunnen zonder moeite verplaatst worden maar ook in- en uitgeschoven worden. Heb je een grote kringverjaardag die avond? Of willen je kinderen misschien een fort bouwen? Dan kun je heb helemaal opvouwen en in een andere ruimte opbergen. Zo blijft je ruimte lekker flexibel.

Idee 7. Roomdivider industrieel

Zeg je industrieel, dan zeg je hout en metaal. Kies voor een stalen constructie met houten planken. Om een meer luxe uitstraling te creëren kun je kiezen voor zwart staal en wat ruwer hout. Op die manier laat je de textuur er echt uitspringen.

Idee 8. Roomdivider landelijke touch

Een hele simpele manier voor een roomdivider is er een van planken. Je kunt ze een natuurlijke houtkleur houden, maar ook schilderen. Als je gaat schilderen gebruik dan wit of pasteltinten. Wil je wat meer privacy? Gebruik dan hoge planken en zet ze dicht op elkaar. Wil je gewoon een extra muurtje om je bank tegenaan te zetten? Ga dan voor wat lagere planken en zorg dat er wat kijk ruimte tussen zit. Zo is het niet volledig afgesloten maar is het wel duidelijk waar de ruimtes eindigen en beginnen.

Shop een roomdivider in jouw favoriete stijl:

2x unieke kamerverdelers

En tot slot twee wildcards voor iedereen die het net even anders aan wil pakken.

Idee 9. Gordijnen als roomdivider

Gordijnen, midden in je kamer? Waarom ook niet! Je kunt ze zo ver openen en sluiten als je wilt en de stof zorgt voor wat extra textuur en een warme uitstraling in een ruimte die anders misschien kil kan aanvoelen. Je kunt gaan voor een neutrale kleur die matcht met je muren om de nadruk er niet op te leggen. Als je wilt dat het een statement piece wordt kun je gaan voor een lekkere accentkleur of toffe print. Ga voor lichtdoorlatende gordijnen om ervoor te zorgen dat je ruimte groot blijft aanvoelen. Ga voor verduisterende gordijnen als je bijvoorbeeld absolute duisternis wilt voor een privé bioscoop in je woonkamer.

Onze selectie met favorieten:

Idee 10. Een terrarium als roomdivider

Planten, maar dan anders. Je kunt een terrarium vullen met de mooiste planten en zo een echte eyecatcher creëren. Dit kan droog, maar ook (deels) onder water. Dit noemen ze aquascaping en het is een echte trend aan het worden. Vul een open kast met kleine terrariums of neem een grote en plaats die als een eiland in je ruimte. Veel indoor tuinier plezier!

Heb jij je al ingeschreven als member van Westwing? Je krijgt dan toegang tot alle sales van exclusieve merken! Daarnaast krijg je toegang tot alle artikelen op onze inspiratieblog om van jouw huis een nog mooier thuis te maken! Zo lees je ook alles over het inrichten van een woning! Waar wacht je nog op?