Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
logeerkamer

Waaraan herkennen we een goede gastheer of gastvrouw? Deze heeft aandacht voor het bezoek – en dat begint al met een liefdevol ingerichte logeerkamer. Lees hier de beste tips en tricks voor het inrichten van de logeerkamer. Toffe ideeën zodat je vrienden en familie zich tijdens hun logeerpartij bij jou thuis helemaal op hun gemak zullen voelen. Ook hebben we 5 ideeën om de gastenkamer klaar te maken voor Kerst zodat je gasten pas echt kunnen overnachten in Kerstsferen!

Deze meubels mogen in geen enkele logeerkamer ontbreken

Natuurlijk zijn er een paar dingen die je niet moet vergeten als je een logeerkamer gaat inrichten. Onze checklist helpt je bij het ontwerpen en inrichten van een functionele en uitnodigende logeerkamer. Alle ideeën voor deze extra slaapkamer vind je in onze exclusieve selectie op Westwing!

Logeerkamer inrichten: top 4 meubels voor de logeerkamer

 1. Logeerbed: een comfortabel bed vormt het hart van elke logeerkamer en moet je bezoek zoete en ontspannen dromen geven. Wil je de logeerkamer ook gebruiken als kantoor? Dan raden wij een slaapbank aan, die alleen kan worden omgebouwd tot een bed indien nodig. De logeerkamer met slaapbank bespaart ook ruimte en is daarom zeer geschikt voor kleinere kamers.
 2. Kledingkast: de garderobe of kledingkast is ook een belangrijk meubelstuk. Deze zorgt ervoor dat je gasten niet uit hun koffers hoeven te leven, maar hun kleding kunnen uitpakken en ophangen. Als een kast te veel ruimte in beslag neemt, kun je optioneel een ladekast in de kamer plaatsen. Deze kan ook dienen als decoratief element en versierd worden met verse bloemen, een geurkaars en elegante fotolijstjes.
 3. Fauteuil: een comfortabele fauteuil is ook een welkom meubelstuk in elke logeerkamer. Deze kan bijvoorbeeld gebruikt worden als opbergplaats voor kleding. Daarnaast is het ook een ontspannende zitplaats en hij roept in elke kamer een huiselijke sfeer op.
 4. Bijzettafel: er is zelfs in kleine logeerkamers ruimte voor een kleine bijzettafel. Deze dient als praktisch, decoratief oppervlak.

In 10 stappen naar de perfecte logeerkamer

De feestdagen of de volgende grote familiefeesten naderen? Gasten zullen spoedig weer voor de deur staan. Naast alle voorbereidingen, moeten de kamers voor je dierbare vrienden en familie natuurlijk ook klaar gemaakt worden. Zodat je niets vergeet, toveren wij in slechts 10 stappen de perfecte logeerkamer voor je tevoorschijn! Zelfs als je slechts een paar punten integreert, kun je het verblijf van je gasten met een paar eenvoudige stappen verfraaien.

 1. Een welkomstbriefje: een klein gebaar met een groots effect! Plaats een welkomstbriefje op het bed. Je ontvangt je gasten direct en hartelijk.
 2. Een kleine verzorgingsset: voor nog meer hotelgevoel leg je een kleine set -tandenborstel, tandpasta, een kleine tube douchegel en wattenstaafjes – voor je gasten klaar.
 3. Handdoeken in een set: fris gewassen en pluizig zacht – een gastendoekje en een douchehanddoek zijn een echte verwennerij voor elke bezoeker. Je bespaart je gasten ook onnodige bagage.
 4. Zoete chocoladegroet: een beetje zoetigheid voor het slapengaan is altijd lekker! Ken je de favoriete chocolade van je gast? Des te beter – een zoete groet als klein geschenk maakt je gasten blij.
 5. Verse bloemen: niets brengt meer leven in een kamer dan verse bloemen. Plaats ze op de bijzettafel of op een ladekast terwijl je de logeerkamer voorbereidt. En je zet een glimlach op het gezicht van je gast verschijnen zodra hij de kamer binnenkomt.
 6. Leesmateriaal: voor die paar bladzijdes voor het slapengaan of als rustmoment tussendoor leg je een spannende roman of een tijdschrift klaar.
 7. Water om je dorst te lessen: voorzie je gasten van een karaf met water en glazen om de dorst van je gasten ‘s nachts te lessen.
 8. Wifi-wachtwoord: een klein papiertje met het Wifi-wachtwoord maakt een eenvoudige en snelle internettoegang mogelijk voor je bezoek.
 9. Een extra deken: als het ‘s nachts kouder wordt, kan je gast de deken gebruiken. Op deze manier voelt je gast zich op zijn gemak en heeft hij het in elk geval niet koud.
 10. Geurkaars: een geparfumeerde kaars creëert onmiddellijk een aangename sfeer in de logeerkamer.

Met deze trucs maak je de logeerkamer echt uitnodigend

Ga je de logeerkamer inrichten? Let dan niet alleen op de juiste inrichting. Je wilt de ruimte ook functioneel inrichten. Wij zullen je laten zien waar je op moet letten.

 • Om ervoor te zorgen dat de kamer uitnodigend is en elke bezoeker zich onmiddellijk thuis voelt, moet je de kamer vooraf grondig schoonmaken. Dit omvat natuurlijk ook het stofzuigen of vochtig afnemen van de vloer en het verwijderen van stof van alle oppervlakken.
 • Het bed wordt bedekt met fris bedlinnen dat je gasten hult in luxe en een aangename geur verspreidt.
 • Controleer ook de kledingkast: is er genoeg ruimte? Zijn er kleerhangers? Zo niet, maak dan plaats voor je gast.
 • Denk ook aan de handdoeken zodat de bezoeker zich direct na aankomst kan opfrissen.
 • Als je de logeerkamer gaat inrichten, kun je het beste de kleine decoratieve elementen zoals bloemen of een zoet welkomstcadeautje en water pas vlak voor je aankomst plaatsen. Dan blijft alles vers.

Logeerkamer inrichten voor kerst: 5x tips

Blijven je gasten slapen met Kerst? Verwen ze niet alleen met een fantastisch Kerstontbijt, Kerstbrunch of Kerstdiner, maar zorg er ook voor dat de logeerkamer helemaal kerstproof is. Hoe je dat doet lees je hieronder.

 1. Kerstlampjes voor een op-en-top kerstige sfeer: een van de makkelijskte aanpassingen is om kerstlampjes op te hangen in de logeerkamer. Hang ze boven het bed, of aan de muur voor extra sfeer. Tip! Hang kerstkaarten met houten knijpertjes aan de lichtslingers. Zo maak je het net nog iets gezelliger!
 2. Dromen in Kerstsferen: wanneer je gasten blijven slapen met Kerst, mag het beddengoed in kerstige sferen zeker niet ontbreken. Ga bijvoorbeeld voor beddengoed met tartan print en voeg fluffy kussens toe voor een extra knus gevoel.
 3. Kerstdecoratie: een glazen stolp en geurkaarsen Niet alleen heel leuk voor in de woonkamer op de schouw of vensterbank maar ook voor op je nachtkastje! Versier de stolp met kerstlichtjes en wat neppe sneeuw, en klaar is je glazen Winter Wonderland!
  En voor net dat beetje extra warmte mogen kaarsen zeker niet ontbreken. Ga voor kaarsen met een Winterse geur zoals cederhout.
 4. Versier je meubels: hanglampen zijn vaak een eyecatcher in de kamer. Maak ze extra sfeervol door er kerstdecoratie aan te hangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine kerstballen of wat kerstgroen.
  Heb je een TV in je logeerkamer? Hang er dan een kerstslinger om heen. Zo wordt die kerstfilm net wat gezelliger. Ook leuk! Hang een kerst guirlande aan je bed of dressoir.
 5. Raamdecoratie: natuurlijk mag in de logeerkamer ook de kerst raamdecoratie niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan een kerstkrans of een paar mooie raamstickers.

  Mocht je extra ruimte hebben in de logeerkamer, dan kun je ook een klein kerstboompje plaatsen. Laat de kleuren die je hebt gekozen voor de kerstdecoratie terugkomen in de kerstboomversiering voor een harmonieus geheel.

 

Ideeën als je geen extra logeerkamer hebt

Natuurlijk moet je ook gasten kunnen verwelkomen als je geen aparte logeerkamer in huis hebt. Immers, zelfs in het kleinste appartement is er ruimte voor je beste vrienden en familie. Onze interieurspecialisten laten je zien hoe je ruimte kunt maken voor je bezoek.

De beste slaapplaats is in deze situatie een comfortabele bank of slaapbank. Als je geen plaats hebt voor een uitklapbank, kunt je gewone driezitsbank uitrusten met comfortabel beddengoed. Als je een slaapbank hebt, moet je uiteraard ook een frisse deken en kussen voor je gasten klaarleggen. Op deze manier kun je je ‘s avonds zonder stress redden. Ook zonder logeerkamer, leg je een paar gezellige handdoeken klaar voor het bezoek – op de slaapbank of direct in de badkamer.

Onze tip: bied je gasten ‘s avonds een slaapmasker en oordoppen aan. Er is immers geen ruimte voor de gast om zich terug te trekken.

Elegante hotelsfeer en een ontspannen vakantiegevoel: met onze tips en tricks word je de perfecte gastheer of gastvrouw! Je gasten zullen versteld staan!