Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
Lichte woonkamer in een oude woning

Een echt herenhuis is voor veel interieurliefhebbers de belichaming van de droomwoning. De hoge plafonds met stucwerk, en prachtige parketvloeren maken deze charmante woningen tot een geliefde schat voor de bewonderaars van een onroerend goed. De mogelijkheden om een oude woning in te richten zijn bijna eindeloos. De klassieke elementen passen ook heel goed bij de moderne woonstijl. Wil je weten hoe je jouw oude woning in de populaire herenhuis stijl kan inrichten? Wij bij Westwing laten je zien hoe en waar je nog rekening mee moet houden. Maak je klaar voor een stijlvolle interieur droom!

Waar je rekening mee moet houden bij oudbouw

Als je een oude woning wil inrichten, zijn er een aantal zaken die je van tevoren moet overwegen. Ondanks de veelzijdige ontwerpmogelijkheden qua decoratie, zijn er ook enkele bijzondere aspecten die een uitdaging vormen. Als je de zware planken wil installeren, kan je de wand stabiliseren met een bevestigingswand. Een andere mogelijkheid is om foto’s aan de wand te plakken in plaats van gaten te boren.

De ruimelijke indeling kan ook zelfs een uitdaging zijn als het om de inrichting gaat. De ongunstig gesneden hoeken en nissen maken het soms moeilijk om een meubelstuk te plaatsen. In de meeste gevallen kunnen deze ontoegankelijke gebieden met een beetje creativiteit praktisch gebruikt worden. Zo kan je bijvoorbeeld een plank in een nis plaatsen om opbergruimte te creëren voor boeken of andere decoratieve voorwerpen. Hierdoor kan je niet alleen optimaal gebruik maken van de ruimte, maar krijg je ook een uniek item in huis dat op jouw wensen en eisen afgestemd is.

Modern oude woning chic: Maak van jouw interieur een hit

Roze slaapkamer in een oude woning

Vrij uniek! Als je een klassieke oude woningsfeer wil, maar met moderne accenten, dan is de op de Vereniged Staten geïnspireerde herenhuis stijl iets voor jou. Deze woonstijl combineert frisse kleuren, elegante designklassiekers en moderne details zoals patronen en decoraties om een verrassend eigentijdse mix van stijlen te creëren.

Bij Westwing vind je natuurlijk alles voor de eigentijdse herenhuis stijl. In de woonkamer raden we een ruime bank in klassieke tinten zoals lichtgrijs, beige of crèmekleur aan. Plaats er een abstracte acryl foto of een hoogwaardige kunstprint bovenop om een modern element in de ruimte te integreren.

Tip: Wees niet bang om felle kleuren in jouw interieur te verwerken. De mix leidt tot een moderne interpretatie.

Mix and Match: Deze inrichtingsstijlen passen bij een oude woning

Als je een woning in de oudbouw wil inrichten en nog steeds op zoek bent naar inspiratie, dan ben je bij Westwing aan het juiste adres. We hebben een aantal van onze favorieten voor je samengesteld die bijzonder goed bij een oude woning passen. Je zal verbaasd zijn hoe perfect een mix van stijlen geschikt is voor de inrichting.

Drie woonstijlen voor jouw oude woning:

 1. Wabi Sabi

  De Japanse levenswijze is gebaseerd op het zenboeddhisme en probeert zich bij het inrichten terug te brengen tot de essentie. De heldere lijnen, hoogwaardige stoffen en het principe “minder is meer” beschrijven Wabi Sabi het best. Oud meubilair met dpatina is hier ook zeer geschikt voor.
 2. Retro Chic

  De Retro Chic past zo goed bij de inrichting van een oude woning omdat het de nadruk op het verloop van een decennium legt. Dankzij de moderne vormen en heldere kleuren vormt het een geraffineerd contrast. Deze kundige mix van stijlen creëert een harmonieuze sfeer met een designkarakter.
 3. Scandi Style

  De Scandinaviërs vertrouwen op het minimalistisch design, heldere kleuren en natuurlijke materialen. Deze levensstijl is bijzonder geschikt voor het decoreren van oude wonigen, omdat het discreet op de achtergrond blijft. De Scandi stijl biedt je voldoende ruimte om de hoge plafonds, het uitgebreide stucwerk en het karakteristieke visgraatparket te accentueren. Een geweldige combinatie!

How to: De klassieke oudbouw sfeer in de nieuwbouw

Je houdt van de klassieke en charmante sfeer van een oude woning, maar woont in een eenvoudige nieuwbouw? We laten je zien hoe je beide stijlen kan combineren! Met een paar ingenieuze tips en trucs kan je jouw simpele nieuwe woning omtoveren tot een chique woonplaats.

Zo ontstaat de sfeer van de oudbouw in de nieuwbouw:

 1. De stucco-elementen voor het plafond en de wanden: Wie had gedacht dat het stucwerk gemakkelijk in een nieuw appartement geïntegreerd kan worden? De versiering van plafonds en wanden is normaal gesproken kenmerkend voor de weelderige oude herenhuizen en kan nagebootst worden door stucwerkstroken van polystyreen. Niemand zal het verschil merken!
  Tip: Gebruik speciale systeemlijm om het stucwerk aan het plafond en de wanden te bevestigen zonder het materiaal te beschadigen.
 2. Vloerplanken leggen: Leg klassieke parketvloeren om de vloerplanken van een oud appartement na te maken. Onze tip: Kies een visgraatpatroon voor je vloer om de flair van een oude woning te benadrukken.
 3. Houten vintage deuren: Voornamelijk nieuwe woningen zijn voorzien van eenvoudige deuren. Als je niet alle deuren ing wil vervangen, zijn er andere slimme manieren om het uiterlijk van een oude woning na te bootsen. Met behulp van piepschuim, deurstickers of shabby chic kleuren kan je de deuren van je nieuwbouw woning de populaire vintage charme geven.

Ben je klaar om jouw oude woning in te richten of om een eenvoudige nieuwe woning te laten schitteren in klassiek design? Met onze tips en trucs kan je jouw droom om in een oude woning te leven tot werkelijkheid brengen. Veel plezier bij het inrichten en leven volgens jouw status!