Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
Souterrain met daybed voor gasten

Een souterrain of kelder is meestal een onbelangrijke ruimte als het om de inrichting gaat. Het gevaar van een volle en vaak stoffige ruimte ligt op de loer. Met een goede inrichting, kan het souterrain echt goed gebruikt worden voor verschillende doeleinden!

Het souterrain werd vroeger gebruikt voor belangrijke werkzaamheden en als voorraadruimte in het huis. Koken, bewaren en doe-het-zelf projecten heeft ook tegenwoordig veel enthousiaste aanhangers. Daarom worden deze activiteiten niet meer alleen in kelders uitgevoerd én deze kelders worden tegenwoordig stijlvol ingericht. En ons Westwing stylingteam is op zoek gegaan naar de ideale ideeën voor de kelder en het soutterain. Wij tonen je de stijlvolle mogelijkheden.

Deze aspecten moet je in overweging nemen als je het souterrain gaat inrichten

Het souterrain afdichten

De grootste vijand voor dhet souterrain is zonder twijfel water. De vochtigheid van de grond is verantwoordelijk voor de voorheen muffe, vochtige en koude kelder. Maar samen met de toenemende bezorgdheid over de opwarming van de aarde heeft de architectuur een verbazingwekkende ontwikkeling doorgemaakt. Isolatie is nu bekend als absoluut betrouwbaar en houdt een kelder of souterrain warm en gezellig.

Souterrain als muziekkamer ingericht

Het souterrain opruimen en schoonmaken

Voor veel souterrain eigenaars is er echter een nog groter obstakel. De enorme hoeveelheid opgeslagen bezittingen die zich in de loop der tijd in het souterrain hebben verzameld. Hoe meer opslagruimte je hebt, hoe meer dingen moeten worden opgeslagen.

De ultieme tip voor het reinigen van het souterrain: gebruik kleine kleurstickers. Wacht een jaar lang en plak een sticker op alle benodigdheden die je in deze periode gebruikt. Alles wat niet is gebruikt, gaat na het jaar zonder compromissen de deur uit. Wie niet zo lang de tijd heeft, kan hetzelfde principe toepassen voor de verschillende seizoenen. Dat zou het grootste deel van het opslagprobleem moeten oplossen!

Extra tip: gebruik lichte en uitnodigende kleuren voor de muren in de kelder. Omdat er vaak te weinig zonlicht in het souterrain of de kelder is, kan het hier snel te somber worden.

Als de kelder eindelijk opgeruimd, warm, droog, licht en schoon is, komt de mooie fase: we gaan het souterrain inrichten. Of het nu gaat om een wijnkelder met wijnkast, een spoelkeuken of washok in nostalgische shabby chic stijl, of een fijne opslagruimte met een robuuste kast; een nette, stijlvolle kelder of souterrain kan iets prachtigs zijn. Wij zullen je geweldige ideeën laten zien voor je souterrain.

Souterrain inrichten: Dit is hoe je de ruimte kunt gebruiken

Het inrichten van het souterrain was nog nooit zo eenvoudig! Of het nu gaat om een meditatieruimte, een hobbykamer of een partykelder: hier presenteren wij je de beste stylingtips en tricks.

Souterrain inrichten: sauna/wellness oase

Wie wil er niet graag een wellness-ruimte voor die ontspannende uren in zijn eigen huis? Als je ongebruikte ruimte in de kelder hebt, heb je nu de perfecte mogelijkheid! Een eenvoudig bad kan een echte oase van rust worden met een kleine sauna. Zo kun je bijvoorbeeld een kleine sauna kopen in een doe-het-zelfzaak en deze in een handomdraai integreren in een nis in jouw kelder. Een investering voor lichaam en geest!

Decoreer de ruimte met pluizige handdoeken, zachte badjassen en kies voor ontspannend kaarslicht. Wellness muziek uit de luidsprekers zorgt ervoor dat je jouw dagelijkse stress in een mum van tijd vergeet. Houd jouw favoriete crèmes en maskers bij de hand. In een mum van tijd kunt je ontspannen uren in jouw werkweek integreren.

Souterrain inrichten: partykelder

Een andere mogelijkheid om jouw souterrain in te richten is de beproefde partykelder! Welke kamer zou beter zijn voor luide muziek en brullende stemmen?

Wat dacht je van een decoratieve bar in een hoek van de kamer? Daar kun je heerlijke mixdranken maken en de dranken van jouw gasten koelen. Als je minder ruimte hebt, kun je een barcart gebruiken. Plaats er chique glazen en decoratieve flessen op. Dit maakt het meubel tot een stijlvolle blikvanger in de kamer! Ook een zitgroep mag niet ontbreken. Of het nu gaat om een eettafel met stoelen of een comfortabele bank. Zorg voor voldoende zitplekken zodat je kunt genieten van borrels en spelletjesavond in jouw nieuw ontworpen partykelder.

Je hebt ook de vrije keuze voor de kleuren. Als je jouw partykelder inricht, kun je snel denken aan donkere kleuren. Donker hout en accessoires in rijke kleuren zoals grijs, paars of donkergroen zorgen voor een feestelijke sfeer. Voor die echte party vibe mag de juiste verlichting niet ontbreken! Disco ballen en dimbare lampen zijn een absolute must.

Souterrain inrichten: opslagruimte, hobbyruimte of werkplaats

De klassieke functies van een souterrain kunnen ook stijlvol worden uitgevoerd. Een opslagruimte voor jouw zelfgemaakte lekkernijen en etenswaren kan mooi worden geïntegreerd in jouw kelderideeën. Gebruik een elegante kast en bijpassende conserveringspotten. Voor producten die je niet kunt of wilt decanteren, kunt je stijlvolle bewaardozen gebruiken. Zo is alles tegelijk georganiseerd en decoratief.

Ook jouw werkbank of een plaats voor handwerk en naaigereedschap kan in een dergelijke ruimte worden opgeborgen. Gebruik een bureau naar keuze en een comfortabele stoel. je kunt jouw gereedschap in een mooie ladekast opbergen. Met inspirerende foto’s op de muur en bijpassende gordijnen en accessoires kun je de ruimte visueel verbeteren. Zo zie je maar; praktische kamers kunnen ook stijlvol zijn! je wilt immers kunnen genieten van jouw hobbykamer.