Zithoek met oranje fauteuil en goudkleurige, beige en witte accessoires

Oranje decoraties brengen je in een goed humeur. Geen wonder! Deze felle kleur ziet er licht en vrolijk uit en geeft de huiselijke sfeer een zomerse frisheid. Oranje kan met veel kleuren gecombineerd worden, maar de combinatie is niet altijd succesvol. Onze interieurspecialisten vertellen je hoe je deze zonnige tint het beste kan combineren met andere kleuren. Naast muurverf en woonaccessoires kan tafeldecoratie in oranje ook heerlijk warm en zomers zijn. Ontdek welke kleuren bij elkaar passen en hoe je jouw oranje meubels er bijzonder fris kan laten uitzien. Profiteer van de tips en trucs van onze interieurspecialisten. Laat je inspireren!

Combineer oranje – Onze 4 favoriete stijlen

Colour-blocking: roze en oranje

Dapper kleurencombinatie! Wat in de mode lang als vanzelfsprekend werd beschouwd, is nu ook in het interieurlandschap aanwezig. Roze en oranje in staan garant voor een goed humeur. Om er voor te zorgen dat het duo er modern maar niet te fel uitziet, moet je gebruik maken van witte muurverf en een lichte vloer. Dit creëert een eenvoudig kader dat de felle kleuren licht matteert. Door decoratieve accenten in roze en oranje toe te voegen, kan je zien hoe spannend deze combinatie in het interieur kan zijn.

Neutraal en mediterraan: crème en oranje

Eenvoudig, maar niet minder stijlvol! Deze kleurencombinatie is vooral goed voor de mediterrane stijl. Maar ook in een Scandinavisch interieur is de trendkleur in combinatie met crème en veel hout een goede blikvanger. Een zeer moderne tint, die in de richting van perzik of koraal gaat, ziet er hier zeer modern uit. Dit seizoen is Living Coral immers niet voor niets de Pantone trendkleur van het jaar. De lichte tinten crème en beige, die jouw kamers sieren in de vorm van decoratieve accessoires van natuurlijke materialen, geven een zomerse flair. Deze wordt bekroond met bloempotten in terracotta met heldergroene planten.

Modern: zwart-wit met oranje accenten/details

De monochrome zwart-wit look is momenteel op ieders lippen – of beter gezegd: in alle woningen. Hier gedijt alles op sterke contrasten, maar ook op verschillende oppervlakken, texturen en materialen. Voor een zomerse noot kunnen elegante accenten in oranje in de moderne zwart-witte stijl gezet worden. Om er voor te zorgen dat het monochrome ontwerp toch zijn rustgevende karakter behoudt, moet je ook rekening houden dat de oranje tint niet te fel is. Je kan beter kiezen voor een ingetogen versie die een vleugje kleur aan jouw zwart-witte interieur toevoegt. Deze kan je door middel van elegante decoratieve kussens, tafeldecoratie of fotolijstjes bereiken.

Elegantie: de combinatie van grijs en oranje

Om oranje perfect kan accentueren, heb je een kleur nodig die rust creëert. De neutraliserende grijze kleur is hier zeer geschikt voor. De kleurencombinatie met een donkergrijze tint zorgt voor elegantie en kan met accenten van de koraal kleur en decoratieve elementen onderstreept worden. Met spiegels kan het elegante kleurenspel versterkt worden en speciale kandelaars en gezellig licht geven de ruimte een zekere meerwaarde.

Daarom moet je kiezen voor een koraal interieur

De trendkleur staat voor kracht, energie en geluk! Het speelt een belangrijke rol in de kleurenpsychologie. Oranje ziet er niet alleen stijlvol uit, het heeft ook een positief effect op de toeschouwer en zou een immuun versterkend effect moeten hebben. De veelzijdige combinatiemogelijkheden maken de inrichting met oranje tot een gevarieerde ervaring. Kies een contrastrijke kleurencombinatie of speel het veilig met aardse tinten!

Met deze trucs wordt oranje een hit

  • Accenten leggen: Oranje kan gebruikt worden om specifieke zomerse accenten te leggen. De bijpassende accessoires zijn voor een effectieve tafeldecoratie in oranje een must. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kandelaars, lichte tafellakens en kussens of decoratieve elementen zoals borden en ontbijtplanken.
  • Stijlvolle highlight: Hou je ervan om het opzichtig te doen? Trek de aandacht van jouw gasten met slechts één meubelstuk – een grote oranje bank in de woonkamer, die je voor een grijze wand plaatst, is ideaal. Meer is er niet nodig om een stijlvol hoogtepunt in jouw woning te creëren.
  • Discrete combinatie: Natuurlijk kan de koraal kleur ook discreet gecombineerd worden. Beige is een uitstekende basis voor grote oppervlakken en creëert een aangenaam huiselijk effect in jouw woonkamer. Met de intense kleur accentueer je op subtiele wijze de ingetogen kleur, bijvoorbeeld als decoratie.