Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
mushroom lamp chroom

Om je interieur te laten sprankelen is zilver de perfecte kleur in huis. Hoe eenvoudig, neutraal of basic een interieur ook is; metallic tinten geven je huis die gewilde glans. Zorg er wel voor dat je niet te veel zilver toevoegt, dan kan het geheel al snel too much zijn. Hoe je zilver op een stijlvolle manier kunt toepassen in je interieur, lees je in dit artikel.

Hoe pas je de kleur zilver toe in de verschillende ruimtes in huis?

Veel mensen denken bij de kleur zilver of goud aan de kerstdagen of oudjaar. Maar zilver toepassen in huis kan wat ons betreft het hele jaar door! Deze shiny kleuren kunnen een feestelijke, rijke, krachtige, luxe sfeer neerzetten. In elk geval geven goud en zilver een gevoel van weelde aan een ruimte. De tinten werden niet voor niets van oorsprong vooral in koninklijke paleizen gebruikt.

De kleur zilver in 3 ruimtes

In principe kun je de kleur zilver in elke ruimte toepassen zolang je het een beetje subtiel houdt. Ditzelfde geldt bjivoorbeeld voor de kleur brons en goud. Kies in een slaapkamer bijvoorbeeld niet voor te veel drukke elementen, omdat je hier ook rust wil creëren. In de woonkamer kun je juist weer meer uitpakken met de kleur zilver. Kies hier gerust voor zilver verf op de muren en details in zilvergrijs.

 • De slaapkamer – Als je zilver wilt toevoegen aan je slaapkamer kun je de basis het beste rustig houden en we raden aan hier voor mat zilver te kiezen. Zo bestaan er zilverkleurige dekbedovertrekken of spreien. Een zilverkleurig nachtlampje is ook prachtig!
 • De woonkamer – In je woonkamer kun je heel goed kiezen voor zilver. Zo kun je denken aan een zilveren salontafel, zilveren spiegels aan de muur of een bankje bekleed met zilveren stof. Wij zijn fan!
 • De buitenruimte – Kies ook in je buitenruimte voor zilver. Ga bijvoorbeeld voor grote zilverkleurige lantaarns, tuinstoeltjes en metalen zilverkleurige bloembakken.

Soorten zilver & combinaties

 1. Goud & zilver

  Goud en zilver combineren is niet moeilijk omdat ze samen voor een vleugje luxe en klasse zorgen en de combi goed past in industriële en moderne interieurs, maar ook in interieurs vol glamour is goud met zilver onmisbaar.
 2. Klassieke kleuren

  Zilver in combinatie met klassieke kleuren? Ook dat kan! Een klassiek interieur met een landelijke basis vol wit of crème en het gebruik van hout kan door de toevoeging van zilver een glamour touch krijgen.
 3. Aardse tinten

  Zilver met warme aardse kleuren is een prachtige combinatie. Een warm interieur vol natuurlijke elementen en warme kleuren als okergeel en donkeroranje krijgt een frisse noot door hier wat zilveren details aan toe te voegen.
 4. Wit-zwart

  Zilver met wit en zwart zet een moderne look neer. Kies hiervoor als je van strak en stijlvol houdt, maar toch een klein shiny accent aan wilt toevoegen!
woonkamer met meubels in organische vormen volgens de woontrends van 2024

In deze woonstijlen komt de kleur zilver het beste tot zijn recht

Zilver kan niet zomaar in elke woonstijl worden toegepast. In een glamour stijl zien we de kleur het meest. De basis is dan vaak modern maar door het gebruik voor glanzende elementen in bijvoorbeeld zilver of goud wordt het geheel weelderig en chic. Een strak interieur wordt luxueus door het gebruik voor zilveren accenten. Binnen de klassieke stijl zien we ook vaak zilver terugkomen, bijvoorbeeld in de vorm van spiegellijsten, fotolijstjes en lampen.

De kleur zilver stylen in huis: van de meubels tot verlichting

Als je zilver gebruikt in je interieur kun je heel goed kiezen voor verschillende items in dezelfde tint. Ook kun je denken aan objecten met verschillende soorten afwerkingen. De structuren geven een object een andere look. Bovendien hoeft zilver niet altijd erg te glanzen. Mat zilver ziet er bijvoorbeeld weer heel anders uit dan glanzend zilver. Door voor verschillende soorten zilver en verschillende soorten structuren of materialen te kiezen is het resultaat telkens totaal anders.

 • Zilveren meubels – Zilverkleurige meubels too much? Denk maar eens aan een zilveren tafeltje of een klein bankje met zilverkleurige bekleding.
 • Zilveren accessoires – Van kandelaars tot lantaarns en servetringen; zilveren accessoires zien we in bijna elk interieur terug.
 • Zilver op de muur – Een muur in zilver klinkt misschien heftig. Maar kies je voor een subtiele zilver verf, bijvoorbeeld in zilvergrijs, dan is het effect prachtig. Bovendien kun je kiezen voor een wand waar bijvoorbeeld een kast voor staat om het subtiel te houden.
 • Zilveren lampen – De zilveren lampen zijn al enige tijd helemaal on trend. Van stoere industriële zilveren hanglampen tot sierlijke klassieke tafellampjes.

Haal een vleugje zilver in huis met deze populaire items…

3x zilveren accessoires voor een trendy interieur

Zilveren accessoires zijn erg populair. Ze kunnen zelfs de meest basic interieur een oppepper geven. Wij hebben een klein lijstje met onze favoriete accessoires in de kleur zilver opgesteld.

1. Zilveren spiegels

Met een zilveren spiegel zet je een instant luxe accent. Van een modern, klassiek tot barok interieur. Een zilveren spiegel staat prachtig in de woon-, slaapkamer en natuurlijk in de hal. Met een smaller frame zet je een subtiel accent neer, terwijl je met een breder frame een echt statement in je interieur kunt maken.

2. Lampen in zilver

Lampen in zilver zijn er in allerlei stijlen. Van industriële hanglampen voor boven de eettafel tot sierlijke schemerlampjes voor op het nachtkastje. Welke is jouw favoriet?

3. Lichtpuntjes in zilver

Lantaarns en kandelaars in zilver passen in elk interieur. Door het brandende kaarsje komt het zilver extra mooi tot zijn recht.

Zilver kan verschillende effecten hebben in je interieur. Vaak wordt het als accentkleur gebruikt in de vorm van decoraties en accessoires. De kleur zilver kan dankzij de combinatie met andere kleuren of materialen heel verschillende stijlen neerzetten maar zorgt altijd voor een luxe, elegante touch. Wanneer je bijvoorbeeld donker hout met zilver combineert, geef je die klassieke uitstraling net een stoere twist.