Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
paaskaart westwing: paasgroet sending love & chocolate

Over het algemeen wordt Pasen geassocieerd met paaseieren zoeken, paastakken versieren en een uitgebreid paasontbijt op zondagochtend. Maar wat vieren we nu eigenlijk met Pasen? Het paasfeest heeft, net als Kerstmis, een lange geschiedenis met bijbehorende tradities. Van het schilderen van paaseieren tot het vrolijk dekken van de paastafel, maar wist je dat het in veel landen ook gebruikelijk is om een paasgroet uit te brengen naar vrienden en familie? Daarom hebben wij voor jou 6 unieke Westwing paaskaarten ontworpen! Deze kan je uit dit artikel downloaden en direct opsturen naar je geliefden. Daarnaast geven we je genoeg voorbeelden voor wat je nu precies op deze kaart kunt schrijven: van een gedicht, een fijne paasdagen tekst tot vrolijke paaswensen!

Wat vieren we met Pasen?

Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren.. In april en mei hebben we extra veel tijd om van het begin van het voorjaar te genieten dankzij alle feestdagen in die periode. Waar de een vooral geniet van de extra vrije dagen, staat de ander echt stil bij wat er wordt gevierd. Even in het kort: wat vieren we met Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren?

Pasen vieren: paastakken, paaseieren én een paasgroet

Wil jij er deze paasdagen iets extra bijzonders van maken? Dan hebben we een aantal leuke ideeën voor het vieren van Pasen:

Paastakken versieren

Een leuke traditie om samen met je kinderen te doen. Paastakken zijn kronkelige wilgentakken die worden versierd met paasdecoratie zoals haasjes, eieren, kuikens en meer. Je kunt dit kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook zelf paasversiering of paasdecoratie maken.

Paaseieren schilderen

Ook deze traditie maakt een belangrijk onderdeel uit van ons paasfeest. Hardgekookte of uitblazen eieren worden in allerlei vrolijke kleuren geschilderd en vervolgens als decoratie op de paastafel of vensterbank gelegd. Benieuwd hoe je zelf aan de slag kunt gaan? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over eieren verven.

Paaseieren zoeken

Pasen is een familiefeest waarbij de kinderen zich zoet kunnen houden met het zoeken van paaseieren. Maak de zoektocht dit jaar extra speciaal door de tuin aan te kleden met tuindecoratie voor Pasen.

Paashaas knutselen

Naast het verven van eieren, het versieren van paastakken, is de paashaas ook een veelgezien decoratief element tijdens pasen. Wist je dat je zelfs van een bloempot een paashaas kunt maken? In ons artikel over een paashaas knutselen ontdek je hoe je dit eenvoudig doet en lees je 7 originele ideeën voor het knutselen van een paashaas.

Paasontbijt

Op eerste paasdag nemen we vaak met familie en vrienden plaats aan de feestelijk gedekte ontbijttafel, gevuld met paasbrood en andere paashapjes. Hoe meer zielen en zoetigheden, hoe meer vreugd!

Paasgroet

Met kerst sturen we elkaar vaak een kaartje, maar waarom niet met Pasen? Het is altijd leuk om een kaartje te sturen (en ontvangen) en stil te staan bij de mensen om wie je geeft. Zo wordt Pasen extra bijzonder! Hieronder leggen we je uit hoe je paaskaarten kunt maken en geven we je paasgroet-ideeën.

6x unieke Westwing paaskaarten voor 2023

Hieronder vind je 6 prachtige paaskaarten die we voor jou ontworpen hebben. Het enige wat jij hoeft te doen is je favoriete kaart kiezen, opslaan op je computer en uitprinten! Vervolgens knip je de kaarten uit op de aangegeven stippellijn, plak je beide prints aan elkaar aan (zodat je aan beide kanten een paasgroet hebt) en vouw je de kaart dubbel. Veel knutsel plezier!

Paaskaart zelf maken
Westwing paaskaart geel
Westwing paaskaart geel

Westwing paaskaart wit
Westwing paaskaart groen

Paaskaart zelf maken: zo doe je dat

Behalve dat Pasen een bijbelse betekenis heeft, is het ook voor velen de viering van het begin van het voorjaar. De tulpen en narcissen schieten uit de grond, de temperaturen stijgen en de vogels laten van zich horen. Laat je daarom voor jouw paaskaart-ontwerp gerust inspireren door het voorjaar!

Gebruik stevig dubbelgevouwen A4-papier papier als basis (typische paaskleuren zijn: groen, geel en alle pastellen). Schilder hierop een vrolijk gekleurd ei of vouw van vouwpapier een paashaasje en plak deze op het karton. Je kunt ook je eigen paasgroet erop schilderen of schrijven. Hieronder geven we je wat tips voor paasgroet teksten en gedichten.

Paasgroet tekst: wat zet je op de kaart?

Pasen is een mooi moment om even stil te staan bij de mensen die je liefhebt. Door het sturen van een paaskaart laat je weten dat je om ze geeft. Vaak worden er paasgroet-acties georganiseerd waarin opgeroepen wordt om een paasgroet te sturen naar mensen in een verzorgings- of bejaardentehuis of naar mensen die het moeilijk hebben. 

3x fijne paasdagen tekst

Grofweg kunnen we onderscheid maken tussen drie soorten fijne paasdagen teksten op een paaskaart:

 1. Paasgroeten
  Net zoals we tijdens kerst elkaar fijne feestdagen toewensen, heeft Pasen ook een eigen, korte begroeting. De bekendste beknopte paasgroet, is misschien wel ‘Vrolijk Pasen!’ of een ‘zalig Pasen toegewenst’.
 2. Paasgedichten
  Een paasgedicht is, net zoals een sinterklaasgedicht, op rijm. Het grootste verschil tussen beiden is dat het paasgedicht niet begint met “Sint zat eens te denken…”. Wat je wel kunt verwachten in het gedicht, is een paasgroet, paaswens en bovendien een heleboel rijmwoorden die met het voorjaar en Pasen te maken hebben.
 3. Paaswensen
  Waar een paasgroet ophoudt na een ‘vrolijk’ of ‘zalig’ Pasen, is een paaswens uitgebreider. Een paaswens geeft je namelijk niet alleen de mogelijkheid om iemand dat vrolijke of zalige Pasen toe te wensen, maar biedt ook ruimte om meer te vertellen en/of wensenVerderop ontdek je een aantal leuke paaswensen voor op je kaart.

Voor welke soort je ook kiest, de tekst op een paaskaart hoeft niet lang te zijn. Zo is een kattebelletje al genoeg om te laten weten dat je aan iemand denkt. Op de voorkant kan je een korte kreet zetten, die kan zowel formeel als informeel zijn. Een paar voorbeelden:

Informele paasgroet tekst

 • Vrolijk Pasen!
 • Een dikke paasknuffel voor jou
 • Happy Easter!
 • Fijne paasdagen!
 • Een vrolijk voorjaar gewenst!
 • Kom je paaseieren zoeken?

Formele paasgroet tekst:

 • Zalig Pasen
 • Een gezegend paasfeest toegewenst
 • Prettige paasdagen

Paasgroet gedicht

Wil jij een paasgedicht op jouw zelfgemaakte paaskaart zetten? Dan heb je twee opties: je struint het internet af op zoek naar een mooi paasgroet-gedicht óf je gebruikt je eigen rijmtalenten en schrijft zelf een paasgedicht. Om dit iets makkelijker voor je te maken, hebben we een kort stappenplan voor je gemaakt:

 1. Het doel

  Voor wie schrijf je het paasgedicht en waarom? Wil je gewoon een kort algemeen paasgedicht schrijven of wil je echt iets persoonlijks in het gedicht verwerken?
 2. Woorden verzamelen

  Verzamel woorden die met Pasen te maken hebben: paashaas, paasei, kuiken, voorjaar, lente, narcissen, krokussen, chocola, paasontbijt etc.
 3. Rijmschema bepalen

  Ga je voor ABAB of AABB? Of kies je voor dichterlijke vrijheid?

  Tip: AABB is het makkelijkste rijmschema.
 4. Beginnen maar!

  Begin gewoon met één korte zin, dit hoeft niet de beginzin van je paasgedicht te zijn. Zorg ervoor dat de zin eindigt op een makkelijk te rijmen woord. En probeer er daarna een tweede rijmzin achteraan te plakken. Bijvoorbeeld: “Namens alle kuikentjes en paashazen, wens ik je een vrolijk Pasen!”
 5. Hou het kort

  Een paasgroet-gedicht hoeft niet lang te zijn. Hou het liever kort en krachtig! Soms zijn twee zinnen al genoeg en anders bedenk je er nog twee of vier bij.

Tip! Een paasgedicht is ook leuk om als paasgroet op de ontbijttafel te leggen. Schrijf ‘m bijvoorbeeld op een kaartje en bind dit met een touwtje vast aan een servet. Je kunt ook voor ieder een persoonlijk paasgroet gedicht schrijven!

22x wensen voor een fijn en vrolijk pasen

Een fijne paasdagen tekst in de vorm van paaswensen is een goede manier om jouw liefde, bewondering of dankbaarheid te uiten. Hieronder delen we 22 verschillende vrolijke paaswensen met je:

 • “Een zalige Pasen dat wens ik jou, jij lieve, knappe, sterke vrouw”.
 • “Het maakt niet uit hoe lang de winter duurde. De lente komt altijd!”.
 • Voor de choco lover: “Als je last hebt van gesmolten paaseieren, dan eet je ze niet snel genoeg op”.
  Een typische ‘dad joke’ voor je vader: “You’re egg-celent!”.
 • Vrolijk Pasen! Laat deze dagen gevuld zijn met het vieren van het leven en het delen van liefde.
 • Pasen is het perfecte moment om te genieten van de lentezon en alle prachtige bloemen in bloei te zien staan.
 • Sta even stil bij de betekenis van Pasen en de hoop die het ons geeft voor een mooie toekomst.
 • Laat pasen ons eraan herinneren dat we er voor elkaar moeten zijn.
 • Vier het nieuwe begin van het seizoen met kleurrijke versieringen en een overheerlijk paasontbijt met het gezin.
 • Maak van pasen een moment om dankbaar te zijn voor alle zegeningen in je leven en om bewust te raken van de behoeften van anderen.
 • Leef in het heden en geniet van elk moment, want in een oogwenk zijn ze voorbij.
 • Pasen draait niet alleen om chocolade-eieren en paashazen, het gaat voornamelijk over het vieren van onze hoop en geloof in de kracht van nieuw leven.
 • Laten we dit paasfeest vieren met een open hart, een glimlach op ons gezicht en een gevoel van dankbaarheid en vreugde in ons hart.
 • Vrolijk Pasen! Ik wens je een heerlijke dag vol vrolijkheid, liefde en natuurlijk chocolade-eieren.
 • Ik hoop dat de Paashaas je wat extra vreugde en geluk brengt tijdens deze feestelijke tijd. Vrolijk Pasen!
 • Moge deze Pasen gevuld zijn met muziek, bloemen en veel kleur. Geniet van deze speciale dagen!
 • Laat ons deze Pasen vieren met liefde in ons hart en vrede op aarde. Vrolijk Pasen aan jou en je familie!
 • Ik wens je een prachtige Paastijd, gevuld met warmte en harmonie.
 • Hopelijk brengt de paashaas je veel mooie herinneringen en gezelligheid. Vrolijk Pasen!
 • Geniet van elk moment tijdens deze vrolijke gelegenheid! Happy Easter!
 • Mag de vreugde van Pasen in je hart blijven, lang nadat je alle eieren hebt gevonden. Vrolijk Pasen!
 • Ik hoop dat deze Pasen je hart en ziel vervuld raken met rust, liefde en geluk. Fijne feestdagen!
 • Moge alle kleuren van Pasen je leven verlichten en je dagen fleurig maken. Ik wens je een gelukkig Pasen!

Westwing’s fijne paasdagen tekst 2023 om te printen

Hieronder hebben we speciaal voor jou nog een aantal kaarten ontworpen met een voorjaars- en paastekst. Je kunt ze eenvoudig downloaden en printen! Laat het voorjaar beginnen!

10x een kaart met fijne paasdagen tekst:

6x een kaart voor het voorjaar:

Heb jij je al ingeschreven als member van Westwing? Je krijgt dan toegang tot alle sales van exclusieve merken met kortingen die kunnen oplopen tot 70%! Daarnaast krijg je toegang tot alle artikelen op onze inspiratieblog om van jouw huis een nog mooier thuis te maken! Waar wacht je nog op? Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste paasdecoratie. Veel shopplezier!