Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
leren fauteuil naast wandrek

Kunstleer is een diervriendelijk alternatief voor echt leer en wordt ook steeds vaker gebruikt in interieurs. Met onze verzorgingstips kun je kunstleer reinigen zonder het te beschadigen. Imitatieleer wordt industrieel vervaardigd als een combinatie van textiel, kunststof en weekmakers. Niet elk product is geschikt voor elke reiniging. Onjuiste verzorging kan leiden tot barsten of vervagen van kunstleer. Laat jouw kunstlederen bank stralen als nieuw – met onze tips & tricks voor het reinigen van kunstleer!

Kunstleer reinigen: impregneer imitatieleer – betrouwbare bescherming vanaf dag 1

Imitatieleer is een goed en modern alternatief voor echt leer. Visueel zijn de materialen op het eerste gezicht nauwelijks van elkaar te onderscheiden, omdat ze er beide elegant en modern uitzien. Ook qua gevoel is het verschil pas na een nauwkeuriger aanraking voelbaar. De verschillen worden echter duidelijker als het gaat om onderhoud en reiniging. Als je je kunstleren bank wilt schoonmaken, kun je ook gaan voor speciale verzorgingsproducten naast de huismiddeltjes.

Het gebruik van een impregnerende spray is essentieel om je kunstlederen bank vanaf de eerste dag te beschermen tegen vlekken, vuil enz. Voor imitatieleer zijn speciale vet- en olievrije sprays verkrijgbaar. In tegenstelling tot echt leer heeft kunstleer geen poriën waarin vette verzorgingsproducten kunnen binnendringen. Dergelijke sprays zouden daarom alleen maar een onaantrekkelijke film op het oppervlak achterlaten.

Huismiddeltjes

Banken van kunstleer zijn visueel aantrekkelijk, haptisch een droom en met een beetje zorg kan het sieraad lang in jouw huis schitteren. De meest nuttige tips en tricks voor het schoonmaken van je kunstlederen bank zijn kort en bondig samengevat:

  • Reinigen van kunstleer met een mild reinigingsmiddel: Een kleine druppel zacht reinigingsmiddel reinigt en onderhoudt het imitatieleer, maar wrijf het materiaal niet in met reinigingsmiddelen.
  • Schoon kunstleer met babydoeken: Met een babyverzorgingsdoekje kan de vloeistof bijzonder goed en zonder strepen van je kunstlederen bank worden verwijderd.
  • Reinigen van hardnekkige vlekken: Voor het reinigen van sterk vervuild kunstleer kun je een geschikte borstel gebruiken, zoals een schoenpoetsborstel. Veeg vervolgens het imitatieleer vochtig af in de richting van de nerf en laat het drogen.

Onze tip: robeer je kunstlederen bank te beschermen tegen direct of indirect zonlicht. Met deze eenvoudige truc vermijd je het bleken van textiel en kleuren!

Toch liever een nieuwe bank shoppen? Wat dacht je van deze bestsellers?

Speciale verzorgingsproducten

Een grondige reiniging en verzorging van kunstleer moet altijd om de drie tot zes maanden worden uitgevoerd. Eerst wordt grof vuil opgezogen en weggeveegd. Daarna dien je het vuil te verwijderen met een speciaal kunstlederverzorgingsproduct. Een zachte spons of doek waarmee je het oppervlak van het kunstleer niet beschadigt, is perfect geschikt. Let er ook op dat je niet te veel druk op de naden uitoefent! Breng altijd een dun laagje speciale kunstlederverzorgingsproducten van de vakhandel aan en je kunstlederen bank zal in een nieuw jasje glanzen.

Sommige items van imitatieleer kun je wassen in de wasmachine. Je moet het imitatieleer wel zo voorzichtig mogelijk wassen. De beste manier is om het te wassen in de wolstand van de wasmachine. In geen geval mag je het imitatieleer centrifugeren, anders kan het materiaal beschadigd raken. Na het wassen kun je gewoon het kunstleer gladstrijken en laten drogen.

Reinigen van wit kunstleer

Het schoonmaken van een witte kunstlederen bank vergt soms wat geduld. Als je jouw witte kunstlederen bank wilt reinigen, heb je speciale verzorgingsproducten van de vakhandel nodig. Als je vlekken op de witte kunstlederen bank hebt, moet je deze onmiddellijk schoonmaken. Je kunt ook wat nagellakverwijderaar en een wattenschijfje gebruiken. Spuit er vervolgens een impregnerende spray op. Vuil en stof kunnen zich daardoor niet meer zo gemakkelijk hechten!

Haal dit materiaal in huis…