Zoeken

Grijze poefs

In elke ruimte verplaatsbaar: grijze poefs

Stel, je hebt een heerlijk huis dat je volledig naar jouw smaak hebt kunnen inrichten. Maar je mist toch nog een item dat en praktisch en stijlvol tegelijk is. Want wanneer er gasten langs komen op de koffie, of voor de borrel, wil je ze wel allemaal een zitplaats kunnen aanbieden. Met een grijze poef als blikvanger in de ruimte, of als voetensteun bij de bank, creëer je gemakkelijk extra plekken in huis om te gaan zitten. Een poef van zacht materiaal is meestal ook nog eens makkelijk te verplaatsen, waardoor je er elke ruimte mee kan verrijken.

Grijze poef: ook leuk voor buiten

Een grijze poef bestaat er in vele dessins en formaten. Van een gebreide wollen poef tot een trendy houten exemplaar. Voor elke ruimte en ieder interieur is er dus wel een poef in grijze kleur die erbij past. En ook buiten zal een grijze poef niet misstaan. Want door zijn kleur creëer je meteen een gemoedelijke en warme sfeer. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een rotan exemplaar voor een landelijke uitstraling buiten. Of ga voor een vintage houten poef, wanneer je een meer Bohemian sfeer wil creëren.

En als je nog extra opbergruimte nodig hebt voor de buitenkussens bijvoorbeeld. Dan is een grijze poef, of ook wel een hocker genoemd, een ware verrijking voor jouw terras of balkon. Zo is een decoratief item ook meteen een functionele toevoeging aan je huis of tuin. Nooit meer hondenspeeltjes of badmintonrackets slingerend in de tuin, maar alles netjes opgeborgen.

DIY: Brei een grijze poef zelf

Heb je zin en tijd om de handen creatief uit de mouwen te steken? En heb je enige kennis van breien, of is er iemand in je omgeving die je het zou kunnen leren? Dan is het zelf maken van een grof gebreide grijze poef, een leuke bezigheid.

  • Als eerste zal je voor een poef met een doorsnede van 40 cm, 3 grote bollen grijze wol nodig hebben.
  • Daarnaast zijn breinaalden met een dikte van 18 mm essentieel.
  • Kies nu welke steek je in de grijze poef wilt verwerken en welk patroon je dus wilt laten zien op de grijze poef.
  • Brei dan eerst de 80 cm en vouw deze stof dubbel. Maak dan een binnenhoes waarin je een vulling van schuimrubber of veren stopt. Hierna sluit je de bovenkant van de binnenhoes en brei je de rest van de grijze poef aan elkaar.
  • Met dus slechts een paar benodigdheden en wat tijd, creëer je zo jouw eigen unieke grijze poef. Een ware blikvanger in huis, die mooi tussen de rest van je meubels zal opgaan. En elke gast zal natuurlijk willen zitten op die prachtige eigengemaakte poef!

    Exclusief bij Westwing

    Een online bestelling via Westwing is gemakkelijk gemaakt. Daar wordt iedereen vrolijk van! Selecteer je favoriete item, bijvoorbeeld een wollen, leren of katoenen grijze poef, voeg hem toe aan je winkelmandje en jouw grijze poef is nog maar één klik bij je vandaan!