Zoeken

Industriële slaapkamer

Sorteren
94 Producten
Sorteren

Een stoere slaapkamer met industrieel interieur

Je slaapkamer is een plek waar je veel tijd doorbreng. Je komt hier tot rust en doet energie op voor de volgende dag. Ook verwerk je wat je hebt meegemaakt. Het is dus verstandig om deze ruimte naar smaak en wens in te richten. Is jouw favoriete stijl de industriële stijl? Kies dan ook voor een slaapkamer die industrieel is ingericht!

Slaapkamer in industrieel stijltje

De inrichting van je slaapkamer begint met de meubels! Welke meubels heb je nodig in je industriële slaapkamer?

 • Het bed is het hart en middelpunt van elke slaapkamer. Welke type bed komt er in de kamer te staan? Kies voor stoere boxspring of praktische slaapbank!
 • De kast is meestal het grootste meubelstuk in de kamer. Er is ruimte nodig voor kleding, maar ook voor handdoeken en bedlinnen.
 • Het nachtkastje moet bij de stijl, kleurencombinatie en het design van het bed passen. Kies dus voor een nachtkastje in industriële stijl. Een model met een of twee laden is ideaal om kleine spullen in op te bergen.
 • Slaapkamertextiel, zoals vloerkleden, gordijnen, dekbedden en natuurlijk beddengoed zorgen voor zachtheid en comfort in deze ruimte.
 • Een extra stoel, schommelstoel of een kleine bank kan overdag als ideale ontspanningsplek dienen én je kunt je kleren erop leggen.

 • Hoe maak je je slaapkamer industrieel?

  Je slaapkamer die stoere industriële look geven ligt misschien niet voor de hand. Je wilt je hier vooral op je gemak voelen en optimaal kunnen ontspannen. Kies voor een donkere tind als grijs of misschien zelfs zwart voor één wand. Die geeft een robuuste basis. Kies voor meubels van grof hout, metaal of een combinatie van metaal met hout. Zorg voor basic beddengoed van mooi linnen met structuren en kleuren als wit, beige of eventueel een stoere grafische print. Tot slot kun je de slaapkamer industrieel maken door je keuze voor lampen!

  Verlichting voor in de industriële slaapkamer

  Nachtlampen zijn onmisbaar, maar we zien ook van een mooie tafellamp op het dressoir staan. Aan het plafond hangt vaak ook nog een lamp om voor zacht sfeerlicht te zorgen. Ga voor een stoer houten lamp of een model van riet of metaal aan het plafond. Als nachtlampje kun je voor een minimalistisch model met een cool peertje kiezen. Zo benadruk je de stoere look!

  Verduistering

  Net als de slaapkamerverlichting is de verduistering van de ramen in de slaapkamer heel belangrijk. Sommige mensen vinden het namelijk fijn dat het licht is als ze wakker worden, terwijl anderen een voorkeur hebben voor het donker. Met je keuze voor raamaankleding kun je ook de industriële stijl benadrukken.

  Tip!

  Zorg ervoor dat je niet alles in de slaapkamer in donkere kleuren kiest. Dan wordt het geheel wel heel donker en ongezellig. Voldoende licht door de ramen toelaten is slim en ook de keuze voor bijvoorbeeld lichte stoffen naast donkere contrastrijke items werkt hier goed.

  Shop alles voor je slaapkamer bij Westwing!

  Door de juiste combinatie te maken van meubels, accessoires, stoffen en decoratie, kun je je slaapkamer geheel naar wens inrichten en stylen. Maak je slaapkamer industrieel én comfortabel met Westwing!