Zoeken

Slaapkamer meubels: wit

Sorteren
102 Producten
Sorteren

Witte slaapkamer: rustgevend & stijlvol

Wit heeft het vaak zwaar te verduren binnen de kleurenwereld. Wit zou namelijk geen echte kleur zijn of de kleur wordt bestempeld als saai. Het tegendeel is natuurlijk waar! Witte slaapkamers namelijk zijn erg populair. Waarom? Omdat deze ruimtes vaak erg rustgevend zijn. Daarnaast biedt een witte slaapkamer een goede basis voor andere kleuren.

Wit brengt rust en zachtheid aan in je slaapkamer. Neutrale kleuren zorgen namelijk voor ontspanning. Wil jij weten waarom je voor een witte slaapkamer moet gaan? Of ben je opzoek naar een nieuwe slaapkamer en heb je inspiratie voor de inrichting nodig? Lees dan hier alles over witte slaapkamers en de verschillende combinaties en stijlen die te creëren zijn met de kleur wit als uitgangspunt!

Fris en helder: een witte slaapkamer

Er zijn natuurlijk enorm veel kleuren voor een slaapkamer. Waarom zou je dan voor wit kiezen? Wit geeft naast de zachtheid en rust ook een erg transparant en ruimtelijk gevoel in je slaapkamer. Wit brengt een ruimtelijk, open gevoel met zich mee. Het brengt overzicht en een strakke stijl. Daarnaast is wit de basis voor je slaapkamer, aangezien je vanuit hier je kamer verder kan aankleden met andere kleurtinten.

Waar wil jij graag wakker worden?

Bekijk hier eens wat voorbeelden van verschillende stijlen van een witte slaapkamer. Van landelijk, boho, shabby chic, Scandi of juist ultramodern, een witte slaapkamer kun je echt in allerlei soorten woonstijlen creëren! Laat je hier inspireren!

Stijltips voor je witte slaapkamer

De kleur van je slaapkamer is slechts één aspect van de gehele uitstraling. Je interieur bestaat uit zoveel meer. Denk eens aan al die woonaccessoires die je in je huis hebt staan en alle meubels die in je slaapkamer staan. Een geheel zwart interieur komt bijvoorbeeld super goed tot zijn recht in een witte slaapkamer. Ook kleine meubels, zoals een rood nachtkastje, komen erg mooi naar voren als ze geplaatst zijn tegen een witte wand.

Om je een beetje op weg te helpen, zijn hieronder een aantal styling tips voor je witte slaapkamer te vinden. Succes en die hier die unieke slaapkamer interieur ideeën op!

  • Combineer wit met licht roze. Plaats dus bijvoorbeeld roze kussens en bloemen in je witte slaapkamer. Ook kun je ervoor kiezen om voor bijvoorbeeld een dekbedovertrek in een lichte roze kleur te kiezen. In dezelfde kleurtint kun je dan andere accessoires toevoegen, zoals kussens en een sprei. Deze gelaagdheid geeft veel gezelligheid en sfeer.
  • Gebruik wit als basis voor je slaapkamer en vul dit aan met zwarte accenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwart bed en zwarte gordijnen. Ook kun je, zoals je hierboven al zag, juist gaan voor een zwart bedframe. 
  • Varieer! Het is erg gemakkelijk om roze bloemetjes en kussens te vervangen door bijvoorbeeld gele accenten. Het is slechts een kleine aanpassing, maar het geeft wel een hele andere uitstraling aan je witte slaapkamer. Houd het wel simpel, zo blijft je slaapkamer classy. Een kleur toevoegen kan ook betekenen een vaas met gele tulpen of andere verse bloemen neerzetten.
  • Een ander belangrijk element is licht. Het mooiste is om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Ga dus niet voor hele zware gordijnen. Je kunt er ook voor kiezen om vitrage op te hangen. Je krijgt hierdoor nog steeds veel licht, en het geeft een romantisch effect! 
  • Je houdt wel van dat romantische? Je kunt er ook voor kiezen om een klamboe boven je bed te hangen. Hang nog wat kleine lichtjes op, en je hebt gelijk een romantisch, gezellig hoekje!
  • Spiegels zijn ook fanatische sfeermakers die een ruimte een stuk groter kunnen laten ogen. Ga bijvoorbeeld voor een vintage spiegel, in een shabby chic stijl. Dit geeft iedere ruimte een fantastische boost!
  • Laat je inspireren voor jouw witte slaapkamer!