Bedden

Bedden

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBedden

Elke dag willen we heerlijk uitgerust met volle energie weer aan een nieuwe dag beginnen. Echter, heb je voor deze energie wel het juiste bed nodig! Het moet groot genoeg zijn om jezelf er lekker in uit te kunnen strekken en tegelijkertijd nog steeds comfortabel genoeg om er lekker in te kunnen knuffelen. Daarnaast moeten bedden een goede nachtrust kunnen geven omdat dit de basis is waar je jouw dag mee begint. Verder is het van belang dat het bed en de stijl ervan vele jaren moet kunnen overleven, zodat je er lang van kan genieten.

Waar veel mensen zich waarschijnlijk niet bewust van zijn is dat we bijna de helft van ons leven in een bed door brengen. Overdag besteden we het meest van de tijd door in het kantoor, op de bank of om ergens anders naartoe te gaan. 's Avond en 's nachts daarentegen ploffen we lekker in ons bed om er een rustige nacht door te brengen. Vandaar dat bedden aan bepaalde eisen moeten voldoen, zodat we van een diepe slaap en goede nachtrust voorzien kunnen worden.

Een bed vervult simpelweg meerdere functies dan alleen maar een handig meubelstuk. Bedden worden gebruikt om te slapen, dienen als zitplaatsen, men kan er op uitrusten en in sommige gevallen bieden ze zelfs opslagruimte. En doordat veel bedden er prachtig uit zien dienen ze eveneens als een decoratief element in de slaapkamer.

Bedden: de verschillende modellen

De selectie aan bedden is erg breed en bijna eindeloos. Niet alleen tussen de verschillende bedden is er een breed scala te verkrijgen, maar tussen de stijlen, het ontwerp en de kleur van bedden is de keuze eveneens reuze.

Bovendien, zit er aan de selectie van de bedmodellen evenzeer een gezondheidsaspect aan vast. Hier speelt de hardheid van het matras niet alleen een rol, het type matras en bedbodems doen dit idem dito. Kortom, er zijn verschillende componenten die samen voor een rustige slaap en goede nachtrust zorgen.

Waterbed, een van de favoriete bedden

Waterbedden hebben in vergelijking met de traditionele matrassen een voorsprong op de functionaliteit. Ten eerste past het matras van dit bed zich perfect aan de rug aan waardoor het bed voor een goede ondersteuning van de wervelkolom zorgt. Met als gevolg dat je een goede nachtrust zult hebben.

Ten tweede, is het waterbed in de zomer vaak koel, wat een prettig gevoel zal geven wanneer je naar bed gaat. In de winter kun je gebruik maken van verwarmingsdekens die je voordat je naar bed gaat aan kunt zetten, zodat je heerlijk in een voorverwarmd bed stapt. In sommige gevallen is deze verwarming zelfs ingebouwd in de bedden wat het verwarmen zelfs nog gemakkelijker maakt.

Boxspring bedden

Boxsprings komen oorspronkelijk uit Amerika, maar worden ook steeds bekender in Europa, en dus ook in Nederland. Door de bijzondere structuur van deze bedden, met zijn top-, boven- en ondermatras, wordt het ligcomfort aanzienlijk verhoogt.

Daarbij is het in- en uitstappen in dit bed eveneens vergemakkelijkt doordat de hoogte van de boxspring ongeveer 50 tot 70 centimeter is, wat hoger is dan de gemiddelde hoogte van de andere bedden.

Bedden met een boxspring staan ook bekend als een heel comfortabel bed door de vering van de matrassen. Daar wil je gewoon in blijven liggen!

Hemelbed

Een hemelbed is de droom van vele meisjes. Hier voelen ze zich namelijk net als een kleine prinses, wat het naar bed gaan aanzienlijk kan vergemakkelijken. Echter, zelfs als je jouw jeugd achter je hebt gelaten zijn deze bedden zeer populair en welkom, aangezien een hemelbed iedere slaapkamer knus maakt.

Het aanzien van dit type bed is namelijk niet alleen mooi en romantisch, het kan eveneens gebruikt worden om het totaalplaatje te van de slaapkamer te verbeteren. Met behulp van de bedposten kunnen verschillende stoffen aan de voor-, achter- en zijkanten worden opgehangen om er voor te zorgen dat er naast de decoratie ook een gevoel van geborgenheid gecreëerd kan worden.

Kleed dit soort bedden leuk aan met kussens voor het complete romantische plaatje! Ga voor lichte pasteltinten of kussens met ruches. Een paar accessoires zoals een poef en een lamp in romantische stijl zijn ook wel een must bij dit soort bedden.

Kinderbed

Het kinderbed is het belangrijkste meubelstuk in de kinderkamer. Het bed zorgt er niet alleen voor dat de kinderen een plek hebben om te slapen, maar is tevens:

  • een toevluchtsoord;
  • speeltuin;
  • en een kamer waar de fantasie geen grenzen kent.

Het is van belang dat het kinderbed stevig genoeg is omdat het in de loop van zijn leven veel moet kunnen doorstaan. Aldus, zou stabiliteit, comfort en veiligheid van dit soort en type bedden voorop moeten staan.

Ook leuk: bedden waar een kind ook onder kan spelen of werken. Denk hierbij aan een bed met een bureau eronder of een tent vol speelgoed. Feest!

Hoogslaper: bedden met een vleugje nostalgie

Een stapelbed en/of hoogslaper wordt vooral in kamers gebruikt waar weinig ruimte beschikbaar is. Op deze manier kan je de kamer zo optimaal mogelijk gebruiken, wat super handig is!

Velen van ons kunnen het misschien nog wel voor de geest halen dat men in stapelbedden geslapen heeft. Bijvoorbeeld, tijdens schoolreisjes en jeugdkampen. Vroeger zorgden dit type hoogslapers vaak voor ongemakkelijke nachten maar de tijden zijn ondertussen veranderd.

Tegenwoordig zijn stapelbedden veel stijlvoller en moderner geworden. Daarnaast, is naast het uiterlijk is het slaapcomfort eveneens drastisch veranderd en maakt het dat de stapelbedden en hoogslapers als bedden steeds populairder worden.

Bed maten: afmeting eenpersoonsbed & afmeting tweepersoonsbed

Bij de aankoop van een bed is de maat meestal een van de belangrijkste criteria! Hieronder geven wij je wat relevante informatie over de verschillende bed maten, zodat er rekening mee gehouden kan worden voordat je definitief beslist.

Een eenpersoonsbed

Eenpersoonsbedden kunnen een afmeting van 90 x 200 cm tot 96 x 215 cm hebben, waarbij de meest standaard maat 90 x 200 cm is. Dit is natuurlijk voldoende voor een persoon.

Een eenpersoonsbed is een zeer ruimtebesparende model en heeft vaak nog geïntegreerde opbergmogelijkheden, zoals dozen of laden wat evenzeer ruimtebesparende is. Wanneer dit type bed over deze opberg functies beschikt wordt het karakter van het bed hierdoor nog meer ondersteunt en bevestigd.

Verder is een eenpersoons bed ideaal om een kind in te laten slapen. Hierdoor kunnen ze een beetje wennen aan het slapen in een bed zonder spijlen, voordat ze later waarschijnlijk over zullen op een tweepersoonsbed.

Een twijfelaar onder de bedden

Een twijfelaar is met zijn afmeting van 120 x 200 cm een reddende engel. Dit type bed is namelijk net iets groter dan een eenpersoonsbed en net iets kleiner dan een tweepersoonsbed wat het perfect maakt voor kamers die niet al te veel ruimte hebben.

Dit type bed is overigens evenzeer in een in- en uitklapbare functie te verkrijgen, wat erg handig kan zijn. Wanneer je bijvoorbeeld alleen bent, kun je perfect alleen slapen.

Maar als je een vriend of vriendin heeft die op een avond wilt blijven slapen kun je het bed gemakkelijk uitklappen om genoeg ruimte te creëren zodat je er moeiteloos met twee personen op kunt liggen. Zodra hij of zij de volgende dag of het einde van het weekend weer vertrokken is, kun je  het bed weer eenvoudig inklappen wat de kamer meteen weer meer ruimte en een opgeruimde look geeft.

Tweepersoonsbedden

Tweepersoonsbedden met een gemiddelde afmeting van 140 x 200 cm  bieden genoeg ruimte en plaats voor twee.

Wanneer we een tweepersoonsbed aanschaffen kunnen we er voor kiezen om het bed met twee enkele- of één groot matras uit te rusten. Wat zijn de voordelen?

  • Één matras heeft als voordeel dat er geen ruimte tussen de matrassen is en we ongehinderd naar de andere kant kan kruipen zonder de mogelijkheid er tussen te kunnen vallen;
  • Het voordeel van twee afzonderlijke matrassen is dat de matrassen aan de persoonlijke eisen van de mensen kan worden aangepast. Minder gewoel en ruzie om de dekbedden ‘s nachts!

Een queen size bed

Queen size bedden hebben een afmeting van 160 cm x 200 cm. Een queen size bed is een perfecte oplossing als je geen kingsize bed kunt of wilt plaatsen maar wel een afmeting wilt hebben die groter is dan een normaal tweepersoonsbed.

Dit type is net een beetje comfortabeler dan de afmeting van een tweepersoons bed, aangezien het net dat beetje extra ruimte biedt.

Kingsize bed

Kingsize bedden zijn de grootsten onder de verschillende soorten bedden, met een afmeting van 190 cm × 200 cm.

Deze bedden zijn erg geliefd onder de mensen die grote slaapkamers hebben en zowel de ruimte van de kamer willen vullen als de ruimte willen hebben om te slapen.

Deze bedden zijn zelfs zo populair dat er zelfs een liedje over is geschreven. Kortom, een kingsize bed bied je ruimte, comfort en net dat beetje extra ruimte die jouw nacht rustgevend maakt.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen. Bekijk onze aanbiedingen in de Westwing sales en profiteer van de voordelen!