Cadeaus

Cadeaus

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorCadeaus

Het hele jaar door zijn er verschillende gelegenheden om cadeaus te geven. Zoals met kerst, een verjaardag, bruiloft, Valentijnsdag, Moederdag of gewoon zomaar.

Cadeaus voor speciale gelegenheden, zoals een bruiloft, zijn meestal makkelijker te bedenken en te vinden dan verjaardagscadeaus. Dit komt omdat de cadeau-ideeën voor een verjaardag zo uitgebreid en veelzijdig zijn dat men bijna niet kan kiezen. Daarbij is het natuurlijk ook leuk om ieder jaar een nieuw soort cadeau te geven.

Cadeaus inpakken

Of je nu een zelfgemaakt cadeau voor je beste vriendin wil inpakken, een huwelijkscadeau voor vrienden: de verpakking is net zo belangrijk als het cadeau zelf. Omdat het uiterlijk van het ingepakte cadeau de ontvanger nieuwsgierig maakt en hem of haar speciaal kan laten voelen. En het is natuurlijk ook leuk om daarmee te spelen. Als cadeaus op een bijzondere manier zijn ingepakt, ga je je al snel afvragen wat er in zit!

Bovendien, ziet het er natuurlijk ook veel mooier en leuker uit als cadeaus een vrolijke verpakking hebben. Tevens maakt dit het voor de gever ook veel leuker om het weg te geven als het cadeau in een mooie cadeauverpakking zit.

Maar een cadeau inpakken is soms nog moeilijker dan in eerste instantie waarschijnlijk gedacht! Een boek inpakken is een eitje, aangezien het rechte evenals gladde randen en rechthoekige vormen heeft.

Maar wanneer je artikelen hebt die een wat moeilijkere vorm hebben, ziet de inpakkunst van sommigen er al snel niet zo strak uit. De makkelijkste manier om dit de baas te zijn is door deze items, bijvoorbeeld, in rechthoekige dozen te doen wat het inpakken gemakkelijker maakt.

Indien er langgerekte dingen zijn die moeten worden ingepakt is het aan te raden de cadeaus als het ware in het inpakpapier op te rollen.

Verder zijn er twee leuke manieren om deze rol met cadeaus erin af te maken.

 • Bij optie een, kun je de bovenkant dubbel vouwen, zoals je ook wel eens ziet bij flessen wijn;
 • De tweede optie is door aan beide uiteinden een beetje extra papier over te laten zodat je deze met vrolijke lintjes kunt vastbinden, waardoor het er als een snoepje uit zal zien.

cadeausGeld cadeau geven

Wat vaak een nogal geliefd en populaire manier is, is om geld als cadeau te geven. Met een origineel verpakt geldgeschenk kun je nooit de fout in gaan! Hiermee kan de ontvanger namelijk zelf bepalen wat hij of zij van dit geld wil gaan kopen of gaan doen.

Naast de gewone envelop zijn er tegenwoordig genoeg leuke cadeauverpakkingen om geld in te stoppen. Dit maakt het ook wel wat leuker om geld als kado te doen en zal dit waarschijnlijk ook net wat meer gewaardeerd worden door de ontvanger, omdat iemand dan kan zien dat er moeite voor is gedaan. Natuurlijk kun je ook zelf een leuke verpakking knutselen.

Desalniettemin, is het meest belangrijke dat het geschenk door de ontvanger met plezier wordt ontvangen.

Zelf een cadeau maken

Iedereen wordt enthousiast van cadeaus, bovenal van de cadeaus die recht uit het hart komen! Het gaat bij cadeaus ook echt niet om de prijs!

Cadeaus waar men veel over nagedacht heeft, worden extra gewaardeerd. Vaak worden de zelfgemaakte cadeaus meer gewaardeerd dan de gekochte cadeaus omdat de inspanning zichtbaar is en het daardoor een bijzondere emotionele waarde krijgt. Want zelfgemaakte geschenken komen meestal uit het hart!

Er zijn veel verschillende manieren om een cadeau zelf en persoonlijk te maken:

 • Een kalender Een persoonlijke kalender met familiefoto’s of foto’s van de laatst gezamenlijke vakantie is altijd een geweldig cadeau idee! Hiervoor zijn een kalender of vellen papier en leuke evenals mooie foto’s nodig. Waar en hoe de foto’s in de kalender worden geplaatst hangt van de kalender en jouw keuze af. Je kunt dit natuurlijk zelf knutselen, maar tegenwoordig is er ook de optie om het online samen te stellen en te selecteren. Kortom, het is een geweldig en succesvol cadeau voor het hele gezin!;
 • Een windlicht Een echt leuk idee voor zelf ontworpen cadeaus: windlichten. Dit is namelijk erg leuk om te geven en makkelijk te maken en in elkaar te zetten. Een glas of glazen vaas die versiert is met kleurrijke duct tape en mooie geschilderde ornamenten zorgt ervoor dat dit zelfgemaakte cadeau magisch zal zijn;
 • Een memobord Kurk, hout, kunststof of als paneel – memoborden komen in een verscheidenheid aan ontwerpen voor. Bovendien, zijn de mogelijkheden voor de stijlen, net zoals de ontwerpen, eindeloos. Je kunt het bord gemakkelijk schilderen of bekleden en met mooie fotolijstjes of lintjes bekleden. Verder hebben sommigen gewoon een talent waardoor ze erg goed met een naaimachine om kunnen gaan. Wanneer dit het geval is, kan iemand natuurlijk ook hiermee leuke cadeaus maken. Wees er wel op attent dat hier wel wat extra werk in gaat zitten.

Cadeautjes voor je beste vriendin

Een goede vriendin of goede vriend is erg kostbaar. Hier moet je zuinig op zijn en in staat om ze te waarderen. Natuurlijk, kan je dit ook gewoon naar hem of haar uitspreken en hoeft dit niet perse in de vorm van een geschenk te zijn. Echter, is dit natuurlijk wel erg leuk om zo nu en dan iemand hiermee te verrassen. Wie vindt het nou niet leuk om cadeaus te krijgen van haar beste vriendin?

Een beste vriendin is iemand die ons accepteert zoals we zijn, wat eigenlijk al reden genoeg is om hem of haar te verrassen met cadeaus zo nu en dan!

Het is niet altijd gemakkelijk om een origineel cadeau te vinden voor haar verjaardag, kerstmis of gewoon zomaar. Dit kan te maken hebben met:

 • dat je de smaak van de ander toch niet zo goed kent;
 • de keuze aan cadeaus immens groot is;
 • of gewoonweg omdat je geen origineel idee meer hebt.

Dit laatste geldt zeker omdat we voor de speciale mensen in ons leven ook een speciale geschenk willen geven! Toch maken we het onszelf vaak moeilijker dan het eigenlijk is! Er zijn zoveel cadeaus om uit te kiezen.

Gelukkig hebben we tegenwoordig ook het internet waar we leuke ideeën op kunnen doen, zodat we ten alle tijden origineel kunnen blijven met de cadeaus die we geven. Laat je inspireren door cadeaus en verpakkingen voor cadeaus en maak er iets leuks van!

Valentijns cadeaus

Bonbons, bloemen en andere kleine dingen worden het meest verkocht op Valentijnsdag! Deze kleine Valentijn cadeaus symboliseren de liefde van twee mensen op deze speciale dag of juist de liefde van een geheime aanbidder.

Het hoeft niet altijd een van de standaard geschenken te zijn zoals rozen en bonbons, een weekendje voor twee, een diner bij kaarslicht of een spa dag vallen altijd in de smaak en zijn super goede alternatieven.

Kerstcadeaus

Kerstmis is het feest van waardering, liefde, samen zijn en familie. Met Kerst brengt iedereen de feestdagen met dierbaren door in een gezellige en comfortabele sfeer.

Maar natuurlijk kunnen de kerstcadeaus onder de kerstboom niet worden vergeten! Echter, heeft bijna iedereen er wel eens last van dat er nog op het laatste moment kerstinkopen moeten worden gedaan voordat het feest begint.

Tip!

Last minute stress? Ga bij vrouwen voor leuke accessoires voor in huis of bij een outfit. Voor mannen kies je voor gadgets en voor kinderen ga je voor iets geks of grappigs. 

Cadeaus voor mannen

Cadeaus voor mannen vinden de meesten een nogal moeilijke zaak, omdat men niet iedere man kan verblijden met sieraden, bloemen of bonbons. En als we dan denken eindelijk iets gevonden te hebben dan bevalt het ze niet eens.

Cadeaus voor mannen kun je het beste online kopen, aangezien er een breed scala van cadeaus voor mannen te vinden is. Het slaaggehalte wordt hierdoor ook aanzienlijk verhoogt. Voorbeelden zoals een quad-tour, een leren armband of een nieuwe trui, zijn allemaal leuke ideeën waar uw vriend, man, vader of broer gelukkig van kunnen worden.

En natuurlijk zijn er ook talloze kleine cadeautjes voor mannen te bedenken, zoals bijvoorbeeld:

 • een goede fles wijn;
 • een mooi glas om zijn favoriete whiskey uit te drinken;
 • kaarten met persoonlijke cadeaus zoals een massage, een uitgebreide zelfgekookte maaltijd bij kaarslicht, een avondje het huis voor hem alleen om voetbal te kijken met zijn vrienden… bedenk iets leuks of liefs!

Een verjaardagscadeau

Alweer een verjaardag op komst en nog steeds op zoek naar het perfecte cadeau? Zeker voor een verjaardag is het belangrijk om ons wat in te spannen voor het cadeau aangezien een verjaardag een bijzondere dag in het jaar is wat gevierd mag worden. Het is een dag die gevuld moet zijn met cadeaus en fijne momenten!

Een handige tip om het perfecte verjaardagscadeau te vinden, is om al tijdens het jaar op te letten waar de desbetreffende persoon over praat, want soms kan deze persoon onbewust wensen uitspreken. En ook als dit niet het geval is, dan zou het niet zo moeilijk moeten zijn om een cadeautje te vinden.

Het is daarnaast ook altijd handig door met een geschenk de nadruk te leggen op de hobby’s, wensen of dromen van de jarige Job. Op deze manier kan men altijd een leuk en creatief verjaardagscadeau vinden!

Zeker voor kinderen is het makkelijk iets te kopen omdat er een verscheidenheid aan cadeaus te vinden is die de ogen van de kinderen doet stralen. Maak het jezelf niet te lastig. Kinderen zijn al blij met het verrassingelement van cadeaus. Of je nu bellenblaas of een nieuwe game voor de spelcomputer geeft, cadeaus vallen eigenlijk altijd in de smaak bij kindjes.

Nog meer ideetjes voor cadeaus? Westwing inspireert je dagelijks met decoratie tips en DIY ideeën. Hiermee maak jij van jouw huis een uniek huis en geef je altijd de leukste cadeautjes weg!