Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
vrouw houdt afscheidscadeau voor collega vast

Gaat je favoriete collega weg? Dan wil je hem of haar natuurlijk wel een mooi cadeau geven bij het afscheid. Maar wat geef je je collega? Vaak geef je het cadeau namens een paar collega’s waardoor je een mooi budget hebt om iets leuks te kopen. Voor een collega iets kopen is moeilijker dan voor een geliefde of vriend, omdat je die door en door kent. Daarom geven we je graag wat cadeau-ideeën voor het afscheidscadeau van je collega.

Op zoek naar een afscheidscadeau voor een collega?

Je favoriete collega is je steun en toeverlaat, een uitlaatklep waar je je frustraties kunt luchten en waarmee je eindeloos bij de koffiemachine kunt praten over het weer. Dat juist die collega weggaat is natuurlijk heel jammer. Met een mooi afscheidscadeau zorg je ervoor dat hij of zij een blijvende herinnering heeft aan jullie leuke werkrelatie. Er zijn allerlei manieren om je collega in het zonnetje te zetten. Met een humoristisch cadeau, een persoonlijk cadeau, een geldcadeau of een DIY-cadeau. Wij zetten onze favoriete afscheidscadeau-ideeën voor je op een rijtje. Laat je inspireren!

3x een humoristisch afscheidscadeau voor een collega

Heb je vooral heel veel gelachen met je collega? Dan is het een goed idee om een humoristisch afscheidscadeau te geven. Hierbij wat ideetjes:

 • Koffiemok: laat een koffiemok bedrukken met jullie favoriete quote of andere kantoorhumor. Zo zal je collega bij elk toekomstig koffiemomentje even aan je denken.
 • Broodtrommel: staat de collega bekend om zijn grote broodtrommel die hij dagelijks mee naar kantoor zeult? Geef de collega een gloednieuwe broodtrommel met daarop een foto van jullie en bijvoorbeeld een voucher voor een jaar lang ‘gratis’ brood bij zijn favoriete bakker.
 • Fotolijst: maak een gekke foto van jullie team en lijst deze in. Deze fotolijst dient natuurlijk wel op het nieuwe bureau van je collega geplaatst te worden. Vraag om bewijs!

3x persoonlijk afscheidscadeau

Met een persoonlijk cadeau geef je je collega een blijvende herinnering aan jullie fijne samenwerking. Een persoonlijk cadeau hoeft niet veel te kosten. Wij geven je een paar suggesties:

 • Drop pot: zorgde je favoriete collega altijd voor een voorraadje drop? Geef hem dan een gevulde XXL-drop pot cadeau en versier deze met leuke teksten. Deze kan je met watervaste stift op een glazen pot schrijven.
 • Muismat: laat een muismat bedrukken met een foto van jullie team. Deze kan je collega meenemen naar zijn of haar nieuwe werk zodat hij of zij zo nu en dan nog aan jullie kan denken.
 • Pen laten graveren: laat een pen graveren met de initialen van je collega of een veel gebruikte quote bij jullie op kantoor.

3x DIY-geldcadeau voor het afscheid van je collega

Wanneer je collega op wereldreis gaat, kan hij wel wat financiële support gebruiken. Het is dan leuk om een geldcadeau te geven bij het afscheid. In plaats van wat geld in een envelop te doen, zijn er ook andere manieren om geld leuk te verpakken. Wij geven je wat tips:

 • Koffertje: vul een klein koffertje met allemaal opgerolde biljetten. Doe daar ook een klein flesje zonnebrandcrème, een opgerolde zwembroek of bikini en een paar (baby)slippers bij.
 • Bonsaiboompje: koop een bonsaiboompje en hang hier allemaal opgerolde biljetten in met een touwtje. 
 • Waardevolle bonbons: koop een doos bonbons, eet alle bonbons op en vul de vakjes met mooi opgevouwen biljetten en stapels muntjes.

Afscheidscadeau gepensioneerde collega

Met pensioen gaan is een belangrijk moment in het leven. Daar mag best even bij stilgestaan worden. Gaat je favoriete collega met pensioen? Geef hem of haar dan een (ontspannen) activiteit waarmee hij of zij invulling kan geven aan de nieuw verkregen vrije tijd. Een volledig verzorgd dagje spa is bijvoorbeeld een mooi afscheidscadeau voor een gepensioneerde. Maar ook een weekendje weg zal zeker gewaardeerd worden. En wat dacht je van een cursus schilderen, naaien of gedichten schrijven? Daar is je collega voorlopig wel zoet mee. Met een wijncadeau zoals een wijnworkshop maak je de gepensioneerde ook zeker blij! Zeker als je collega een echte foodie is!

3x cadeau-ideeën voor een collega die je niet zo goed kent

Over je favoriete collega weet je meestal wel het een en ander. Maar wat als je een afscheidscadeau moet bedenken voor een collega die je niet zo goed kent? Ook dan hebben we een paar originele cadeau-ideeën voor je:

 • Fles wijn: koop een fles wijn – want wie houdt er nou niet van wijn? – en vervang het etiket voor een persoonlijk etiket. Bedenk bijvoorbeeld een naam voor de wijn die past bij de collega, zoals Chateau Henk of Beaujolais Petra. Schrijf ook alle namen van je collega op het etiket.
 • Plant: koop een mooie grote ‘kantoorplant’ voor de collega. Hang eventueel opgerolde bankbiljetten in de plant.
 • Tegoedbon: iemand die je niet goed kent, kan je altijd een tegoedbon geven. Dan kan hij/zij zelf iets moois uitzoeken. Bijvoorbeeld iets voor zijn of haar huis, je kunt immers nooit genoeg accessoires hebben! Wist je dat Westwing ook cadeaubonnen heeft? Je hebt de keuze uit €20,-, €100,-, €200,- of €500,-.