Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
westwing voucher

Krijg jij ook geen genoeg van het geven van kerstcadeaus? Lees dan snel verder voor meer kerstcadeau inspiratie. Het krijgen van een kerstcadeau is natuurlijk erg leuk, maar het geven nog veel leuker. Denk aan die verrassende en blije gezichten, vooral wanneer hij of zij het helemaal niet verwacht. Of je nu op zoek bent naar een mooi kerstcadeau voor je moeder, collega of geliefde, in dit artikel delen we de fijnste kerstcadeau inspiratie en ideeën. Zo weet jij het leukste en origineelste cadeau te vinden. En zo’n cadeau hoeft echt geen kapitalen te kosten. Het gaat om het gebaar en je laat zo iemand zien dat je om hem of haar geeft.

Een cadeau geven met Kerst: een bijzonder moment 

Kerst wordt vaak gebruikt als gelegenheid om iemand te bedanken om wie hij of zij is. Omdat hij of zij het afgelopen jaar er altijd voor jou is geweest. Of omdat jullie het afgelopen jaar veel bijzondere momenten met elkaar hebben gedeeld. Natuurlijk kun je dit ook op andere momenten in het jaar doen, maar Kerst is een periode waarin we vaak terugblikken op het afgelopen jaar. 

Het zit in onze natuur dat we liever een cadeau geven dan krijgen. Op die manier zorgen we voor iemand en dat geeft ons een gevoel van blijdschap en dankbaarheid. 

Kerstcadeau inspiratie: zo vind je een origineel cadeau

Je bent eruit: je wilt een kerstcadeau gaan kopen voor een dierbare, maar hoe vind je nu een passend cadeau? Waar kun je hem of haar blij mee maken? Meestal weet je wel een beetje wat hij of zij leuk vindt, maar het blijft een uitdaging.

Tip: ga niet als een kip zonder kop (online) winkelen. Verdiep je eerst voldoende in degene voor wie je het cadeau koopt. Wie weet krijg je dan al automatisch kerstcadeau inspiratie of ideeën voor diegene. Waar is diegene nu druk mee bezig? Is hij of zij aan het verhuizen? Dan is een leuk interieur item wellicht een passend cadeau. Misschien is diegene wel bezig met zelfontwikkeling. Denk dan eens aan een fijn boek vol met tips over dit onderwerp. Houd diegene van selfcare momenten of is de ontvanger een echte foodie? Ga dan voor een cadeaubon van zijn of haar favoriete restaurant of kies een waardebon van een luxe spa. 

De mensen zullen je nog dankbaarder zijn, omdat ze zien dat je moeite hebt gestopt in het vinden van een leuk en origineel cadeau wat is toegespitst op zijn of haar interesses.

Kerstcadeau inspiratie: 10 ideeën

Hieronder delen we een aantal kerstcadeau ideeën die je inspireren voor het kopen van het perfecte kerstcadeau! 

Kerstcadeautjes maken: 2 ideeën

  • Ga voor een verwenbox met hierin duurzame producten zoals zeepblokken, scrub gemaakt van natuurlijke materialen, reukzakjes en bodybutter;
  • Stel zelf een drankenbox samen of geef een wijn cadeau. Dit hoeven zeker geen alcoholische dranken te zijn. Ga voor de verandering eens voor gezonde en bijzondere varianten zoals producten gemaakt van gember of voor een non-alcoholische wijn.

Nog meer Kerstcadeau inspiratie: 8 ideeën

  • Houdt degene van bakken? Ga dan voor bakitems, een kookboek, speciaal bakblik of een bakmix
  • Droogbloemen zijn altijd een goed idee;
  • Ga voor een gepersonaliseerde cadeaubon in de vorm van een massage, dagje of weekendje weg of uitje naar keuze;
  • Geef een (sport)gadget cadeau;
  • Een kaartenhouder of kleine portefeuille;
  • Houdt hij of zij van zachte materialen of fijne stoffen? Ga dan voor een mooie muts, sjaal of plaid;
  • Mooie glazen drinkkaraf;
  • Geef een mooi boek cadeau.

Ideeën voor een cadeauspel

Een andere optie om cadeaus te geven aan anderen is door middel van een cadeauspel.  

Kerstcadeau inspiratie: het loodjes trekken spel 

Er zijn verschillende manieren om elkaar cadeautjes te geven. Een van de bekendste manieren is het klassieke lootjes trekken spel. 

Een aantal weken voor de cadeau-avond maak je briefjes met hierop de namen van de mensen die meedoen aan het cadeauspel. Vouw de briefjes een paar keer dubbel en stop deze in een mand. Iedereen trekt vervolgens een lootje. De naam op het lootje is degene waarvoor je kleine cadeautjes moet kopen.

Tip! Een leuke variant op het lootjes trekken: maak lootjes met letters. Het cadeautje dat je koopt, moet dan beginnen met de letter die op je lootje staat.

Kerstcadeau inspiratie: het dobbelspel

Het dobbelspel zorgt gegarandeerd voor een avond plezier. Bedenk voor elk nummer van de dobbelsteen een regel. Voorbeelden hiervan zijn: kerstcadeau pakken van de stapel, kerstcadeau ruilen met de persoon links of rechts van je, kerstcadeau afpakken van een ander, kerstcadeau uitpakken, alle kerstcadeaus een plaats opschuiven (met de klok mee) of je cadeau ruilen met een andere speler. 

Last-minute kerstcadeau ideeën 

Heb je kerststress of ben je vergeten om een kerstcadeau te kopen voor een collega of vage kennis? Geen paniek, wij hebben leuke last-minute cadeau-ideeën voor je verzameld. Wat dacht je van een nieuwe agenda of mooi notitieblok met bijpassende pen? Andere leuke cadeaus zijn een leesboek, tijdschrift of cadeauvoucher. Hiermee maak je iedere man, vrouw, moeder, buurvrouw, collega of oma blij. Tegenwoordig kun je vaak online waardebonnen bestellen en direct printen. Ideaal en snel geregeld! 

Kerstcadeau inspiratie: kerstcadeaus inpakken

Een belangrijk onderdeel van het kerstcadeau is de verpakking. Zorg dat je tijd en aandacht besteed aan het mooi inpakken van je kerstcadeau. Maak gebruik van cadeauzakjes, linten, kerstdecoratie of papieren zakjes. Extra leuk om gebruik te maken van kerstdecoratie in de vorm van takjes, kerstkransjes, besjes, dennenappels en speciale naamkaartjes. Pak je meerdere kerstcadeaus in? Kies dan maximaal twee of drie kleuren cadeaupapier waarmee je alle cadeaus inpakt. Dit zorgt voor een mooi, rustig geheel onder de kerstboom. 

Laat je inspireren door de leukste en origineelste kerstcadeaus. Van een mooie vaas tot waxinelichthouder of poster. Met een mooi cadeau laat je zien dat je om iemand geeft. Heel veel plezier met geven! 

Weten wat de nieuwste trends zijn met betrekking tot knutselen met kerst, kerstservetten vouwen, kerstballen, kerststukjes, kerstversiering en het dekken van de kersttafel. Klik dan snel verder!

Heb jij nog een kerstcadeau nodig of op zoek naar nog meer inspiratie? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste kerstcadeaus!