Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!

Borden aan de muur zijn een perfecte manier om jouw interieur wat op te fleuren. Ze zorgen voor een hoop sfeer en gezelligheid en zijn ook nog eens gemakkelijk op te hangen. Met deze kleine aanpassing maak je een groot verschil in jouw interieur. Ze geven een speelse touch aan jouw ruimte, een bijzonder accent. Maar hoe combineer je deze borden? En welke passen het beste in jouw woning? Wij geven je 9 kunstige ideeën voor borden aan de muur! Het goede nieuws? Je kunt ze zelfs meteen shoppen!

Dé perfecte basis voor borden aan de muur

Ben je op zoek naar een unieke soort wanddecoratie? Eentje die je misschien niet snel tegen zult komen in een andere woning? Dan zijn borden aan de muur perfect! Zie het als de basis van jouw interieur. En waar je die basis laat terugkomen, is helemaal aan jou! In de keuken, woonkamer, hal, slaapkamer of werkkamer: het kan allemaal. Ze maken van jouw muur een artistieke muur. Tijdens je werk geïnspireerd raken door de unieke schilderingen op de borden? Of misschien wel in slaap vallen met rustgevende, natuurlijke borden boven je bed? Laat de borden op verschillende plekken terugkomen en creëer zo een samenhangend geheel! Zo kun je ook die nu nog lege muur boven de bank opvullen!

9x verschillende thema’s voor borden aan de muur!

Van een fleurige sfeer tot een moderne uitstraling: er is ontzettend veel mogelijk. Met heel veel verschillende borden in het assortiment is er dan ook voor iedere ruimte en stijl een perfect thema te vinden. Wij zetten de meest kunstige ideeën op een rijtje:

 1. Een muur met Delfts blauwe borden
 2. Abstracte borden aan de muur
 3. Een flamboyante set borden aan de muur
 4. Designer borden aan de muur
 5. Een muur met handgemaakte borden
 6. Een flower power muur
 7. Natuurstenen & handgemaakte borden
 8. Jungle borden 
 9. Wereldse borden aan de muur

We gaan op elk van deze thema’s in en delen onze favoriete shop de look!

1. Helemaal Hollands: een Delftsblauwe muur

Borden met een Delfts blauw tintje zijn ideaal voor iemand met blauw als lievelingskleur. Het is dan ook een perfect thema om een vleugje blauw en een Hollandse touch aan jouw interieur toe te voegen. Een molen, schip, weiland of toch liever bloemetjesprint: genoeg variatie voor jouw borden!

2. Abstracte borden aan de muur

Op zoek naar wanddecoratie die spannend blijft en je keer op keer anders kunt interpreteren? Kies dan voor abstracte borden. Een creatieve mix van verschillende kleuren, vormen en patronen. Het geeft je de vrijheid om een eigen betekenis aan de kunstwerken te geven.

3. Flamboyante borden aan de muur

Dit exclusieve, rijk gedecoreerde en speelse servies tovert kleur op jouw muren. De borden uit deze collectie maken indruk met hun moderne design en vintage elementen. Stuk voor stuk met een bijzondere touch en daardoor unieke objecten voor aan jouw muur!

4. Kleurrijke, funky borden aan de muur

Wat dacht je van een bordenwand met borden ontworpen door Donald Robertson? Donald Robertson is al vele jaren een veelgevraagd illustrator in de kunst- en modewereld en staat bekend om zijn levendige en kleurrijke creaties. Dankzij de speelse en expressionistische ontwerpen zijn de borden in Pop Art-stijl echte eyecatchers en sfeermakers. De iriserende spiegel in het midden maakt de funky look helemaal af.

Wil je meer weten over deze collectie? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over het stylen van een Pop Art interieur.

5. Dé perfecte imperfecte muur

Hoeven de borden niet perfect rond te zijn? En vind jij het juist wel mooi als ze ieder hun eigen unieke kenmerken hebben? Dan zijn handgemaakte borden echt iets voor jou. Een bordenwand samenstellen is met deze parels nog nooit zo leuk geweest. Ben je liefhebber van een modern, Bohemian of Scandinavisch interieur? Dan zijn natuurstenen borden onmisbaar in jouw interieur. De natuurlijke uitstraling voegt een hoop rust toe aan jouw woning!

6. Flower power borden aan de muur

Een bloemmotief a day keeps the doctor away. En dat is echt zo, want vrolijker krijg je het niet! Wanneer je deze borden ophangt in jouw woning ontstaat er meteen een warme en huiselijke sfeer. Wie wordt er nou niet blij van een bloemetje op zijn tijd?

7. Een museumwaardige muur

Met deze borden creëer je een echt statement. Realiseer deze muur bijvoorbeeld in de hal voor een catchy entree. Deze set misstaat ook zeker niet op een donkergroene of zwarte muur.

8. Jungle borden aan de muur

Jungle prints hoeven niet alleen terug te komen in kleding, in het interieur past het namelijk ook perfect. Vul jouw wand met de mooiste panters, apen en groene oases en creëer een prachtig geheel. Door de wat drukkere prints is er niet veel nodig om jouw wand aan te kleden, perfect voor in de hal bijvoorbeeld!

Leestip! Ben je helemaal gek op de urban jungle stijl? Neem dan snel een kijkje in ons artikel en ontdek hoe je jouw hele interieur in tropische sferen hult.

9. Een wereldse muur

Spaanse, Portugese, Italiaanse of Chinese borden voegen een cultureel tintje toe aan jouw woning. Ga je voor één cultuur en trek je die door in je hele interieur? Of combineer je verschillende stijlen met elkaar en maak je er een werelds resultaat van? Met de compositie hieronden waan je je meteen in Oosterse sferen.

Hoe hang je een bord op aan de muur?

Naast het geven van inspiratie helpen we je ook verder met het ophangen van de borden. Want hoe doe je dat? Wat heb je ervoor nodig? En is het handig om alleen te doen of maken vier handen lichter werk? Genoeg vragen waar wij je in een eenvoudig en praktisch stappenplan antwoord op gaan geven!

In stappen borden aan de muur ophangen:

 1. Meet het bord op

  Om de borden aan de muur op te hangen, maak je gebruik van een bordenhanger. Om te weten welke maat bordenhanger je nodig hebt, is het belangrijk om je bord op te meten. Gebruik een meetlat of meetlint om het bord op te meten. Wanneer je een rond bord wilt ophangen, is alleen de diameter belangrijk. Voor een ovaal bord, zoals een schaal, meet je de lengte van de schaal.

  Ø 12-16 cm – bordenhanger mini
  Ø 16-22 cm – bordenhanger small
  Ø 21-28 cm – bordenhanger medium
  Ø 27-38 cm – bordenhanger large

 2. Bevestig een bordenhanger

  Juiste maat gevonden? Bevestig dan de bordenhanger aan de achterkant van het bord. Zorg ervoor dat de uiteinden van de bordenspanner het bord goed klemt. De rubberen voetjes aan de uiteinden van de klemmetjes, zorgen ervoor dat het bord niet beschadigd wordt, en voorkomen dat het bord wegglijdt.

 3. Teken met potlood af

  Plaats het bord tegen de muur en zet een potlood tegen de bovenkant van het bord, en markeer daar een punt. Meet de afstand van de bovenkant van het bord naar de hanger. Haal deze afstand van het gemarkeerde punt af en markeer dit nieuwe punt.

 4. Hang het bord op

  Plaats een spijker of schroef op de plek van het tweede markeerpunt. Let op dat de spijker of schroef niet volledig in de muur is bevestigd, zodat er genoeg ruimte over blijft om het bord op te hangen. En dan het moment suprême: hang het bord op!

Wil je geen gaten maken in je muur? Dan kun je de bordjes ook altijd nog op een plank zetten. Een schilderijplank is daarvoor perfect. Dit is een ondiepe plank met een opstaande rand. Op deze planken kun je ook nog meer decoratie stylen! Denk aan een paar groene vriendjes of een aantal kandelaars.