Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
Loft inrichten eetkamer met zolderverdieping met zwarte stoelen en een eettafel naast de trap

Ben je een van de gelukkige eigenaars van een stijlvolle loft? Absoluut benijdenswaardig! Een loft inrichten doe je door zijn royale ruimte die veel mogelijkheden voor de persoonlijke ontwikkeling biedt optimaal te gebruiken. Als je echter creatieve ideeën nodig hebt, dan helpen onze interieurspecialisten je graag met hun jarenlange ervaring. Onze inrichtingstips helpen je om meer stijl en gezelligheid binnen jouw woning te creëren!

Wat is een loft? De stijl in een oogopslag

Wist je dat de term loft afkomstig van het Engels is en evenveel zowel zolder als dekvloer betekent? Symbolisch gezien staat de “loft” voor een tot appartement omgebouwde opslag- of industriële ruimte. Een loft beslaat meestal het gehele oppervlak van een vloer en is hierdoor vrij toegankelijk. De typische kenmerken van een loftappartement zijn de XXL-vloeroppervlakken, extreem hoge plafonds en nauwelijks scheidingswanden die de ruimte in afzonderlijke ruimtes indelen. Maak gebruik van deze elementen bij het inrichten van de loft.

De mooiste loft meubelen

De meterhoge planken die tot onder het plafond reiken, de rustieke zitbank in tijdloos Chesterfield design en de massieve eettafel waar al jouw geliefden kunnen zitten – de opvallende meubels brengen een loft tot leven. De interieurstukken van natuurlijke materialen met industriële charme zorgen voor een aangename leefruimte en kunnen in het moderne design van een loft geïntegreerd worden. Een extra lange tafel met maximaal tien stoelen en een pompeuze hanglamp erboven zijn een blikvanger in elke loft. In onze exclusieve aanbod hier op Westwing vind je stijlvolle meubelen die jouw loft zullen verrijken en voor een echt prettig gevoel van welzijn zullen zorgen.

Met behulp van decoratie tot een gezellige loft

Gedekte ontbijttafel in loft

De gladde wanden en vloeren in betonnen optiek kunnen snel zeer koud en onaangenaam schijnen. Nochtans is de soberheid wenselijk, hoewel de grote ruimte voor overmatige decoratie verleidelijk is. Minder is definief meer!

Plaats geselecteerde woonaccessoires selectief en effectief. Wees ook voorzichtig dat je niet te kleine decoratie voor jouw loft kiest. Vooral vloervazen, grote muurschilderingen en weelderige sculpturen zijn geschikt. Benieuwd hoe je de vloervaas kunt stylen? Neem dan eens een kijkje in ons artikel over vazen decoreren.

De gerichte lichtbronnen zorgen voor een harmonieus totaalbeeld. De grote vloerlampen in industriële stijl zijn ideaal. Met pluizige vloerkleden kan je niet alleen jouw voeten warm houden, maar ook jouw loftruimtes visueel van elkaar scheiden.

Ideeën voor een stijlvolle loft

Onze interieurspecialisten vertellen je graag over onze top 5 tips om jouw loft nog indrukwekkender te maken tijdens het inrichten van de loft. Bereid je voor op de inrichting!

  1. Maak gebruik van de hoogte: Lofts hebben meestal plafonds die tot vijf meter hoog kunnen zijn. Om niet te verdwalen, moet je juist deze hoogte in jouw voordeel gebruiken. Er kan een stijlvolle galerij in jouw loft ingebouwd worden om de ruimtelijkheid te accentueren. Als je het driedimensionale karakter van jouw vier muren wil benadrukken, is het ook de moeite waard om nadruk op de hoogte te leggen. De groot formaat foto’s, een hangende stoel of schommel openen de hoogte van jouw loft en creëren een stijlvolle sfeer.
  2. Helemaal witte loft: Bij de inrichting van jouw loft moet je kiezen voor een gelijkmatig kleurenschema. Hierbij moet je rekening houden met de hele ruimte. Te veel kleurrijke tinten en wilde combinaties zorgen ervoor dat je loft er al snel overbelast en chaotisch uitziet. De sleutel tot succes ligt in het harmoniseren van de nuances. De klassieker – een zolder volledig in het wit – ziet er zeer elegant, netjes en schoon uit.
  3. Stucwerk: Betonnen en ongepleisterde muren zijn nu weer in goede staat. Vooral in lofts worden onafgewerkte wandontwerpen bewust beschouwd als een authentiek stijlelement. Ontwerp een of meer muren met zichtbare stenen of ruw beton en geef jouw loft een rustieke uitstraling die er gewoon cool uitziet. De muren in beton of betonnen optiek zijn populairder dan ooit en maken van elke loft een ruwe industriële chic.

Laatste twee tips

  1. Creëer comfort met scheidingswanden: De meeste lofts hebben geen binnenmuren. Meestal is alleen de badkamer afgeschermd van de rest van de woonkamer. Zodat je jouw loft toch visueel in verschillende ruimtes kan indelen, hoef je geen nieuwe muren te tekenen. Dit zou betekenen dat het typische loftkarakter volledig verloren zou gaan. In plaats daarvan kan je beter gebruik maken van scheidingswanden! De ruimteverdelers van glas en staal toveren in een handomdraai een huiselijk karakter en scheiden de woon- en slaapruimtes van elkaar. Open woonconcepten verliezen hun charme niet en kunnen verschillende gebieden onderscheiden.
  2. Verminderen van de nagalm: Een loft heeft vaak meer dan 100 vierkante meter, maar is nog steeds dun bemeubeld. De gladde wanden, harde vloeren en grote ramen zorgen ook voor veel nagalm. Huistextiel is essentieel om ervoor te zorgen dat het geluid vaker breekt en niet te veel in jouw loft weerklinkt. Het maakt geen verschil of je ervoor gebruik maakt van gordijnen, kussens, vloerkleden of dekens – textiel is noodzakelijk. Bovendien zorgen ze ook nog eens voor een gezellige sfeer. De grote planten, boeken, accessoires of foto’s zijn ook geschikt om een te luide akoestiek te voorkomen.