Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!

Aardetinten zijn al jaren niet meer weg te denken uit onze interieurs én de woontrends. Zo halen we maar al te graag buiten naar binnen. Met het brede palet aan kleuren is er altijd een match die bij jou en je interieur past. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met aardetinten? Lees dan snel verder en laat je inspireren door alle combinaties.

Wat zijn aardetinten?

Zoals de naam al zegt, het zijn kleuren die voorkomen in de natuur. Het zijn warme, natuurlijke kleuren. Onder de aardetinten vallen de kleuren bruin, rood, geel, oranje, grijs, beige, taupe, groen, zand en zo kunnen we nog wel even doorgaan…

De kleuren kunnen heel goed gecombineerd worden. Je kunt de tinten met elkaar combineren – ton-sur-ton-, maar ook met andere kleuren. Aardetinten zijn meestal rustige basistinten.

Zo kun je ze ook goed stylen met een accentkleur zoals paars of bijvoorbeeld rood.

Aardetinten combineren in je interieur

Bij het combineren van aardetinten is het belangrijk om te zorgen voor genoeg contrast. Door voor contrasten te kiezen zorg je ervoor dat je interieur niet eentonig wordt.

Zo kun je denken aan het toevoegen van een accentkleur of bijvoorbeeld een aantal statement meubels.

Om wat contrast aan te brengen in een moderne stijl, kun je aardetinten goed combineren met zwart.

Zo kun je bijvoorbeeld grijs naast bordeauxrood of geel zetten. Een frisse look zet je neer met aardetinten en fris wit of andere lichte kleuren.

Voor een warme, luxe sfeer combineer je aardetinten met goud, brons of koper.

Tips voor een interieur in aardetinten

Voor het inrichten van een interieur in aardetinten, heb je verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een basis in wit en daarna de natuurlijke tint toevoegen.

Je kunt er ook voor kiezen om een of twee natuurlijke tinten te kiezen en deze mooi te combineren met elkaar.

Koele & warme aardetinten in de mix

Er zijn koele kleuren en in warme kleuren beschikbaar. Door tinten uit beide secties te combineren ontstaat een mooie balans.

Aardetinten met accentkleuren combineren

Aardetinten zorgen voor rust. Deze basis kan goed worden aangevuld met accentkleuren. Als je voor een accentkleur kiest, laat deze tint dan terugkomen op verschillende plekken.

Hierdoor creëer je eenheid en balans. Een accentkleur kan een fellere kleur zijn, maar het kan ook een kleur uit de metallic collectie zijn. Denk aan goud, koper of zilver.

Donkere aardetinten voor een knusse sfeer

Donkere tinten zorgen meestal voor een intieme sfeer. Je kunt dat goed combineren met hout, warme stoffen en sfeerlicht.

Inspiratie voor in huis

Aardetinten kun je combineren in elk interieur, in elke stijl en in elke ruimte. Van de badkamer tot werkkamer.

In een rustig en basic interieur kan het op de voorgrond treden, terwijl het in een bohemian interieur juist voor een rustige basis zorg en je kunt uitpakken met fleurige kleuren en decoratie.

Een woonkamer in aardetinten

In de woonkamer zijn er veel opties voor het gebruik van aardetinten. Je kunt kiezen voor een donker interieur of juist voor een lichter interieur. Ook kun je kiezen uit koele kleuren en warme kleuren.

Bij donkere tinten kun je denken aan donkerbruin, bordeauxrood, donker oranje en donkergrijs. Donkere kleuren zorgen er meestal voor dat een ruimte kleiner lijkt, maar het zorgt ook voor een mysterieuze, knusse sfeer.

Kies je voor lichte aardetinten als beige, lichtgrijs, wit, lichtbruin en licht oranje of lichtrood dan zal de ruimte juist eerder groter lijken. Lichte interieurs zijn meestal lekker fris en luchtig.

Wil je aardetinten voor je woonkamer kiezen, dan kun je denken aan een grote bank met zachte stoffering in lichtgrijs met een houten salontafel en diverse gevlochten manden.

Een houten vloer en een zacht groen vloerkleed maken deze look mooi af. Als finishing touch zet je hier nog enkele grote groene planten neer! Wij zijn fan!

Aardetinten in de slaapkamer

Doordat aardetinten voor een rustige basis zorgen, kun je ze ook heel goed toepassen in de slaapkamer. Het is mooi om het gebruik van aardetinten te combineren met wit.

Ga voor een muur in zachte tint, bijvoorbeeld heel licht groen of roze. Linnen beddengoed in een iets donkere aardetint als taupe en kies voor houten krukjes en een wollen vloerkleed in rotan of beige wol. Sweet earthy dreams!

Aardetinten in de keuken

Ook in de keuken en eetkamer zien we aardetinten terug. Denk aan een rustieke look met zandkleurig tafeltextiel, beige stoelen, een grijsblauw vloerkleed en grijs servies.

Aardetinten in de badkamer

Ook voor de badkamer zijn aardetinten populair. Tegels aan de wand in lichtbeige of lichtgrijs of een beton cire look worden gecombineerd met meubels van grof hout. Een vloer van natuursteen combineert prachtig met details in taupe en grijs. Een wasbak van graniet of marmer, een stel handdoeken en badmatten in een elegante aardetint of accentkleur hang je op aan een handdoekenladder.

Hoe ga jij aardetinten thuis toepassen? We wensen je veel plezier met stylen & shoppen!