Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Taupe bank en poef op vloerkleed met glazen tafel

Taupe is een populaire kleur voor interieurs. ​De taupe kleur, die ook wel leverkleur of greige genoemd wordt, is een subtiele, rustige kleur die met vrijwel elke tint gecombineerd kan worden. Bovendien is het een basiskleur, waardoor elke stijl taupe aankan. Hoe kun je taupe toepassen in je interieur en wat is het effect van taupe in huis? Welke kleur past bij taupe? En welke mogelijkheden zijn er om taupe in huis te halen? Je leest het in deze kleurengids!

Wat is taupe kleur?

Het woord taupe komt uit het Frans, waar het ‘mol’ betekent. Het refereert dan ook naar de kleur van de vacht van een mol; bruin grijzig. Taupe is een rustige, natuurlijke kleur die ergens tussen grijs en bruin in zit. Taupe bestaat in diverse tinten – van donker tot licht. Het kan bovendien in veel verschillende soorten tinten voorkomen; van bijna paars tot heel lichtgrijs.

Taupe is tijdloos en toepasbaar in eindeloos veel stijlen en ruimtes. Het heeft een neutraliserende werking, zelfs wanneer het naast felle kleuren of sterke contrasten wordt geplaatst. Wat de effecten zijn van taupe in een interieur? Lees het hieronder!

Kleurengids

Heb je nou behoefte aan een andere kleur dan Taupe in jouw interieur? Bekijk eens onze andere kleuradviezen. Welke kleur past bijvoorbeeld bij grijs, turquoise of groen? Je ontdek het allemaal op Westwing!

Het effect van taupe

Taupe heeft een neutraliserende werking. Het kan rust geven aan drukke ruimtes. Het is een echte basistint die drukke interieurs of opvallende kleuren, patronen en stijlen in balans kan brengen. Het bijzondere aan taupe, is dat het een zowel koele als warme ondertoon heeft. Dat komt doordat taupe zowel grijs (koel) als rood (warm) bevat. Toch straalt taupe altijd warmte uit. Nog iets dat taupe in elke ruimte verspreidt: een vleugje luxe! Kies je voor een purper taupe, grijs taupe, donker taupe of zand taupe?

De mogelijkheden van taupe kleur

Taupe is zeer geschikt voor gebruik in de rustige zones in huis. Bijvoorbeeld in de zithoek en in de slaapkamer. De rustgevende werking van de neutrale kleur zorgt ervoor dat je, door je te omringen met deze kleur, helemaal tot rust kunt komen.

Muren in taupe

Muren in taupe geven een ruimte een neutrale touch. Het leuke aan een taupe tint op de wand, is dat het heel anders is dan wit of gebroken wit. Het geeft een flinke dosis warmte aan de ruimte terwijl het toch echt een achtergrondkleur is. Je kunt met een gerust hart alle muren in een ruimte in taupe verven, maar het is ook eenvoudig te combineren met wanden in wit of gebroken wit.

Inspiratie nodig voor taupe muurverf? Samen met Flexa schreven we eerder al een artikel over een taupe muur.

Taupekleurige accessoires

Accessoires in taupe zijn multi-inzetbaar. In verschillende stijlen en kamers kun je taupekleurige accessoires toepassen. Bedlinnen met een patroon in taupe, kussentjes in taupe kleur of taupekleurige handdoeken in de badkamer zijn heel sfeervol.

Meubels in taupe kleur

Ook meubels zijn er veel in taupe. Kies voor een ban, een fauteuil in taupe of eetkamerstoelen in taupe kleur. Ook houten meubels kunnen prachtig worden gecombineerd met bijvoorbeeld muren in taupe.

Shop meubels en accessoires in taupe kleur op Westwing:

Taupe combineren

Welke kleur past er bij taupe? Taupe kan werkelijk met elke tint gecombineerd worden. Kies je voor een donkere tint taupe mix het dan eerder met lichte kleuren. Kies je voor een lichte taupe kleur zet er dan donkere kleuren naast. Zo ontstaat een mooi contrast en komt de neutrale kleur van het taupe beter tot zijn recht. Een felle kleur als rood of geel wordt erg mooi geneutraliseerd in combinatie met taupe. Zachte pastelkleuren kunnen met donker taupe erg stijlvol zijn.

  • Grijs combineren met taupe is prachtig. Het geheel wordt hierdoor elegant en stijlvol en straalt rust uit.
  • Combineer je een paarsachtige taupe kleur met echt paarse accessoires dan creëer je een mooi geheel.
  • Taupe in combinatie met wit, crème en grijs zorgt voor een ontspannend, natuurlijk geheel.
  • Taupe met zwart of donkerbruin geeft elegante contrasten en kracht aan de ruimte.
  • Kleuraccenten toevoegen aan taupe? Combineer het met smaragdgroen of bijvoorbeeld terracotta.
  • Aardetinten, mosterdgeel en zandkkleur benadrukken de warme toon van taupe.

Taupe kleur in verschillende stijlen

In bijna elke stijl kan taupe een plekje veroveren. Van strakke moderne interieurs tot klassieke of landelijke woningen. Het voordeel van de kleur taupe, is dat het ook met een gerust hart met drukke, weelderige, hippe of excentrieke patronen of kleuren gemixt kan worden. Ontdek de opties hieronder voor taupe binnen allerlei stijlen.

  • Modern – Binnen een modern interieur kun je taupe het beste combineren met contrastrijke kleuren als zwart en wit. Hierdoor kun je de look strak houden. Houd de wanden wit en zet hier een strakke taupekleurige bank tegenaan.
  • Klassiek – Taupe is een kleur die perfect past bij de klassieke stijl. Taupe is elegant en straalt luxe uit. Muren in taupe, meubels in taupe en accessoires in taupe, het kan allemaal. Zo lang je het combineert met lichte kleuren, neutrale accenten en sierlijke vormen of nostalgische accessoires past het geheel perfect binnen de klassieke interieurstijl.
  • Bohemian – Door taupe te combineren met natuurlijke materialen als licht hout en vlechtwerk van rotan en riet leg je de basis voor een bohemian interieur. De lichtere taupe kleuren kun je hier vrolijk combineren met lichte kleuraccenten en details in goud of koper.
  • Industrieel – Taupe binnen een industriële stoere stijl? Oh yeah! Kies voor een donkere taupe tint op de muur die je combineert met een grof houten vloer of een robuuste betonnen vloer. Ga je voor een donkere vloer, dan kun je beter voor een lichtere taupe kleur op de muur kiezen. De combinatie met grof hout en details in beton of staal maakt het geheel lekker stoer.

Style taupe kleur met verschillende materialen

Taupe kan in verschillende vormen voorkomen. Zeker wanneer je taupe laat terugkomen op verschillende materialen. Een vloerkleed van taupekleurige wol of een kussen van katoen in taupe ziet er weer heel anders uit dan een taupekleurige muur of kast. Laat taupe in verschillende materialen naar voren treden om je interieur in balans te brengen.

Wat doet taupe met je interieur?

Taupe kan een interieur in balans brengen en voor rust en elegantie zorgen. Ben je overtuigd geraakt en kies je ook voor taupe in je interieur? Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis & tuin in de trendkleur taupe te laten stralen.