Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
aubergine kleur op een stoel met gouden make up tafel

Ken je de kleur van aubergine? Die donkere dieppaarse kleur die we eigenlijk alleen kennen van de vruchten zelf. Aubergine kleur is prachtig om toe te passen in huis. Het is een bijzondere herfstkleur, maar kan ook een frissere look krijgen mits het op de juiste manier gecombineerd wordt. Hoe combineer je aubergine kleur in huis? Welke kleur past bij aubergine kleur? Binnen welke stijlen kan aubergine worden toegepast en welk effect heeft deze kleur op jou en je omgeving? In dit artikel lees je alles over de kleur aubergine!

Wat is aubergine kleur?

Aubergine is een donkerpaarse tint. Het is een kleur die veel warmte uitstraalt, maar het is ook een echte statement kleur. Omdat aubergine kleur vrij donker is, is het wel van belang de kleur te combineren met veel lichte tinten zoals wit of beige.

Hoe pas je aubergine kleur toe?

De kleur aubergine toepassen in huis is misschien spannend. De kleur is opvallend maar zorgt voor veel warmte en sfeer. Deze statement kleur vraagt wel om wat rust. Dus combineer het met subtiele kleuren als wit, gebroken wit, beige, lichtgrijs of greige. Verderop in dit artikel lees je meer over het combineren van deze kleur. Er zijn verschillende manieren om deze kleur toe te passen in huis. Zo kun je kiezen voor muren in deze tint, maar ook aubergine kleurige meubels, accessoires of decoratieve items behoren tot de mogelijkheden.

Muren

Het klinkt gewaagd, maar muren in deze kleur kunnen geweldig werken. Creëer de juiste mix en zorg voor balans in het kleurgebruik door naast het diepe, warme, donkere aubergine een aantal lichte kleuren toe te voegen. Ga bijvoorbeeld voor één grote wand in aubergine kleur en houd de rest gebroken wit of fris wit. Ook hout combineert prachtig met aubergine (en wit).

Tip: ben je op zoek naar de mooiste paars tinten voor op de muur? Neem dan snel een kijkje in ons artikel over paarse muur inspiratie, met tips van de muurverf experts van flexa!

Meubels

Meubels in aubergine kunnen een statement maken in je interieur. Zet bijvoorbeeld een grote hoekbank in deze donkere paarstint neer. Combineer de bank met kussens met een grafische zwart-witte print of exemplaren in zachtroze of pastelgroen. Ook een combinatie met fluweel grijs werkt mooi! Bij het kiezen voor aubergine kleurige meubels, is het verstandig om de rest van het interieur rustig te houden.

Accessoires en deco

De meest eenvoudige manier om deze mooie paarse kleur toe te voegen aan je interieur? Kies voor accessoires of kleine decoratieve items. Hiermee kun je eigenlijk elke stijl een bijzonder kleuraccent geven. Denk aan fotolijstjes of kandelaars, vazen of servies. Door te kiezen voor accessoires maak je een veilige keuze, omdat je heel eenvoudig meer of minder kunt toevoegen van deze kleuraccenten.

Met accessoires in aubergine kleur kun je bijzondere accenten toevoegen aan je interieur. Binnen de Westwing Collection vind je mooie accessoires, kandelaars en kussens, in diepe paarstinten. Wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel items uit de Westwing Collection kunt vinden? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je op Westwing en loop geen enkele exclusieve deal mis voor  het inrichten van jouw huis.

Aubergine kleur combineren

Aubergine dient te worden gecombineerd met andere kleuren. Omdat de kleur vrij donker is, is het verstandig om te kiezen voor een combinatie met lichte tinten zoals crème, wit of lichtgrijs. Let ook goed op de hoeveelheid licht die er binnenkomt in de ruimte. Kies je bijvoorbeeld voor een hele muur in aubergine kleur, dan kun je het beste de andere muren wit houden. Zeker wanneer je dit doet in een ruimte waar niet al te veel zonlicht binnenvalt. Hoe kun je deze kleur nu het beste combineren? Hier vind je 3 bijzondere kleurcombinaties met deze kleur.

3x kleur combinaties met aubergine:

  • Aubergine met zalmroze: zalmroze is de stoerdere variant van roze. Het neigt een beetje naar oranje. Misschien klinkt het een beetje te zoet; paars met roze? Zalmroze werkt prachtig samen met aubergine. De kleur aubergine is donker en warm, terwijl zalmroze voor een luchtige, lichte, vrolijke touch zorgt. Houd hierbij de basis subtiel en licht door veel wit toe te passen.
  • Aubergine met jadegroen: groen combineert erg mooi met paars. Kies je voor een muur in aubergine, zet hier dan eens een aantal fris groene planten voor. Ook details in de bijzondere groene kleur jadegroen vormen een mooi team met aubergine. Maak deze look af met natuurlijke kleuren.
  • Aubergine met geel: Geel is de complementaire kleur van paars. Dat wil zeggen dat geel tegenover paars staat in de kleurencirkel. Dat betekent dat die kleuren elkaar perfect aanvullen. Je kunt kiezen voor zacht eigeel, maar ook warm okergeel is prachtig in combinatie met aubergine. Je kunt denken aan een grote aubergine kleurige bank met daarop gele sierkussens. Of een kleine wand in aubergine met daarvoor een lichtgele servieskast. Maak dit plaatje af met veel wit en licht hout.
Eettafel gedekt met licht tafelkleed voor aubergine kleurige muur

Aubergine kleur binnen diverse stijlen

Aubergine heeft een luxe uitstraling. Daarom is het zeer geschikt als accentkleur in een modern interieur. Het zorgt voor een vleugje kleur, zonder overheersend te zijn. Voor een moderne look kies je voor een combinatie met zwart en wit en laat je het aubergine terugkomen in de accessoires. Binnen een klassiek interieur is aubergine een zachte en warme sfeermaker. Een aubergine kleurige bank wordt opgefleurd met sierkussens in roze en zacht geel en ook in de accessoires zien we de kleur aubergine terugkomen.
Ga jij ook voor deze kleur in huis? Of kies je toch liever voor een andere accentkleur in je interieur? Of je nu voor mosgroen, peach, violet of mokka wilt gaan, bij Westwing shop je alles wat je nodig hebt in jouw geliefde kleur! Regristreer je nu bij Westwing en mis geen enkele exclusieve deal!