Meld je aan en ontvang een €50 voucher!
neon kleur accenten en accessoires in een woonkamer

Lekker fel, opvallend, helder en levendig; dat zijn neonkleuren. Misschien niet de eerste kleuren waar je aan denkt bij het inrichten van je huis. Toch kan het heel leuk zijn om neon kleur toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan die leuke neon letters voor aan de muur of die trendy neon kaarsen. Echte blikvangers die een hippe twist geven aan de ruimte. Lees hier alles over neon kleuren en hoe deze in je interieur te verwerken!

Wat is een neon kleur?

Wat zijn neon kleuren nu precies? Het zijn de felle kleuren van die stiften waarmee je stukjes tekst kunt markeren. Of de kleuren van die – haast lichtgevende – armbandjes die je op concerten wel eens krijgt. Neon kleuren zijn zó fel dat ze bijna licht geven. En over lichtgeven gesproken, die lampen in de vorm van letters komen ook vaak in neonkleuren. Kortom neon kleuren zijn hele felle kleuren die bijna lichtgeven. Niet geschikt voor de minimalisten onder ons! Of toch wel?

Soorten neon kleuren

Welke neonkleuren bestaan er? In principe kun je van elke kleur een neonkleur maken. Het zijn namelijk gewoon hele felle varianten van gewone kleuren. Maar er zijn een aantal typische neonkleuren die we allemaal wel zullen herkennen:

 • Neongroen
 • Neonroze
 • Neonblauw
 • Neonoranje

3x Neon accessoires in huis

Omdat neon kleuren erg fel en opvallend zijn, zien we deze kleuren meestal terugkomen in de accessoires en kamer decoraties. Wanneer je je muren gaat voorzien van neon kleuren dan zal dat al snel te druk zijn. Ontdek hier de 3 leukste opties voor het toevoegen van neon kleur aan je huis:

1. Neon lamp tekst en neon letters

Neon lampen doen je wellicht denken aan die lichtgevende letters aan de muur in cafés, boven de bar. Ook thuis kun je deze leuke neon lampen ophangen. Neon letters of neonlampen voor aan de muur zijn zelfs super populair op dit moment. Vooral de LED-verlichting in de vorm van neon letters, quotes en andere afbeeldingen zien we veel. Bijvoorbeeld in de keuken of boven de bank.

2. Bijzondere kaarsen: dip dye neon kaarsen

Neon kaarsen zijn hot & happening. We schreven eerder een artikel over hoe je zelf kaarsen kunt maken in, onder andere, neonkleuren. Ook mooi; dip dye neon kaarsen in diverse kleuren. Kies voor een aantal fel roze neon kaarsen of maak een mooie combinatie van bijzondere kaarsen in neon kleuren.

3. Neon art

Bij neon art kun je denken aan bijzondere lichtgevende kunstwerkjes voor aan de muur, prachtig als gang decoratie bijvoorbeeld. Via sommige websites kun je zelfs jouw eigen persoonlijke neon kunstwerk maken met letters of vormen. Leuk als cadeau! Neon art bestaat in allerlei soorten en vormen. Wat past er bij jouw interieur?

Tip! Wist je dat je via de Westwing Club Sales ook neon accessoires kunt shoppen? Maar dan met kortingen tot 70%?! Registreer je daarom nu op Westwing om de neon kleur in huis te halen.

7x Meer opties voor de neon kleur in het interieur

Ben jij zó gek op neon kleuren dat je verder wilt gaan dan accessoires in deze felle tinten? Overweeg om een kleine hoek in een ruimte een neon kleur te geven of verf een (klein) meubel in een neon kleur. Neem de volgende tips ter harte wanneer je kiest voor meer neon kleuren in huis.

 • Neon accenten – Door een hele lichte, rustige en moderne basis te kiezen, kun je best hier en daar een klein meubel accentueren in bijvoorbeeld neon roze of groen. Denk maar eens aan een kleine stoel, een plank aan de muur of een vloerkleed met neon kleur in het patroon.
 • Aan de slag met een kwast! – Een klassiek interieur krijgt een moderne, speelse twist door een klassieke houten stoel een felle neonkleur te geven. Ga niet te ver en houd het bij één stoel.
 • Neon kleur in de badkamer – In de badkamer kun je, als de basis rustig en neutraal is, prima een accent leggen door een felle neon kleur toe te voegen. Verf bijvoorbeeld een lijst van een spiegel in een felle kleur of kies voor handdoeken in neon kleuren.
 • Subtiel neon – Als je het nóg subtieler wilt houden, kun je kiezen voor bijvoorbeeld deurknoppen in neon kleuren of bijvoorbeeld een stel kandelaars in neon kleur op de eettafel.
 • Neon lamp – In een modern interieur kan een lamp in neon kleur heel mooi zijn. Bijvoorbeeld een hanglamp boven de eettafel. Let er wel op dat de rest van het interieur strak en modern blijft.
 • Kasten in neon kleur – Spannend maar toch wel heel leuk! Een stoere fel neon oranje stellingkast in je kantoor aan huis. Durf jij het aan?
 • Sierkussen combinaties in neonkleuren – Ook dat kan heel leuk zijn. Kies voor een moderne bank in natuurlijke kleur en laat hier een mooi sierkussen in neon kleur schitteren.

Neon kleur interieur

Misschien vind je het spannend om neon kleuren te integreren in je interieur? Dat snappen we. Toch hoeft het niet moeilijk te zijn. Welke stijl jouw interieur ook heeft, als je neon kleuren mooi vindt kun je ze op een stijlvolle manier in je interieur integreren. Van de Scandinavische tot de Aziatische stijl; variëren met neon kleuren werkt. Begin klein. Kies voor accessoires die je eenvoudig weer weg kunt halen als de look je niet bevalt. Combineer bijvoorbeeld glasdecoratie met neon kleurige kerstballen of zet een decoratieve vogelkooi in neon groen neer. Succes gegarandeerd. Meer inspiratie nodig? Lees ons artikel over leuke dingen voor in je kamer.

Neon kleuren zijn zeker niet de beste keuze voor minimalisten of liefhebbers van een subtiele rustige interieurstijl. Toch kun je deze felle kleuren ook op een elegante manier verwerken in je interieur. Kies je voor neon lampen met tekst of neon letters? Neon art of andere accessoires? Zo lang je ervoor zorgt dat de basis rustig blijft, zal het geheel niet snel té druk worden.

Overtuigd? Bij Westwing shop je items in neon kleuren, passend bij jouw smaak en stijl. Registreer je nu bij Westwing en mis geen enkele exclusieve deal!