Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
trap in woonkamer van beton met beige poef

Een trap in de woonkamer is een echt pronkstuk in je huis! Door een trap een prominente plek te geven en helemaal te stylen op een manier die past bij jouw interieur wordt het een echt sieraad in je woonkamer. Maar er zijn meer voordelen aan een trap in de woonkamer. Benieuwd hoe je dit bij jou thuis kunt toepassen? Lees snel verder voor al onze tips!

Heb je een trap in de woonkamer of overweeg je er een te plaatsen?

Ga je een trap in de woonkamer plaatsen of restylen? Begin dan met een goed plan! Een trap in de woonkamer is erg aanwezig, en het is dus belangrijk dat hij past bij de rest van je interieur. Een trap met licht hout en een witte afwerking past bijvoorbeeld erg goed in een Scandi woonkamer. Is jouw woonstijl stoer en industrieel? Dan past een donkere houten trap met metalen accenten veel beter. Denk dus goed na over je eigen woonstijl en zorg dat de stijl van je trap hierbij past. Maar er zijn meer dingen om over na te denken voor je een trap in de woonkamer plaatst. Deze prachtige interieurkeuze heeft namelijk verschillende voor- en nadelen. Die lees je verderop in deze blog.

Wat is het effect van een trap in de woonkamer?

Het effect van een trap in de woonkamer is helemaal afhankelijk van jouw styling. Door de trap te laten blenden in je interieur zal deze minder opvallen. Slim als je bijvoorbeeld niet erg groot woont. Maar je kunt ook juist kiezen voor een opvallende look zodat je trap dé eyecatcher van je kamer wordt. Dit kun je bijvoorbeeld doen met treden in een opvallende kleur, of een bijzondere afwerking van de trapleuning. Maar ook het gebruik van verschillende materialen kunnen een bijzonder effect geven. Denk bijvoorbeeld aan glazen treden of metalen trapleuningen. Meer tips voor het stylen van jouw trap lees je verderop!

Verschillende ideeën voor een trap in de woonkamer

Wil je jouw trap in de zitkamer ook tot een echte eye catcher maken, maar weet je nog niet goed hoe je dat aan wil pakken? Lees dan snel verder.

  • Maak kastjes onder je trap

Deze tip is niet alleen heel erg leuk, maar levert ook nog eens heel veel opbergruimte op. Hou je niet van spullen in het zicht? Maak dan deurtjes of lades in je kast. Of ga juist voor open kastjes om je favoriete accessoires mooi neer te zetten. Heel praktisch in een kleine woonkamer!

  • Laat de treden uit de muur komen

Heb je een modern interieur? Dan past deze tip heel mooi in jouw huis. Door de traptreden niet aan beide kanten te voorzien van trapwangen, maar ze direct aan de muur te bevestigen creëer je het effect dat de treden uit de muur komen. Dit geeft een prachtig minimalistisch en subtiel effect.

  • Kies voor een unieke combinatie van materialen

Afhankelijk van jouw interieurstijl kun je door te spelen met materialen een bijzonder item maken van je trap in de woonkamer. Combineer metaal, hout, glas of andere materialen die passen bij jouw woonstijl om tot jouw ideale trap te komen!

Hoe kun je een trap in de woonkamer dichtmaken?

Ben je toch écht geen fan van een open trap in de zitkamer? Dan hebben we natuurlijk ook 3 tips voor je om de trap dicht te maken!

1. Trap dichtmaken met een schuifdeur

Omdat veel mensen in hun woonkamer liever geen extra openslaande deur willen kun je kiezen voor een schuifdeur om je trap af te sluiten. Door een betimmering om het trapgedeelte heen te maken en hier schuifdeuren in te plaatsen sluit je de trap in de woonkamer netjes af, en heb je er direct een stukje extra kastruimte bij onder de trap.

2. Trap dichtmaken met een glazen deur

Hou je wel voor licht en een ruimtelijk gevoel maar wil je de trap toch afsluiten om bijvoorbeeld warmteverlies te voorkomen? Dan kun je ook een glazen deur voor de trap plaatsen. Zowel een openslaande deur als een schuifdeur kun je prima in glas gebruiken om je trap in de woonkamer af te sluiten.

3. Trap dichtmaken met stootborden

Wil je wel graag je trap in de zithoek houden, maar liever de treden afsluiten? Plaats dan stootborden tussen de treden. Zo sluit je de open trap af en geeft het al een meer afgesloten gevoel dan de treden zonder stootborden.

Genoeg manieren om de trap in je woonkamer precies zo te stylen als jij wilt!