Meld je aan en ontvang een €50 voucher!
verjaardags tafel met kleurrijke accessoires

Er is er een jarig, hoera hoera! Hoe vier jij je verjaardag het liefst? Houd je een groot feest of ga je voor een intiemere setting? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voor dé perfecte verjaardag. Wij hebben namelijk een overzichtelijk 7-stappenplan voor het plannen van een verjaardagsfeest thuis voor je opgesteld– ook als jij zelf iemand wilt verrassen voor diens verjaardag! Maar ook hebben we toffe ideeën voor het vieren van je verjaardag als je het wat kleiner wilt houden: van actieve verjaardagsideeën buiten de deur tot ideeën voor een romantische verjaardag. Hoe ga jij je verjaardag dit jaar vieren?

Verjaardagsideeën: van actief, romantisch tot gezellig thuis vieren

Duik jij het liefst diep weg onder je dekbed zodat je verjaardag ongezien aan je voorbij gaat? Zonde! Ouder worden we allemaal, dus dan kan je het maar beter vieren. En je hoeft niet gelijk een groot partycentrum af te huren of een groot feest te organiseren, je kunt ook thuis eten met vrienden of met je vriendengroep een uitje plannen om je nieuwe levensjaar in te luiden. Hoe dan ook wil je een saaie kringverjaardag natuurlijk nog steeds voorkomen. Wij geven je tips en genoeg verjaardagsideeën – voor thuis en buiten de deur- over hoe je je verjaardag op een originele en leuke manier kunt vieren.

Hoe plan je een verjaardagsfeest? Een 6-stappenplan voor een verjaardagsfeest thuis

Wil je dit jaar jouw verjaardag groots vieren met een knallend huisfeest? Of wil je iemand verrassen met een groot verjaardagsfeest? Dan moet je wel goed voorbereid zijn. Maar hoe plan je een verjaardagsfeest? Je wilt natuurlijk voorkomen dat jij de hele avond in de keuken druk bent met hapjes maken, waardoor je niet van je eigen verjaardagsfeest kunt genieten. Met dit stappenplan weet je zeker dat jouw huisfeest een succes wordt.

Stap 1. Kies het thema

De voorpret van je verjaardagsfeest begint met het bedenken van het thema. Met een thema is de (feestelijke) toon gelijk gezet. Leuke thema-ideeën voor je verjaardagsfeest zijn: jungle, Ibiza, 1001-nacht, seventies, eighties of nineties (afhankelijk van je geboortejaar) óf een gemaskerd bal. Pas alles op het thema aan; van de uitnodiging tot de aankleding. Nog meer inspiratie nodig voor een themafeest? In ons artikel geven we je concrete tips en ideeën voor een fantastisch feest.

Stap 2. Stel de gastenlijst op

Een belangrijk onderdeel van het organiseren van een verjaardagsfeest is het maken van de gastenlijst. Hoe meer zielen hoe meer vreugd? Of hou je het liever klein zodat je aan elke gast aandacht kan geven? Bedenk ook goed hoeveel ruimte je in huis hebt. Het zou vervelend zijn als er gasten op de gang moeten staan omdat er geen plek meer is in de woonkamer.

Stap 3. Maak en verstuur de uitnodigingen

Een knallend verjaardagsfeest begint bij een mooie uitnodiging. Daarmee breng je de gasten alvast in de stemming. Wanneer je een themafeest geeft, moet de uitnodiging natuurlijk in de stijl van het thema zijn. Vermeld het thema ook duidelijk op de uitnodiging!

Stap 4. De decoratie & styling

Dit is het leukste gedeelte van de voorbereiding van jouw verjaardagsfeest. De aankleding van je huis! Het feest begint al bij de voordeur dus zorg dat je voortuin ook feestelijk is aangekleed. Plaats bijvoorbeeld een welkomstbord bij de voordeur, hang er ballonnen en outdoor lichtslingers aan. Een paar fakkels of solar lantaarns in de voortuin maken het ook erg gezellig! In de woonkamer moeten alle meubels aan de kant zodat die saaie kringverjaardag voorkomen wordt. Zet in plaats van lage tafels, een paar statafels neer. Wanneer mensen staan, gaan ze vanzelf dansen! Geef je een tuinfeest of bbq party? Zorg dan voor een paar heaters – zo kunnen jullie net wat langer door feesten.

Stap 5. Hapjes & drankjes

Je wilt natuurlijk niet dat je gasten trek krijgen halverwege de avond. Maar je wilt ook niet de hele avond in de keuken staan. Denk dus van tevoren goed na over de hapjes die je wilt serveren. Laat de hapjes cateren of kies voor hapjes die je vooraf allemaal kunt klaarmaken. Zet de hapjes op de statafels of op het dressoir zodat je niet zelf rond hoeft te gaan. Het leukst is het wanneer de hapjes ook bij het thema van de avond passen! En natuurlijk om het helemaal af te maken, style je de tafel en stem je het servies af op je thema. Ga je voor een black & gold thema? Kies dan voor zwarte serveerschalen, goud bestek – zoals de bestekshet Shine van de Westwing Collection, gouden servetringen en een zwarte tafelloper met gouden accenten.

Onze favorieten voor een black & gold thema…

Met lekkere drankjes komt je verjaardagsfeest vanzelf op gang. Natuurlijk horen cola, wijn en bier erbij, maar denk ook eens na over andere feestelijke drankjes. Huur bijvoorbeeld een cocktailbar voor een echte cocktailparty. Of ga zelf aan de slag met een cocktailset.

Tip! In plaats van champagne kun je ook cider serveren als welkomstdrankje. Neem stijlvolle champagne glazen – wij tippen de mondgeblazen champagneglazen Ellerly van de Westwing Collection- en presenteer deze op een gouden dienblad.

Stap 6. Verjaardagsideeën voor de muziek

Last but not least: de muziek. Er moet natuurlijk wel gedanst worden! Maak van tevoren een playlist met jouw favoriete nummers, nummers die passen bij het thema en/of liedjes uit jouw geboortejaar. Ook leuk: sluit een karaokesysteem op je televisie aan. Hiermee krijg je de verjaardagsstemming er wel in!

5x ideeën voor een verjaardag intiem thuis vieren

Wil je je verjaardag thuis vieren maar niet gelijk een groot feest geven? Dan kun je ook denken aan de volgende activiteiten:

 • Gezamenlijke kookworkshop – nodig een chef-kok uit die voor jullie kookt en alle geheimen van de desbetreffende keuken aan jullie uitlegt.
 • Organiseer een wijnavond – nodig je beste vrienden uit (en eventueel een sommelier) en ga aan de slag met het proeven van allerlei soorten wijnen. Oh en, vergeet de hapjes niet!
 • Spelletjesavond – ouderwets gezellig en gegarandeerd een flinke dosis quality time.
 • Tekencursus – zitten er een aantal creatievelingen in je vriendengroep? Organiseer een teken- of schildercursus thuis. Dan hebben jullie meteen een mooi nieuw item voor in jullie interieur.
 • Beauty-dagje – ben je toe aan een flink relax moment? Maak dit jouw dag om even helemaal niks te doen. Nodig je beste vrienden uit en ga samen aan de slag met het maken van maskertjes en zet een paar leuke films op.

4x actieve verjaardagsideeën buiten de deur

Heb je geen zin in de rommel die een huisfeest met zich meebrengt? Vier je feestje buiten de deur. Nodig je beste vrienden uit voor een actief verjaardagsuitje, zoals:

 • Escaperoom: goed voor de teamspirit in jullie vriendengroep.
 • Surfen: leuk als je in de zomer jarig bent!
 • Parachutespringen: begin het nieuwe levensjaar met een – letterlijke – sprong in het diepe.
 • Solex huren: ga terug in de tijd en maak een tour op een solex met je vriendengroep. Daarna samen eten en jouw verjaardag is geslaagd!

5x romantische verjaardagsideeën

Wanneer je je verjaardag liever alleen met je geliefde wil vieren, hebben we tot slot nog een paar intieme verjaardagsideeën.

 • Vier je verjaardag op grote hoogte door samen een ballonvaart te maken.
 • Organiseer een romantische filmavond.
 • Ook leuk: maak een rondtoer door je jeugd door terug te gaan naar jouw geboortehuis en –plaats.
 • Wil je je nieuwe levensjaar ontspannen beginnen? Breng je verjaardag door in de spa!
 • Of maak samen de ultieme roadtrip – bijvoorbeeld naar Italië.

4x brandende vragen rondom een verjaardag:

Maak je verjaardag compleet met deze items…..