verjaardags tafel met kleurrijke accessoires

Er is er een jarig, hoera hoera! Of je nu 18, 38 of 88 wordt. Een nieuw levensjaar moet gevierd worden. Hoe vier jij je verjaardag het liefst? Met een grote groep vrienden en een goede fles champagne? Of hou je het liever klein en ga je met je partner uit eten? Wij hebben de leukste verjaardagsideeën en –tips voor een actieve, romantische of een heerlijke verjaardag thuis voor je op een rij gezet. Maar hoe plan je een verjaardagsfeest? In dit artikel vind je een overzichtelijk 7-stappenplan voor de organisatie. Hoe ga jij je verjaardag dit jaar vieren?

Actief, romantisch of thuis vieren?

Duik jij het liefst diep weg onder je dekbed zodat je verjaardag ongezien aan je voorbij gaat? Zonde! Ouder worden we allemaal, dus dan kan je het maar beter vieren. En je hoeft niet gelijk een groot partycentrum af te huren of een groot feest te organiseren, je kunt ook thuis eten met vrienden of met je vriendengroep een uitje plannen om je nieuwe levensjaar in te luiden. Hoe dan ook wil je een saaie kringverjaardag voorkomen. Wij geven je tips en genoeg verjaardagsideeën over hoe je je verjaardag op een originele en leuke manier kunt vieren.

Hoe plan je een verjaardagsfeest? Een 7-stappenplan voor een verjaardagsfeest thuis

Wil je dit jaar jouw verjaardag groots vieren met een knallend huisfeest? Dan moet je wel goed voorbereid zijn. Maar hoe plan je een verjaardagsfeest? Je wilt natuurlijk voorkomen dat jij de hele avond in de keuken druk bent met hapjes maken, waardoor je niet van je eigen verjaardagsfeest kunt genieten. Met dit stappenplan weet je zeker dat jouw huisfeest een succes wordt.

Stap 1. Kies het thema

De voorpret van je verjaardagsfeest begint met het bedenken van het thema. Met een thema is de (feestelijke) toon gelijk gezet. Leuke thema-ideeën voor je verjaardagsfeest zijn: jungle, Ibiza, 1001-nacht, seventies, eighties of nineties (afhankelijk van je geboortejaar) óf een gemaskerd bal. Pas alles op het thema aan; van de uitnodiging tot de aankleding. Nog meer inspiratie nodig voor een themafeest? In ons artikel geven we je concrete tips en ideeën voor een fantastisch feest.

Stap 2. Stel de gastenlijst op

Een belangrijk onderdeel van het organiseren van een verjaardagsfeest is het maken van de gastenlijst. Hoe meer zielen hoe meer vreugd? Of hou je het liever klein zodat je aan elke gast aandacht kan geven? Bedenk ook goed hoeveel ruimte je in huis hebt. Het zou vervelend zijn als er gasten op de gang moeten staan omdat er geen plek meer is in de woonkamer.

Stap 3. Maak en verstuur de uitnodigingen

Een knallend verjaardagsfeest begint bij een mooie uitnodiging. Daarmee breng je de gasten alvast in de stemming. Wanneer je een themafeest geeft, moet de uitnodiging natuurlijk in de stijl van het thema zijn. Vermeld het thema ook duidelijk op de uitnodiging!

Stap 4. De decoratie & styling

Dit is het leukste gedeelte van de voorbereiding van jouw verjaardagsfeest. De aankleding van je huis! Het feest begint al bij de voordeur dus zorg dat je voortuin ook feestelijk is aangekleed. Plaats bijvoorbeeld een welkomstbord bij de voordeur, hang er ballonnen en outdoor lichtslingers aan. Een paar fakkels of solar lantaarns in de voortuin maken het ook erg gezellig! In de woonkamer moeten alle meubels aan de kant zodat die saaie kringverjaardag voorkomen wordt. Zet in plaats van lage tafels, een paar statafels neer. Wanneer mensen staan, gaan ze vanzelf dansen! Geef je een tuinfeest of bbq party? Zorg dan voor een paar heaters – zo kunnen jullie net wat langer door feesten.

Stap 5. Hapjes & drankjes

Je wilt natuurlijk niet dat je gasten trek krijgen halverwege de avond. Maar je wilt ook niet de hele avond in de keuken staan. Denk dus van tevoren goed na over de hapjes die je wilt serveren. Laat de hapjes cateren of kies voor hapjes die je vooraf allemaal kunt klaarmaken. Zet de hapjes op de statafels of op het dressoir zodat je niet zelf rond hoeft te gaan. Het leukst is het wanneer de hapjes ook bij het thema van de avond passen! En natuurlijk om het helemaal af te maken, style je de tafel en stem je het servies af op je thema. Ga je voor een black & gold thema? Kies dan voor zwarte serveerschalen, goud bestek – zoals de bestekshet Shine van de Westwing Collection, gouden servetringen en een zwarte tafelloper met gouden accenten.

Met lekkere drankjes komt je verjaardagsfeest vanzelf op gang. Natuurlijk horen cola, wijn en bier erbij, maar denk ook eens na over andere feestelijke drankjes. Huur bijvoorbeeld een cocktailbar voor een echte cocktailparty. Of ga zelf aan de slag met een cocktailset.

Tip! In plaats van champagne kun je ook cider serveren als welkomstdrankje. Neem stijlvolle champagne glazen – wij tippen de mondgeblazen champagneglazen Ellerly van de Westwing Collection- en presenteer deze op een gouden dienblad.

Wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel items uit de Westwing Collection kunt vinden? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je daarom snel op Westwing om zo geen enkele exclusieve deal te missen voor jouw verjaardag.

Stap 6. Verjaardagsideeën voor de muziek

Last but not least: de muziek. Er moet natuurlijk wel gedanst worden! Maak van tevoren een playlist met jouw favoriete nummers, nummers die passen bij het thema en/of liedjes uit jouw geboortejaar. Ook leuk: sluit een karaokesysteem op je televisie aan. Hiermee krijg je de verjaardagsstemming er wel in!

4x actieve verjaardagsideeën

Heb je geen zin in de rommel die een huisfeest met zich meebrengt? Vier je feestje buiten de deur. Nodig je beste vrienden uit voor een actief verjaardagsuitje, zoals:

  • Escaperoom: goed voor de teamspirit in jullie vriendengroep.
  • Surfen: leuk als je in de zomer jarig bent!
  • Parachutespringen: begin het nieuwe levensjaar met een – letterlijke – sprong in het diepe.
  • Solex huren: ga terug in de tijd en maak een tour op een solex met je vriendengroep. Daarna samen eten en jouw verjaardag is geslaagd!

Romantische verjaardagsideeën

Wanneer je je verjaardag liever alleen met je geliefde wil vieren, hebben we tot slot nog een paar intieme verjaardagsideeën.

  • Vier je verjaardag op grote hoogte door samen een ballonvaart te maken.
  • Organiseer een romantische filmavond.
  • Ook leuk: maak een rondtoer door je jeugd door terug te gaan naar jouw geboortehuis en –plaats.
  • Wil je je nieuwe levensjaar ontspannen beginnen? Breng je verjaardag door in de spa!
  • Of maak samen de ultieme roadtrip – bijvoorbeeld naar Italië.

En ben jij er al uit hoe je je verjaardag gaat vieren? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw verjaardag helemaal compleet te maken.