Zoeken

Servies

Sorteren
653 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Tips om jouw perfecte servies te kiezen

Eindelijk weer allemaal matching borden, kopjes en schoteltjes in de kast: heb je er al zin in? Servies is een van de meest gebruikte producten in je huishouden en daarom is het vaak vooral heel praktisch.

Maar als je het dagelijks gebruikt, dan wil je er natuurlijk ook gewoon graag naar kijken. Een mooi servies maakt elke maaltijd tot een feestje!

Wil je servies kopen, maar weet je niet precies waar te beginnen? Dan zijn dit tips om rekening mee te houden.

 • Welke stijl kies je? Er zijn heel veel verschillende stijlen waaruit je kan kiezen, denk bijvoorbeeld aan Japans, Scandinavisch of vintage servies. Wellicht word je overrompelt met keuze; kies hier het servies dat het beste bij jouw stijl past!
 • Hoeveel heb je nodig? Dat ligt natuurlijk aan je huishouden. Met hoeveel mensen zit je dagelijks aan tafel? In je eentje heb je genoeg aan een kleine set, maar als je vier kinderen hebt, worden er dagelijks vast een heleboel borden gebruikt! Onze tip: koop net iets meer dan je denkt nodig te hebben. Dan grijp je nooit mis en is het minder erg als er een keer een kopje sneuvelt.
 • Hoeveel ruimte heb je? Oh, wij kennen het: mag je eindelijk je droomservies uitzoeken, dan wil je ook écht alles. En voor je het weet, heb je het complete servies in je winkelmandje liggen, inclusief matching kommetjes en schaaltjes. Hou er wel rekening mee dat je soms ook niet aan tafel zit: heb je genoeg ruimte om alles op te bergen? (Een vierkant serviesset is daarom soms naast mooi extra praktisch: dat past mooi in je servies kast!)
 • br

  Geniet van jouw servies: kies het juiste materiaal

  Een belangrijke keuze voor jouw servies is het materiaal: dat heeft vaak grote invloed op de uitstraling én op de manier waarop je het gebruikt. Ga jij voor een chique versie die alleen tijdens de feestdagen tevoorschijn komt? Of moet het elke dag kinderproof gebruikt kunnen worden? Dit zijn materialen waaruit je kunt kiezen:

 • Keramiek: porselein of aardewerk

  Veruit de meeste serviezen zijn van porselein, maar ook aardewerk is een heel populair materiaal. Dan is er ook nog de term ‘keramiek’. Volg jij het nog? Daarom even kleine opfrisser: wat is precies het verschil tussen keramiek, een aardewerk servies en een porselein servies?

  Keramiek is een verzamelnaam voor alle serviezen die gemaakt zijn van klei. Die klei wordt gebakken. Porselein wordt op hogere temperatuur gebakken dan aardewerk. Het is dan vaak ook lichter dan aardewerk, maar door die hoge temperatuur ook heel sterk. Dat maakt het fijn voor dagelijks gebruik. Aardewerk is wat zachter en je moet er vaak nét iets voorzichtiger mee zijn. Ook als het een glazuurlaagje heeft.

 • Op zoek naar unieke materialen?

  Je kunt natuurlijk ook gaan voor een servies in een materiaal dat iets minder veelvoorkomend is. Met roestvrij staal, metaal, glas of hout zet je pas echt iets verrassends op tafel. En dan hebben we het niet eens over je maaltijd!


 • Let op met bamboe

  Bamboe servies is vaak gemaakt van plantaardige materialen. Deze serviezen hebben een mooie matte uitstraling. Maar let erop dat je kiest voor een servies van echt bamboe. Dat kun je zien aan de nerfstructuur, bijvoorbeeld.

  De juiste kleur voor jouw tafel

  Je weet nu hoeveel je nodig hebt, welke vorm en materiaal je graag wilt. En dan rest nog maar één keuze: voor welke kleur ga je?

  Je ziet heel vaak wit servies, van modern tot klassiek. Wit past overal bij, is tijdloos en combineert supermakkelijk. Maar misschien wil jij juist wél een bijzondere kleur?

  Zie je het al voor je? Een tafel vol groene verse bloemen, kleurrijk fruit én… je servies in het blauw! Van het klassieke Delfts Blauw tot moderne designs: blauwe borden en kopjes geven je tafel meteen een frisse look.

  Blauw is ook megagoed te combineren. Bijvoorbeeld met contrasterende kleuren of juist met aardetonen. Zo creëer je in een handomdraai je eigen unieke stijl.

  Wil je écht wat anders? Je eten knalt van het bord met zwart servies! Ga voor een glimmend zwarte uitstraling met glazuurlaag of kies juist voor matzwart servies. Zwarte borden worden ook vaak gebruikt voor food fotografie, juist omdat je eten er dan extra smakelijk uitziet. Aan tafel!

  Meer inspiratie nodig om je tafel mooi te dekken? Bekijk dan hier onze tips voor tafeldecoratie!