Zoeken

Kopjes & mokken

Sorteren
200 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Kopjes & mokken in alle stijlen

Een mooi servies is goud waard. Of je nu zelf kopjes en schotels inslaat of toevallig een mooi servies erft van je grootouders, een goede serviesset zorgt ervoor dat je altijd beslagen ten ijs komt als er gasten zijn. Van moderne kopjes en schotels tot bijzondere stukken met prachtige figuren en details... een kop en schotel zorgt er in ieder geval voor dat ongelukjes tot het verleden behoren. Je kent immers vast wel Elizabeth die in de serie Schone Schijn niet zonder gemors de kamer binnenkomt.

Wil je echt indruk maken op je gasten, dan zorg je voor het complete plaatje. Een kop en schotel zijn als het ware een onafscheidelijk duo, waarmee je kunt imponeren. Een bakje koffie, een theekop of een kop en schotel voor koude drankjes. Je kunt er alle kanten mee op. Zorg voor voldoende inspiratie en lees snel verder wat je allemaal kunt met mooie kopjes!

Wist je dat?

Een kop en schotel is natuurlijk een antieke combinatie, maar het schoteltje is echt niet alleen bedoeld om je gemorste thee of koffie mee op te vangen. Zo wordt in India bijvoorbeeld ook koffie geserveerd in een kop en schotel. Ze serveren hier standaard de koffie in een kopje op een heel diep schoteltje. Heb je voldoende tijd, dan drink je gewoon uit het kopje. Heb je weinig tijd en moet je snel weg, dan giet je de koffie in het schoteltje, zodat de koffie snel afkoelt.

De leukste trends op het gebied van kopjes

Een kop en schotel kan zelf samengesteld worden door verschillende serviezen met elkaar te mixen en matchen. Toch is het vaak net zo leuk om een passende koffiekop en schotel te gebruiken om zo één geheel te creëren. Allerlei trends op het gebied van kop en schotels vind je hier:

  • Cappuccino kop en schotel: deze grote kop en schotel kenmerkt zich door eenvoud en grootte. Lekker groot kan niet groot genoeg! Immers, een grote laag schuim moet goed kunnen klotsen in een grote kop en schotel.
  • Antieke kop en schotel: een kop en schotel in vintage. Deze kop en schotels kenmerken zich door prachtige patronen, gouden en zilveren afwerkingen en de mooiste figuren. Een beetje kitsch, maar heerlijk luxe.
  • Porseleinen kop en schotel: een kop en schotel kan gemaakt worden van verschillende materialen. Pak je het echt goed aan, dan ga je voor porselein. Zo teer als porselein is, zo bijzonder is het serveren van thee of koffie in een porseleinen setje. En het blijft ook nog eens heel lang mooi!
  • De perfecte kopjes & mokken voor jou?

    Zo zie je maar, voordat je kiest voor je favoriete kopjes moet je jezelf een aantal vragen stellen. Gebruik je de kopjes voor koffie, thee of warme chocolade? Drink je graag uit een grotere of kleinere kop? Wil je er graag een schotel bij hebben? Welk materiaal vind je mooi óf praktisch? En wat is de stijl die je graag op je eettafel terugziet? Beantwoord voor jezelf deze vragen en kies de kopjes die het beste bij jou passen!