Zoeken

Serviessets

Sorteren
79 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Hoe kies je een serviesset die bij jou past?

Eten en drinken maken een groot deel uit van ons leven. Het is de basis voor een gezellig avondje, warm samenzijn, en een goede start van de dag. Omdat brood vanaf het aanrecht eten zo onpraktisch is, wordt een serviesset al gauw de realiteit. Maar dit hoeft niet alleenpraktisch te zijn, het oog wil uiteraard ook wat. Hier volgen wat korte suggesties waar je aan kan denken bij het kopen van jouw serviesset:

 • Interieur: Een serviesset kan je makkelijk aanpassen op de rest van je al aanwezige meubels en woonaccessoires. Heb je een landelijk, klassiek interieur, dan kan je denken aan mooi, porseleinen set servies in verschillende tinten wit. Wit servies staat overal goed, dus hier kan je geen fouten mee maken.
 • Leefstijl: Kijk naar je leefstijl. Ben jij nogal van de diner avondjes of maak je graag een flinke rijsttafel klaar? Dan is het maar beter wanneer je serviesset hierop voorbereid is. Er bestaan voldoende serviessets voor 6, 8 of meer personen, genoeg om al jouw gasten te voorzien van mooi servies.
 • Bestek: Het ligt nog geen 3 centimeter van elkaar af, dus het is zeker aan te raden om je servies en bestek te laten matchen. Zwart servies doet het goed met rosé goudkleurig bestek, en diep blauw servies laat zilverkleurig edelstalen bestek mooi uitkomen.
 • Ook kan je denken aan je serveerpannen en de tafel waarop je jouw serviesset uitstalt. Vergeet ook je onderzetters, tafellopers en glazen niet. Dat zijn allemaal componenten die jouw eettafel tot een prachtig geheel maken. Zeker wanneer je de maaltijd elke dag tot een feest wil maken is het uitzoeken van het juiste servies essentieel.

  Mix en match verschillende serviessets

  Er zijn geen regels op het gebied van stijl en smaak, dus kijk iets verder dan de horizon. Verschillende serviessets met bepaalde overeenkomsten kunnen heerlijk gematcht worden. Waarop kan je letten als je een succesvolle match wil creëren?

  Je kan uiteraard op meerkleurige serviessets selecteren. Bijvoorbeeld bij een zwarte serviesset zou je kunnen kijken naar verschillende patronen, of verschillende vormen. Dit principe werkt natuurlijk ook andersom.

  Wanneer je één patroon servies hebt zou je met kleuren kunnen gaan combineren. Zo kan je verschillende besteksets combineren met leuke borden om met contrasten te spelen. Ook kan je de vrolijkste setjes samenstellen met leuke waterglazen en daarbij passende wijnglazen.

  Heb je een vierkant servies? Ga voor andere geometrische vormen en maak er een mooi geheel van. Dit kan je in dezelfde kleur doen of juist afwisselen. Wil je een rustiger effect, maar vind je één kleur zo somber? Ga dan voor een crème-witte combinatie met beige of taupe. Of denk aan antraciet met lichtgrijs. Subtiele kleurvariaties zorgen voor een speelse, maar serene uitstraling.

  Een serviesset bij een speciale gelegenheid

  Wanneer je besluit wat meer te spenderen aan een waardevolle, bijzondere serviesset is het heel begrijpelijk dat je deze niet elke dag gebruikt, maar in een mooie buffetkast etaleert voor de komst van een bijzondere gelegenheid. Ook in dit segment servies is er een hoop keuze.

  De meest voorkomende keus is toch wel een klassieke, witte, porseleinen serviesset. Omdat deze keus haast elk interieur flatteert is deze zo geliefd. In Nederland kennen we uiteraard ook het prachtige Delfts Blauw, een stukje cultuur uit eigen land. Eveneens is een servies van aardewerk of van glas een veelvoorkomend materiaal voor bijzonder servies. Alhoewel dit eerst een ietwat stoffig imago had, komt dit nu in hele sierlijke vormen terug.

  Mocht je naast zo’n bijzondere set graag een serviesset hebben wat iets minder voorzichtig behandeld hoeft te worden en elke dag opnieuw gebruikt kan worden, kan je denken aan metalen serviessets met bijpassende besteksets. Deze zijn vaak vriendelijk geprijsd en zijn pech bestendig. Ook geeft het je huis een gave, robuuste, industriële look.

  Als je een serviesset gaat kopen heb je met verschillende zaken te maken. Vorm, kleur, materiaal, hoeveelheid en functie. Misschien maak je geen dagelijks gebruik van een serviesset voor 8 personen, maar uiteraard is het altijd gunstig om wat extra borden achter de hand te hebben voor iets minder handige momentjes. Je bent hier hoe dan ook aan het juiste adres voor jouw ultieme serviesset.