Wijnglazen

Wijnglazen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWijnglazen

Staat er een etentje op de planning met verschillende soorten wijn of een bijzondere fles? Dan mogen echte wijnglazen natuurlijk niet op de tafel ontbreken. In combinatie met prachtig tafelgoed, heerlijk eten en fijn gezelschap, maken wijnglazen je avond helemaal af!

Het is steeds normaler geworden dat we wijn drinken uit iets heel anders dan echte wijnglazen. Leuk zo’n casual glas, maar het komt de wijn niet ten goede. Tijd voor verandering!

Een must voor fijnproevers

Wijn proef je met je neus en je mond. Voor zo’n beetje elke wijn bestaan wel speciale wijnglazen. Fijnproevers weten dat door het perfecte wijnglas elke slok wijn extra lekker smaakt.

Ben je niet zo thuis in de wijnen? Maak het jezelf dan vooral niet te lastig. Met drie soorten wijnglazen heb je de basics in huis voor alle soorten wijn die je op het menu hebt.

 • Rood
 • Wit
 • Mousserend

Wist je dat?!

 • Om je wijnglazen zo lang mogelijk mooi te houden, was je ze met de hand.
 • Wijnglazen ondersteboven in de kast zetten is een no go. Glas neemt geuren op, en dat proef je.

Wat schenk je?

Zuurstof doet leven, en dat geldt ook voor wijn. Waar rode wijn zo veel mogelijk bewegingsvrijheid wil, heeft witte wijn wat minder ademruimte nodig. Witte wijn mag in een slanker glas, rode wijn doet het goed in groot en rond.

Bubbels en champagne blijven prikkelend in een flûte. In zulke wijnglazen zit een speciaal mousseerpunt om de bubbels zo actief mogelijk te houden. Er is wel een nadeel aan zo’n smal en hoog glas: de smaak van de wijn wil in zo’n glas nog wel eens een verdwijntruc doen.

Match je wijnglazen met een wijnkaraf

Wijn wordt nog lekkerder als je deze vanuit de fles overschenkt in een karaf, omdat dan de wijn al kan ademen. Het overschenken van de wijn zorgt voor een extra dosis zuurstof. Hallo smaaksensatie! Een wijnkaraf, ook wel decanteer karaf genoemd, staat bovendien nog prachtig op tafel ook! En geeft je gedekte tafel een extra feestelijk tintje.

Het perfecte cadeau!

Ben je op zoek naar een persoonlijk cadeau? Laat dan een set wijnglazen graveren met een datum of mooie tekst. Het ideale cadeau voor een huwelijk, geboorte of jubileum!

Nooit meer je glas kwijt!

Feestje met veel wijndrinkers? Dan is de kans groot dat je ergens op de avond je glas kwijtraakt. Geen zin in extra afwas? Probeer dan een van deze handige tips:

 • Dip de wijnglazen in schoolbordverf. Even laten drogen en iedereen kan zijn naam op zijn glas zetten. Handig! Gebruik uiteraard hier niet je mooiste wijnglazen voor.
 • Versier je wijnglazen met winecharms. Mooie bedels die elk wijnglas net een beetje anders maken.
 • Maak mooie naamkaartjes en bind die met een lintje aan de voet van het glas. Themafeestje? Zo breng je je glazen direct in stijl.

Multifunctionele wijnglazen

Met wijnglazen kun je veel meer doen dan alleen heerlijke wijn uit drinken.

 • Zo kun je ze tijdens een feestje gebruiken als waxinelichthoudertjes. Je maakt er echt iets bijzonders van door er kleine ‘lampenkapjes’ op te zetten. Deze lampenkapjes maak je van licht doorschijnend papier. Kaarsje aan, en zo wordt een wijnglas het stralende middelpunt!
 • Wijnglazen zijn prachtig als decoratie op tafel. Leg een bloem, zonder steel, op tafel en zet daar een wijnglas ondersteboven bovenop. Zet op de onderkant van het wijnglas een kaarsje.
 • Om je eigen kerstdecoratie te maken vul je wijnglazen met decoratiezand en wat kerst versiering.

Ontdek Westwing!

Alles voor een feestelijk gedekte tafel vind je online bij Westwing. Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere meubels, luxe keukenapparatuur,  mooi glaswerk, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn.