Zoeken

Besteksets

Sorteren
54 Producten
Sorteren

Een bestekset: een vleugje elegantie op jouw tafel

Houd je van lekker tafelen? Dan weet je hoe belangrijk de presentatie van jouw gedekte tafel is. En mooie bestekset is daarbij het halve werk! Ga bijvoorbeeld voor klassiek en mooi afgewerkt bestek van staal. Of kies voor goud bestel voor de écht speciale gelegenheid of zilver voor ultieme elegantie. Voor iedere gelegenheid en elke sfeer kun je bij ons een passende bestekset kopen!

Bestek is zo veel meer dan alleen een simpel hulpmiddel bij het eten. Het draagt bij aan hoe je je eten ervaart. Niet voor niets is een luxe bestekset een populair cadeau bij bruiloften en housewarmings. Want hoe leuk is het als familie of vrienden je interieur opfleuren met een mooie bestekset? Een leuk, persoonlijk én nuttig cadeau dat bijdraagt aan de uitstraling van je huis.

Besteksets: laat je tafel stralen!

Een mooie bestekset zorgt op allerlei manieren voor sfeer. Natuurlijk kan een standaard serviesset van goede kwaliteit al een hoop doen. Maar er kan nog zo veel meer! Denk aan speciale kaasmessen, eetstokjes, steakmessen, saladebestek, koffielepels, botermesjes en pollepels. Een mooie mix in passende kleuren betekent gegarandeerd gezelligheid!

Ga je een bestekset uitkiezen? Denk dan rustig na over de sfeer die je zoekt. Houd je van een klassieke, gestructureerde indeling voor een gevoel van rust tijdens het eten? Kijk dan naar combinaties van één of twee verschillende kleuren, zodat alles mooi bij elkaar past. Grote, meerdelige sets zijn ook een goede optie.

Houd je van een drukkere, gevarieerde uitstraling van je tafel? Ga dan voor een leuke combinatie van los bestek. Je kunt hier alle kanten mee op. Kleurrijk, vintage zwart, zilver, hout: noem maar op. Combineer bijvoorbeeld je servies met serveerbestek in een andere kleur, of kies een bestekset dat gezellig staat bij de glazen op tafel. Met leuk eetgerei zorg je voor een unieke eetervaring thuis!

Verzorgingstips voor jouw bestek

Heb je een mooie combinatie van bestek gevonden? Dan is de volgende stap: presentatie! Zorg allereerst dat alles mooi schoon is. De meeste soorten bestek kunnen gewoon in de vaatwasser. Let wel op corrosie: soms kan er schade ontstaan als verschillende soorten metaal met elkaar in contact komen. Dus berg je bestekset netjes op in de bestekcassette.

Als je echt goed voor je servies wil zorgen, kun je op meer dingen letten. Spoel je bestek bijvoorbeeld even af voor je het in de vaatwasser plaatst. Zet het daarbij met de heften naar beneden, zodat het vieze gedeelte goed schoon wordt gemaakt. Om beschadiging te voorkomen, houd je de messen apart. Haal je bestek als het kan meteen uit de vaatwasser wanneer deze klaar is, en droog het eventueel nog na.

Is je bestek (deels) van hout, of kunststof? Was het dan liever met de hand. Zilveren servies doe je sowieso niet in de vaatwasmachine!

Mooie bestekset, goed plaatsen

Als je je best hebt gedaan in de keuken, wil je de tafel ook leuk dekken. Zodat je gasten in de optimale setting van je eten kunnen genieten. Het plaatsen van je bestekset is daarbij een belangrijk onderdeel! We zetten een aantal dingen waar je op kunt letten op een rijtje.

Geef je een uitgebreid etentje, met meerdere vorken en messen per persoon? Leg het bestek dan altijd van buiten naar binnen. Wat je als eerste gebruikt, komt aan de buitenkant te liggen. De vorken links van het bord, messen en lepels rechts. Vorken en lepels voor het dessert leg je horizontaal boven de borden.

Dat zijn de basisregels, maar het hoeft natuurlijk niet allemaal perfect! Het is ook hartstikke leuk om te improviseren, bijvoorbeeld met je speciale bestek voor kaas en salades. Komt alles netjes op een rij op tafel, of ga je voor georganiseerde chaos? Maak er een gezellig geheel van! En vergeet ook niet om bijpassende glazen, placemats, tafelkleden en servetten op tafel te zetten.

Bestekset online kopen bij Westwing

Of het nu gaat om een rustig ontbijt, een gezellige lunch of een uitgebreid diner: de juiste bestekset geeft nét dat beetje extra aan de uitstraling van je gedekte tafel. Bekijk ons mooie assortiment van besteksets en koop gemakkelijk jouw favoriete bestekset online bij Westwing.