Zoeken

Servetten

Sorteren
75 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Servetten: de perfecte tafeldecoratie

Feest staat vrijwel gelijk aan eten en bij eten draait het allemaal om de presentatie ervan. Van een kleine familiebijeenkomst in huis tot aan een bruiloft of ander groot evenement; een gedekte tafel met de lekkerste maaltijden is niet compleet zonder de toevoeging van mooie servetten!

Niet alleen zijn servetten van groot belang vanwege hun functioneel aspect, maar ook dienen ze ter aanvulling van het algemene plaatje. Met de ruime keuzemogelijkheid kun je servetten op veel manieren in jouw tafeldecoratie integreren.

Van papier of katoen

Servetten zijn niet weg te denken in het eettafelbeeld. We vegen onze vingers en onze mond af aan servetten als we klaar zijn met eten en drinken. De meeste servetten worden gemaakt van papier, zodat je die na gebruik zonder blikken of blozen weg kunt gooien. In restaurants en op grotere speciale gelegenheden zoals bruiloften, vind je vaker katoenen servetten. Deze servetten zijn dikker en daardoor van betere kwaliteit. Ze scheuren niet zo makkelijk en zijn ook nog eens in een heleboel kleuren verkrijgbaar. Na gebruik worden deze ook eerder gewassen en gestoomd, om er weer zo goed als nieuw uit te zien.

Stoffen servetten

Stoffen servetten zijn chique woonaccessoires die je enkel bij speciale gelegenheden, zoals het kerstdiner of het paasontbijt, op tafel tovert. De prachtige stoffen die kunnen variëren van katoen tot linnen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren van klassiek wit tot kleurig rood. De stoffen servetten voelen zacht aan de mond en zijn gemakkelijk schoon te houden. Ze geven jouw etentje en al jouw verrichte arbeid in de keuken net wat extra cachet die zij verdienen. Zeker als je ze mooi oprolt in een servetring.

Stoffen servetten zijn te vinden in allerlei mooie en diepe kleuren, maar ook een mooi motiefje wordt niet geschuwd. Ben jij nou een ontzettende fan van motiefjes en vind jij zo’n effen servet maar wat eentonig dan zijn de damast servetten misschien wel iets voor jou. Deze servetten hebben dezelfde mooie kleuren, maar met een speciale weeftechniek is er in dit servet een rustig motief gemaakt. Net iets anders, maar toch klassiek.

Het interessante van bedrukte servetten

Met bedrukte servetten voeg je een belangrijk extraatje toe aan de tafeldecoratie.

 • Bruiloftsservetten; naast die mooie tafelloper die je misschien al hebt laten bedrukken met de initialen van jou en je partner, kun je ook veel doen met de servetten. Alles in een uniforme look maakt de trouwsfeer van jouw bruiloft compleet!
 • Met bedrukte servetten kun je tijdens de feestdagen de tafel thematisch versieren:

 • Paasservetten; denk aan pastelgele of –groene servetten met een leuke paashaas- of paaseierenopdruk. Gebruik ze als basis voor jouw bestek en geniet volop van de paassfeer aan tafel.
 • Kerstservetten; rode servetten met de opdruk van de Kerstman of rendieren brengen je helemaal in de Kerstsfeer. Een mooie manier van presenteren is deze bedrukte servetten als ruitjes op de borden op tafel neer te leggen.
 • Een alternatief voor het gebruiken van bedrukte servetten met Kerst, is de servetten op te hangen aan een lijn of slinger. Deze bedrukte servetten zijn niet om de mond aan af te vegen, maar geven de keuken of woonkamer een grappige kerstachtige knipoog!

  Stel zelf het uiterlijk van jouw familiediner samen

  Heb jij nou binnenkort een chique diner gepland of wil je gewoon een keer echt uitpakken nu de hele familie weer eens een keer bij elkaar is? Dan is het natuurlijk wel een pré om een goede indruk achter te laten. Daarvoor heb je naast jouw stoffen of bedrukte servetten een aantal accessoires zeker nodig:

 • Een bijpassend tafelkleed
 • Een kleurige of juist timide tafelloper
 • Mooie aardewerken borden
 • Glimmend bestek
 • En helder kristallen glazen
 • Shop mooie servetten bij Westwing!