Servetten

Servetten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorServetten

Feest staat vrijwel gelijk aan eten en bij eten draait het allemaal om de presentatie ervan. Van een kleine familiebijeenkomst in huis tot aan een bruiloft of ander groot evenement; een gedekte tafel met de lekkerste maaltijden is niet compleet zonder de toevoeging van mooie servetten!

Niet alleen zijn servetten van groot belang vanwege hun functioneel aspect, maar ook dienen ze ter aanvulling van het algemene designaspect. Met de ruime keuzemogelijkheid kun je servetten op veel manieren in jouw tafeldecoratie integreren.

Presentatie

Servetten zijn niet weg te denken in het eettafelbeeld. We vegen onze vingers en onze mond af aan servetten als we klaar zijn met eten en drinken. Ook zijn nette gevouwen servetten een uitnodiging om ergens te gaan zitten als je in een restaurant komt. Er wordt erg veel aandacht besteedt aan de presentatie van deze servetten, zodat je het gevoel krijgt in een erg chique tent te zitten.

Materialen

De meeste servetten worden gemaakt van papier, zodat je die na gebruik zonder blikken of blozen weg kunt gooien. In restaurants en op grotere speciale gelegenheden zoals bruiloften, vind je vaker katoenen servetten. Deze servetten zijn dikker en daardoor van betere kwaliteit. Ze scheuren niet zo makkelijk en zijn ook nog eens in een heleboel kleuren verkrijgbaar. Na gebruik worden deze ook eerder gewassen en gestoomd, om er weer zo goed als nieuw uit te zien.

Voor elke gelegenheid

Vooral met de feestdagen kun je servetten goed gebruiken om jouw tafeldecoratie mee af te maken. Met Pasen kun je kiezen voor leuke bedrukte servetten, die een paaseieren-, kippen-  of paashaasopdruk hebben. Met kinderfeestjes kun je kleurrijke servetten gebruiken met eveneens een vrolijk figuur als opdruk.

DIY: Vouw jouw eigen servetten

Er zijn talloze manieren om servetten te vouwen en jouw tafel er feestelijk en aantrekkelijk uit te laten zien. Je kunt bijvoorbeeld de ‘pocket’-stijl voor alle mogelijke gelegenheden gebruiken. Deze stijl dient als een soort houder voor jouw bestek en kun je als volgt krijgen:

  • Stap 1: Vouw je servet dubbel tot een driehoek.
  • Stap 2: Vouw vervolgens beide uiterste hoeken van de driehoek tot net iets voorbij de middenlijn.
  • Stap 3: Nu je als het ware een trechtervorm hebt, vouw je het uiterste punt tot ongeveer de helft van de lengte naar achteren. En voilá, je hebt nu het perfecte pocketservet!

De mogelijkheden met de presentatie van servetten zijn oneindig. Voor elk feest, thema en gelegenheid zijn er servetten beschikbaar in elke kleur en met elke opdruk. Voeg wat extra’s toe aan jouw feestsfeer!