Zoeken

Placemats

Sorteren
60 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Placemats: functioneel en sierlijk tegelijk

Je eettafel beschermen tegen lelijke vlekken en kringen op een mooie manier? Dat kan niet mogelijk zijn, denk je vast. Misschien heb je de tafel van je oude buurvrouw in gedachten, waar altijd een plastic beschermhoes overheen ligt. Die hoes doet wat ‘ie moet doen, maar mooi staat het niet.

Zelf heb je een mooi tafelkleed, maar die bewaar je enkel voor speciale avonden, zoals de kerstmaaltijd. Gevolg is dat de rest van het jaar je tafel wordt blootgesteld aan kinderen die drinkglazen of ander servies omgooien en hun tomatensoep morsen op je dure eikenhouten eettafel. En dat is eraan af te zien.

Wat nou als er een product was dat zowel je tafel beschermt tegen die vervelende vlekken en ook nog eens sierlijk eruitziet? En als klap op de vuurpijl kun je dit product ook nog eens eenvoudig weghalen en makkelijk schoonhouden, zodat je eikenhouten tafel ook kan schitteren in de zon en niet verstopt ligt onder een hoes of laken.

Goed nieuws, want dit product bestaat echt en heet de placemat. Met een placemat kun je tijdens het avondeten op een schone en chique manier dineren, zonder dat je je zorgen hoeft te maken om vlekken in de tafel of vlekken in ander keukentextiel zoals tafellopers. Wordt een placemat toch vies? Dan kun je ‘m heel eenvoudig met een nat doekje schoonmaken of (afhankelijk van het materiaal) ‘m even in de was doen. Super handig dus.

Stijlvol tafelen met placemats

Extra mooi is dat de functionaliteit van placemats er ook voor zorgt dat je de tafel kan stijlen zoals jij dat in gedachten hebt. Zo kun je meerdere sets van placemats aanschaffen, voor verschillende gelegenheden. Bijvoorbeeld mooie placemats voor speciale gelegenheden, zoals verjaardagen en jubilea. Of design placemats voor de kerst- en paasmaaltijd, wanneer de hele familie op bezoek komt. Denk aan leuke placemats van linnen, vilt of fluweel. Zo maak je pas indruk op je gasten!

En op werkdagen wanneer je met het hele gezin ’s ochtends – voorafgaand aan de werk- en schooldag – aan het ontbijt zit, kun je juist wat meer degelijke, stevigere en minder luxueuze placemats gebruiken. Dan kun je bijvoorbeeld moderne placemats van kunststof wel goed gebruiken. Die zijn makkelijk schoon te krijgen met een vochtig doekje.

Of wat te denken van een aantal katoenen exemplaren in een effen kleur? Met de juiste kleur staan dat soort placemats door hun minimalistische en toch smaakvolle design overal goed. En handig is dat je deze ook makkelijk in de was kunt stoppen als ze echt vies zijn geworden.

Stijlvol tafelen met placemats is dus niet uit den boze. Sterker nog, je kunt eigenlijk een stuk beter stijlvol tafelen met placemats omdat je ze kunt aanpassen op de gelegenheid. Hoe chiquer het diner, hoe verfijnder de placemats. Vergeet niet om je verfijnde placemats te combineren met stijlvolle servetten en servetringen om het plaatje helemaal af te maken.

Placemats online kopen bij Westwing

Alleen hoe kies je de juiste placemats voor de juiste gelegenheid? En wat als je maar één set placemats wil in plaats van meerdere, waar moet je dan beginnen? Wij bij Westwing willen je graag op weg helpen bij het maken van de juiste keuze, dus hebben we een aantal tips voor je:

  • Tip 1: Hoe verfijnder de maaltijd, hoe verfijnder het materiaal. Als je echt chic gaat dineren thuis, kun je dat eigenlijk alleen mooi doen op placemats van linnen, vilt of een prachtige ronde placemat van echt leer. Gewone, doordeweekse maaltijen kun je beter op kunststoffen placemats of placemats van kunstleer serveren.
  • Tip 2: Hoe verfijnder de maaltijd, hoe ingetogener de kleur en/of het patroon. Een placemat in een felle kleur of met een knallend patroontje kan ontzettend leuk zijn. Voor de echt chique diners kun je beter kiezen voor sobere en minimalistische placemats.
  • Tip 3: Wil je maar één set bestellen? Kies dan voor materiaal dat je overal kunt gebruiken. Als je maar één set placemats wil kopen, wil je die natuurlijk zo vaak mogelijk gebruiken. Dan is het geen goede keuze om hele deftige placemats te kopen. Je kunt dan beter gaan voor materiaal dat wel tegen een stootje kan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor placemats die ook voor buiten geschikt zijn. Zo maak je echt goed gebruik van de placemats!
  • Wil je nog meer inspiratie over hoe je een prachtige tafel kunt dekken en decoreren? Bekijk dan onze tips over tafeldecoratie!