Placemats

Placemats

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorPlacemats

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar het is flink balen als je mooie gloednieuwe eettafel verpest wordt door vette etensresten. Een tafelkleed beschermt je tafel. Al schiet het tafeldekken er nog vaak bij in.

Met placemats bescherm je je tafel tegen etensvlekken. Of je nu even snel wilt ontbijten of doordeweeks geen zin hebt om de hele tafel te dekken. Placemats zijn de ideale functionele oplossing.

Functioneel in gebruik

Placemats gebruiken we vooral om alles op te vangen wat we morsen, als we aan tafel eten of  drinken. Placemats zijn grofweg te verdelen in twee soorten

 • Wegwerp placemats
 • Placemats die we steeds kunnen schoonmaken en hergebruiken.

Wegwerp placemats worden gemaakt van papier. Wegwerp placemats vind je vaak in pretparken of andere kinderspeelplaatsen. Ook zijn er reataurants die hun menu op hun placemats laten drukken.

Placemats die in veel huishouden worden gebruikt, zijn gemaakt van andere materialen zoals kunststof, hout, bamboe of textiel. Plastic placemats gaan lang mee, slijten nauwelijks en zijn makkelijk schoon te krijgen met een simpele veeg met een vochtige doek. Erg handig voor kleine kinderen.

Ben je opzoek naar een meer stijlvollere variant, dan kies je voor een van de andere materialen.

Stijlvol tafelen

placematsBehalve het functionele aspect van de placemats is er ook nog het designaspect. Mooie placemats zijn dan ook een waardige vervanging van een tafelkleed.

Placemats geven je tafel kleur. Ook is het leuk om het materiaal van je placemat aan te passen op de stijl van je interieur.

 • Kant voor een brocante woning
 • Zijde in een interieur met glam
 • Riet voor een tropical feeling

De overwegingen die kunnen meespelen om voor een bepaald materiaal te kiezen.

 • Aanschafkosten
 • Manier van schoonmaken
 • Uitstraling

Jouw perfecte placemat

Naast verschillende materialen zijn placemats ook in verschillende vormen, afmetingen en kleuren verkrijgbaar. Welk type placemats past bij jouw interieur?
placemats

 • Heb je een mooi, strak, modern interieur met veel houten meubilair? Compleet met een houten eettafel? Probeer dan gebruik te maken van placemats met bruintinten. Denk hierbij niet alleen aan de standaard plastic placemats, maar ook van een ander materiaal, zoals bijvoorbeeld riet. Rieten placemats zijn erg robuust en makkelijk schoon te krijgen. Daarnaast creëert het een rustige sfeer op je tafel.
 • Op een mooie, strakke, witte of zwarte eettafel is het mooi gebruik te maken van placemats met leuke prints. Denk hierbij aan bloemenprint of grafisch patroon met felle kleuren. Dit zorgt voor een stralende en erg vrolijke sfeer aan tafel. Maak het geheel af met leuke tafelaccessoires, zoals vrolijke vaasjes met (nep)bloemen.
 • Stap af van de traditionele, rechthoekige vorm van placemats en ga in plaats daarvan voor een leuke ronde vorm placemat. Gepaard met designborden krijg je een leuk geometrisch samenspel aan tafel. Of ga voor placemats in de vorm van een zonnebloem onder een geruit bord. Zo krijg je het gevoel van een picknick op een zomerdag.

Placemats voor de feestdagen

Maak van je eettafel een feesttafel! Met placemats zorg je voor een een originele presentatie van je tafel met de feestdagen of voor een bepaald seizoen? Zilveren placemats met Kerst of geel met Pasen zijn een leuk kleuraccent op de feesttafel.

Ontdek Westwing!

Inspirerende ideeën en suggesties opdoen voor een stijlvolle tafel tijdens de feestdagen? Of opzoek naar producten om van jouw huis een uniek huis te maken? Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.

Bij Westwing vind je elke dag nieuwe aanbiedingen en een brede selectie van mooie en exclusieve producten met korting tot 70%! Daarbij geven style experts en ontwerpers exclusief voor Westwing een kijkje in hun mooi ingerichte huis. Laat je hierdoor inspireren en blijf up to date over de laatste trends!