Zoeken

Tafelkleden

Sorteren
47 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Tafelkleden & tafellakens: voor elke gelegenheid!

Verjaardagen, bruiloften, romantische diners – bij feestelijke gelegenheden trekken we altijd de mooiste tafelkleden & tafellakens uit de kast! Maar waarom beperken we het gebruik van een tafelkleed tot bepaalde dagen? Deze aankleding voor de eethoek is niet alleen mooi en zet stijlaccenten, maar vervult ook nog een uiterst praktische functie.

Met een tafelkleed maak je je eethoek in een handomdraai feestelijk en het voorkomt vlekken op je dure houten tafel. Zeker als je een gezin hebt met kleine kinderen is dit een uitkomst!

Tafelkleden toveren het restaurantgevoel op tafel

Zou jij het liefst elke avond in een restaurant willen eten? Dek je eetkamertafel dan elke avond met een mooi tafelkleed! Tafellakens zijn er in allerlei materialen en maten en zijn voor alles inzetbaar:

 • Een verjaardag of feestje met veel kinderen. Leg een papieren tafelkleed op de eettafel en laat de kids lekker kleuren en spelen. Zo’n wegwerp-tafelkleed is praktisch en zorgt ervoor dat je tafel ongeschonden uit de strijd komt! Je kunt ook kiezen voor een tafelzeil of vinyl tafelkleed, hier zit een afwasbare coating op.
 • Het dagelijkse diner. Niet iedereen is fan van placemats. Met een tafelkleed blijft je tafel niet alleen schoon maar maak je er ook een prachtig plaatje van.
 • Zomerse barbecue. Geef je tuintafel een vrolijke look met een Mexicaans tafelkleed! Tip: hang tafelkleedgewichtjes aan het kleed zodat hij niet weg kan waaien. Om hardnekkige vlekken te voorkomen kan je een doorzichtig tafelzeil over het tafellaken leggen, die veeg je zo schoon.

 • Hoe kies je de juiste maat tafelkleed?

  Er zijn enkele stijlregels om te bepalen hoe groot je tafelkleed moet zijn. Gemiddeld genomen is de overhang aan elke kant tussen de 20 en 30 cm. Met een overlap van 25 cm heb je dan voor een tafelblad van 90 x 180 cm een kleed nodig van 140 x 230 cm. Hetzelfde geldt voor een rond tafelkleed. Tel zo’n 50 cm op bij de diameter van je eetkamertafel en je hebt de juiste maat te pakken!

  Welke soorten tafelkleden bestaan er?

  Wil je een bepaalde stijl neerzetten met je gedekte tafel? Wij geven je hier wat stylingstips!

 • Ultieme vakantiegevoel - Wil je het ultieme vakantiegevoel op de tuintafel toveren? Ga voor een geruit tafelkleed. Hiermee is het net alsof je in een Italiaanse restaurantje midden in Toscane aan het dineren bent. Tafellinnen – tafelkleden of tafellopers gemaakt van linnen - is ook ideaal om een zomers gevoel op te wekken!
 • Sterwaardig restaurant - Wil je je etentje extra luxe maken? Dek je eetkamertafel dan met een tafelloper of damast tafelkleed, glanzende kandelaren en wit servies. In een damast tafellaken zit een subtiel klassiek patroon verweven. Strijk het laken goed om de tafel een hotelwaardige uitstraling te geven. Tip: gebruik stijfselpoeder!
 • De perfecte kersttafel - Met kerst zitten we het liefst met de hele familie om een prachtig gedekte tafel. Ga voor een wollen tafelkleed en sier dit met mooie linnen servetten, windlichten, kersttakken en goudkleurig bestek.
 • Engelse romantiek - Wil je de eettafel een Engelse twist geven? Leg er dan een kanten tafelkleed of een tafelzeil van kant op en decoreer de tafel met gedroogde bloemen en een Engelse tafelklok.
 • Ben je overtuigd? Shop vandaag nog een voorraadje tafelkleden & tafellakens bij Westwing!