Zoeken

Kandelaren

Sorteren
110 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Kandelaren met kaarslicht zorgen voor sfeer 

Of het nu winter is of zomer, licht van kaarsen maakt altijd sfeer! Ga voor een stel elegante kandelaren op tafel, zet veel verschillende kaarsenstandaards op een kaarsenplateau óf verspreid ze door het hele huis. Of je nu grote of kleine kaarsen wilt presenteren, het kan allemaal.Om warmte en gezelligheid te creëren mogen kaarsen in je interieur natuurlijk niet ontbreken. Door je kaarsen te plaatsen in een mooie hoge kandelaar of lantaarn bepaal je direct de sfeer in huis.

De kaarshouder is een klassiek ogend, maar erg tijdloos voorwerp. Kandelaren worden al gauw geassocieerd met een chic en luxe diner voor een groot gezelschap. Het hoeft echter niet zo groots. Met  grote kandelaars kun je dezelfde chique en luxe sfeer ook naar je eigen eettafel halen! 

Go trendy met een kaarsenplateau 

Barok, modern, kitsch of romantisch: een kaarsenplateau hoeft niet simpel en neutraal te zijn. Uiteraard kun je kiezen voor een wit plateau, maar de leukste trends komen voorbij om je woning een uniek detail te geven. Grote krullen, bijzondere vormen en metallic afwerkingen maken van een kaarsenplateau, een woonaccessoire dat je op de eettafel, salontafel of het dressoir zet. Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau? Dan kan een plateau met kaarsen ook leuk ingepakt worden. Draai er een grote strik omheen, bekleed met zilverfolie en strooi wat steentjes op het plateau voor een leuke verrassing. Op een plateau kun je een kaarsenhouder ook combineren met vazen, windlichten, lantaarns, een waxinelichthouder.

Kandelaren aan de wand

De wandkandelaar bestaat al ontzettend lang. Van deze vorm van natuurlijke verlichting aan de wand, werd al veel gebruikt in de Middeleeuwen, bijvoorbeeld in kerkers om toortsen in te hangen. Of wat dacht je van zo’n mooie rococo-balzaal, vol met sierlijke kandelaars aan de wand waar al even sierlijke kaarsen in stonden? Natuurlijk kun je een wandkandelaar overal in huis aan de wand ophangen. Aan de wand in je woonkamer, in een slaapkamer of in de badkamer

In stijl 

  • De antieke kandelaar shop je op de rommelmarkt. Uiteraard zijn antiek ogende kandelaren genoeg te vinden. Bijvoorbeeld bij Westwing! 
  • De kristallen kandelaar oogt luxe en stijl. 
  • De houten kandelaar benadrukt de natuurlijke sfeer. 
  • De Joodse kandelaar - Als je een Joodse kandelaar ziet, dan zal je hem direct herkennen. De zevenarmige kandelaar (menora) en de negenarmige, Chanoeka kandelaar (chanoekia) zijn iconen en niet alleen binnen het Jodendom. 
  • De designkandelaar is meestal verre van klassiek! Misschien past de designkandelaar van metaal meer bij jou. 
  • De kerkkandelaar - Een vintage interieur of een ouderwetse inrichting waarin koperen accenten de boventoon voeren, krijgen een extra dimensie door een kerkkandelaar aan de verzameling te voegen. Voor een karakteristieke noot. 
  • De knoopkandelaar - Door de combinatie van de geelkoperen knoopkandelaar met de tropische jatoba houtsoort, straalt het interieur luxe uit. De invloeden komen vooral van de Griekse oudheid met zuilen en bijzondere ornamenten. De eeuw waaruit de mooiste knoopkandelaar vondsten komen is de 15e eeuw. De kandelaars van porselein zijn ook een antieke eyecatcher voor iedere authentieke inrichting. 
  • Fleskandelaars
  • Welke kandelaren haal jij in huis?