Geurkaarsen

Geurkaarsen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorGeurkaarsen

In een mooi ingericht huis worden al je zintuigen op de juiste manier geprikkeld. Bij het creëren van een aangename sfeer in huis spelen geuren dan ook een belangrijke rol.

Geurkaarsen zijn dan ook een must-have voor in je huis. Met een geurkaars creëer je gezelligheid en sfeer. Het geeft dezelfde romantische verlichting als een gewone kaars, maar dan met een extraatje. Ook is een geurkaars een mooi cadeau om te geven tijdens een trouwerij of na een verhuizing.

Geurenpret met geurkaarsen

Een geurkaars is het ideale cadeau voor een ander of jezelf! Deze aromatische kaarsen zijn een fijne manier om gezelligheid, warmte en een heerlijke geur in huis te brengen. Zodra je een geurkaars in huis hebt ervaar je de weldaad en ontspanning die geurkaarsen met zich meebrengen.

Een alternatief voor geurkaarsen

Naast geurkaarsen zijn geurstokjes ook een manier om je huis heerlijk te laten geuren. In ruimtes waar je normaal gesproken geen kaarsen neerzet, kun je geurstokjes gebruiken. Geurstokjes gaan lang mee en zijn overal te gebruiken. Op het toilet, in de badkamer of zelfs in de slaapkamer. Het voordeel van geurstokjes ten opzichte van geurkaarsen is dat de stokjes continue geur afgeven maar wel veiliger zijn. Het voordeel van geurkaarsen ten opzichte van de geurstokjes is dat kaarsen zo fijn sfeervol zijn.

De geur van magnolia

Een grote rustieke geurkaars is uiteraard mooi om neer te zetten, maar de geur is ook belangrijk en zeer persoonlijk. Een favoriete maar toch geurige bloem is de magnolia. Deze boom met prachtige bloemen is de aankondiging van het vroege voorjaar. De bloemen zien er niet alleen geweldig uit, maar geuren ook nog heerlijk. De magnolia wordt al ruim twee millennia gekweekt in Azië, vanwege deze heerlijke geur. Ook gelooft men daar dat de geur van de magnolia heilzaam is voor mensen die last hebben van verkoudheden en astma. Dankzij de heerlijke geur en de toegedichte eigenschappen halen wij de Oosterse magnolia geurkaarsen graag in huis.

Onderzoek naar de geuren

Er zijn hele studies over de werking en het belang van verschillende geuren. De menselijke psyche is heel gevoelig voor geuren. Lekkere geuren hebben een ontspannende werking en zorgen ervoor dat we goed in ons vel zitten. Daarnaast ervaren we een ruimte met een lekkere geur als gezelliger dan een ruimte zonder geur. Bij een onderzoek op scholen bleek zelfs dat meer leerlingen een voldoende haalden op een moeilijke test als er inspirerende geuren verspreid werden. In kantoorruimtes blijkt zelfs de werksnelheid omhoog te gaan als er een geurkaars gebrand wordt! Er is dus heel wat voor te zeggen om ergens geurkaarsen of geurstokjes neer te zetten.

De voordelen van geurkaarsen:

  • De geur zorgt voor ontspanning
  • Een aangename geur wordt geassocieerd met gezelligheid
  • Je levert betere prestaties

Ontdek Westwing

Bij Westwing, Nederlands eerste, exclusieve online Home & Living webshop, vind je een grote variatie aan accessoires en meubels. Naast een exclusieve webshop waar je eenvoudig je geurkaarsen kunt aanschaffen inspireert Westwing je dagelijks met decoratie tips en DIY ideeën. Hiermee maak jij van jouw huis een uniek huis! Laat je dus dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.