Kaarsen

Kaarsen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKaarsen

‘’Niet de vlam maakt de kaars; de kaars heeft de vlam gemaakt.“ – Een alternatief op de quote van Paul Claudel. De kaars zelf is namelijk minstens net zo belangrijk als de vlam die opgestoken wordt. Het is een samenspel; de een kan niet bestaan zonder de ander. In tegenstelling tot de vlam, is de kaars namelijk wél fysiek naar wens aan te passen.

De kaars is de meest primitieve vorm van verlichting. Het vindt zijn oorsprong in de 14e eeuw vóór Christus, als afstammeling van de toorts. Nu in de 21e eeuw bestaat er een ontelbare hoeveelheid variaties op de kaars, geïnspireerd door de oude stijl of juist vormgegeven met oog op de moderne stijl!

Voor elk moment een kaars

Het opsteken van een kaars hoeft niet meer enkel bij speciale gelegenheden. Fleur je huis op met leuke designkaarsen! Of het nu gaat om het organiseren van een romantisch diner voor twee, een feestelijke sfeer aan tafel met meerdere mensen in de eetkamer, of juist alleen en lekker liggend in bad; bij elke gelegenheid past een kaars!

Welke kaars past bij jou?

Kaarsen zijn er in verschillende soorten, maten, geuren en zelfs materialen. Op dit moment zijn de volgende typen kaarsen het meest gangbaar. Welke kaars past bij jou?

  • WaskaarsDe meest bekende en gangbare kaars. De waskaars is vaak neutraal van geur en verkrijgbaar in alle kleuren en lengtes. Hiervan worden ook de kleine waxinelichtjes gemaakt.
  • Geurkaars – De geurkaars komt voort uit de waskaars. Deze bevat precies dezelfde eigenschappen, met de keuze uit bloemengeurtjes, fruitgeurtjes, natuurgeurtjes of kruiden- en specerijengeurtjes.
  • Smeerkaars Ook wel vetkaars of talgkaars genoemd. Deze kaars is opgebouwd uit dierlijke vetten. Deze zijn kort en breed, en worden vaak gebruikt in kerkelijke omgevingen. Let op: hier zit letterlijk een luchtje aan!
  • Snijkaars –  Opgewarmd is dit het meest kneedbaar type kaars. Ook worden deze kaarsen vooral gebruikt om verschillende versiersels aan toe te voegen.
  • Paraffinekaars– Wil je graag een mooie, blauwe, heldere vlam? Dan is de paraffinekaars wat voor jou! Deze kaarsen
  • StearinekaarsEen stevige kaars met goede brandeigenschappen, een lange levensduur en een vrij bescheiden vlam. Deze wordt het meest gebruikt wanneer we spreekwoordelijk ‘een kaars voor iemand opsteken’ om te gedenken.
  • Composietkaars– Dit is een combinatie van de paraffine- en stearinekaars. Hier heb je zowel de heldere vlam als de stevigheid van de kaars.
  • LED kaars – Technologie op z’n best! De LED kaars is een uitgeholde waskaars, met daarin een ingebouwd LED lampje. De kleur is voorgeprogrammeerd of naar wens in te stellen. Hier komt echter geen geur vanaf.

Versier je eigen kaars!

kaarsen arabisch pastel designWil je toch echt een unieke kaars die volledig aansluit op jouw eigen persoonlijkheid?
Versier dan je eigen kaars geheel naar wens! Met versierwas kun je je kaars bedrukken en allerlei kleurtjes en vormpjes toevoegen. Dit is een leuk en creatief proces voor jong en oud, en je geeft de kamer ook nog eens een nieuwe lookVerlicht je omgeving met je eigen persoonlijke kaars!

SEIZOENSIDEËEN & Tips

Niet alleen in de winter, maar ook in alle overige seizoenen is het opsteken van een kaars een goed idee! Ieder seizoen heeft een leidend kleurenpallet, waarmee ook de geuren en kleuren van kaarsen worden gematcht. Tips:

Lente: Creëer een knusse sfeer in huis op een mooie lentedag, met het gebruik van pastelkleurige kaarsen. Plaats deze in de vensterbank voor het raam, zodat je zowel overdag als ’s avonds een gevoel van sereniteit in huis hebt. Dit kan ook bijvoorbeeld in de hoeken van je badkamer. De hoek zorgt ervoor dat het licht omhoog reflecteert, en creëert daardoor meer licht in de kamer. Voeg daar eventueel een lavendelgeurtje aan toe, terwijl u geniet van een lekker wijntje in bad!

Zomer: De zomer is hét seizoen van feest en plezier. Creëer  een festieve sfeer op een zomerse vooravond door felgekleurde kaarsen in de woonkamer te plaatsen.

Herfst: Tussen de zomer en de winter hebben we herfst als overgangsmaand. Van de festiviteiten gaan we over naar een rustgevendere sfeer, door het gebruik van bruin- en natuurtintkaarsen. Voel je één met de natuur. Steek een kaars op wanneer jij dat wil!kaarsen pastel zomer lente herfst winter zen rustiek natuur

Dit zijn wat handige tips om je eigen smaak te kunnen definiëren. Bekijk welke kleuren- en geurencombinaties het beste bij jou passen en zorg er in ieder geval altijd voor dat jij je vrolijk en thuisvoelt in eigen huis!