Zoeken

Kaarsen & kaarsenhouders

Sorteren
388 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Een extra fijne ambiance met geurkaarsen & geurstokjes

Met geurkaarsen en geurstokjes zorg je voor een extra fijne ambiance in huis. Deze woonaccessoires ruiken ontzettend lekker en niets is fijner dan een huiskamer binnenlopen waar je wordt verwelkomd met een heerlijke geur!

In een mooi ingericht huis worden al je zintuigen op de juiste manier geprikkeld. Bij het creëren van een aangename sfeer in huis spelen geuren ook een belangrijke rol. Geurkaarsen en geurstokjes zijn daarom absolute musthaves. Met een geurkaars creëer je gezelligheid en sfeer. Het geeft dezelfde romantische verlichting als een gewone kaars, maar dan met een extraatje. Voor een echte geurexplosie plaats je naast de kaarsen met een geur ook diffusers in de ruimte. 

Geurpret met geurkaarsen 

Aromatische kaarsen zijn een fijne manier om gezelligheid, warmte en een heerlijke geur in huis te brengen. Zodra je een geurkaars in huis hebt ervaar je de weldaad en ontspanning die geurkaarsen met zich meebrengen. Geurkaarsen zijn het ideale cadeau voor een ander of jezelf! Maak het presentje compleet door er mooie kandelaren bij te doen. Ook leuk: een pakket met bijpassende woonaccessoires.

Geurkaarsen of geurstokjes?

Naast geurkaarsen zijn geurstokjes ook een manier om je huis heerlijk te laten geuren. In ruimtes waar je normaalgesproken geen kaarsen neerzet, kun je geurstokjes gebruiken. Deze gaan lang mee en zijn overal te gebruiken. Op het toilet, in de badkamer of zelfs in de slaapkamer op jouw nachtkastje. Het voordeel van diffusers ten opzichte van geurkaarsen is dat de stokjes continue geur afgeven en veiliger zijn. Daar tegenover staat een kaars juist ontzettend sfeervol is. In de zitkamer terwijl jij op de bank met je lief een filmpje aan het kijken bent of wanneer je lekker aan tafel zit met bezoek... 

Geurstokjes dienen als parfum voor in huis. Wij willen als persoon lekker ruiken, maar we vinden het ook belangrijk dat onze woonruimte een prettige geur heeft. Zo zijn de geurstokjes een populair item geworden in je interieur.

Geurstokjes zijn (vaak) vijf houten stokjes in een flesje met parfum. Je doopt ze in de vloeistof, draait ze om en zet ze dan weer terug in de fles. Het hout absorbeert de geur en verspreidt zo de parfum in de lucht. Draai wekelijks de stokjes om. Zo verspreidt de geur zich opnieuw in huis. Vind je het te intens? Dan draai je om de twee weken de stokjes om. Aan jou de keuze!

Net als met parfum is de keuze voor de geur van geurstokjes erg persoonlijk. Ben je gek op de geur van bloemen? Dan kies je vast stokjes die naar bloemen ruiken. Geniet je van een frisse geur alsof je net uit de douche komt? Dan kies je geheid voor een diffuser die je dat gevoel ook geeft.

Geurkaarsen & geurstokjes: onderzoek naar geuren

Er zijn hele studies over de werking en het belang van verschillende geuren. De menselijke psyche is heel gevoelig voor geur. Lekkere geurtjes hebben een ontspannende werking en zorgen ervoor dat we goed in ons vel zitten. Daarnaast ervaren we een ruimte met een lekkere lucht als gezelliger dan een ruimte zonder geur. In kantoorruimtes blijkt zelfs de werksnelheid omhoog te gaan als er een geurkaars gebrand wordt of er geurstokjes in de ruimte staan! Er is dus heel wat voor te zeggen om ergens heerlijk geurende kaarsen of diffusers neer te zetten.

De voordelen van geurkaarsen & geurstokjes  

Mocht je nog niet overtuigd zijn van het nut van geurkaarsen en geurstokjes. We vatten het nog even kort samen:

  • De fijne geur zorgt voor ontspanning.
  • Er ontstaat een fijne ambiance in huis.
  • Een aangename lucht wordt geassocieerd met gezelligheid.
  • Je levert betere prestaties.
  • Dusss.... stop die geurkaarsen en geurstokjes maar snel in jouw winkelmandje!