Vazen

Vazen

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorVazen

Ze staan te stralen vanaf de vensterbank, vormen de kroon op tafel of geven kale hoekjes staand vanaf de vloer een hele sfeervolle look. Vazen zijn de basis voor een gezellige inrichting, de nummer één woondecoratie en hèt sieraad voor jouw interieur!

Bij vazen denk je misschien automatisch aan bloemen maar ook zonder inhoud doen deze beauties het goed! Decoratieve vazen zijn in opkomst. Niet verwonderlijk want het zijn echte eyecathers in huis. En een van de leukste eigenschappen van vazen is dat je ze kunt vinden voor elke prijs! Van design tot DIY...

Vazen: op elke plek in huis

In elk huis zijn allerlei plekken waar je vazen neer kunt zetten. De meest voor de hand liggende spots zijn uiteraard:

  • de eettafel;
  • de salontafel;
  • de vensterbank;
  • een sidetable of kastje.

Maar met vazen kun je veel verder buiten de lijntjes kleuren! Ga voor een heel grote vaas in keramiek of glas en zet ‘m op een opvallende plek in je woonkamer op de grond. Heel mooi voor een schouw of naast een houten kast.

Ook prachtig zijn kleinere vazen op verschillende plekjes in de slaapkamer zoals op je kaptafel of nachtkastje of in de badkamer naast het bad op de badrand of op je badkamerkastje. Ga voor flesjes of slanke vazen zodat je er meerdere naast elkaar kunt zetten.

Het is leuk om de vazen te mixen met andere woonaccessoires zoals windlichten, flesjes met droogbloemen en kleine lampen. Maak er een bonte mix van zodat je een vleugje speelsheid weet neer te zetten!

Vazen, juweeltjes voor in huis

VazenWas de vaas van oorsprong een kruik om vloeistoffen als olie of wijn in te bewaren, tegenwoordig is het een pronkstuk voor bloemen, takken of een woonaccessoire op zichzelf.

Iedere cultuur heeft zijn eigen soort vazen ontwikkeld. Aan de vorm, het motief en de kleur worden typische Franse vazen, Chinese, Griekse of Japanse vazen meteen herkend.

Daarnaast komen vazen vandaag de dag net als andere woonaccessoires in een bepaalde stijl en zijn ze onderhevig aan trends.

Bent je zelf toe aan een kleine make-over in huis, maar is er niet veel tijd of ruimte voor hele grote aanpassingen? Dan lenen vazen zich uitstekend om in een handomdraai te zorgen voor sfeerverandering en een frisse nieuwe feel in huis.

Verdiep je in de nieuwste trends, de verschillende stijlen en types. Een super leuke uitdaging voor een volmaakt woongenot!

De nieuwste trends

Het meest opvallende aan vazen vandaag de dag is, dat ze steeds meer juweeltjes op zich zijn geworden. Ze verdwijnen niet meer achter gesloten kastdeuren, maar blijven met of zonder bloemen gewoon staan.

Vazen zijn er in de meest uiteenlopende vormen en van de meest bijzondere materialen. Vazen gaan de hoogte of de breedte in en worden gemaakt van keramiek en zelfs van aluminium. En ze doen het ook goed zonder bloemen: je ziet steeds meer decoratieve vazen en grote flessen.

Het zijn de sfeermakers voor in huis, dus denk goed na over welke uitstraling je aan huis en haard wilt geven. Gelukkig geldt voor de nieuwste vazen trends, net als iedere andere woontrend: alles kan en alles mag!

Om alvast op ideeën te komen, een aantal trendvoorbeelden:

Trend: glazen vazen

Niet alleen glas is de trend van dit moment, maar vooral vèèl glas. Vaak worden verschillende vormen en groottes in een zelfde kleur bij elkaar geplaatst. De vazen versterken elkaar zo in schoonheid en geven samen een heel luxe stijlplaatje.

Een mooie combi voor een Scandi look? Mix bolvormige vazen met flesvormige, vierkante, ronde, grote en kleine vazen in verschillende blauw en groentinten, maar alles van glas! Vul ze met zacht roze of witte bloesem. Heel subtiel en ontzettend modern!

Het is ook prachtig om zo’n glazen collectie vazen te mixen met windlichten in dezelfde stijl. Hierdoor ontstaat er een heel warme sfeer. Ga voor een vaas en windlichten met een olie-look. Of kies bewerkt glas voor een Duizend-en-een-nacht sfeertje in huis.

Trend: design vazenVazen

Het maken van een vaas is een ambacht op zich. Echte designstukken worden met de mond geblazen en met de hand gemaakt.

Sommige vazen hebben het op die manier geschopt tot een beroemd ontwerp en zijn in musea te bekijken.

Ook prachtig zijn authentieke vazen van Delfts blauw. Daarmee haal je ook nog eens een knipoog naar ons eigen land in huis. En het wit en blauw doet het prachtig als woonaccessoire!

Trend: gerecyclede vazen

Krap bij kas? Geen probleem! Wees creatief van geest en zoek in oude dozen, of achter in keukenkastjes naar alternatieve oplossingen, waarmee je een trendy, retro sfeer aan de inrichting geeft.

  • Het oude servies van oma! Ouderwetse, sierlijk gevormde theekopjes met motief staan erg leuk met kleine veldbloemetjes. Schik ze bij elkaar in de buurt van de bijbehorende, oude koffiekan, gevuld met een gekleurd boeket;
  • Struin rond in de tweede handswinkel om de hoek! Jaren zeventig -kleuren zijn helemaal terug. Ga op zoek naar donkerbruine, -groene of mosterdgele vazen. Erg mooi met wit fluitenkruid en geplaatst in een verder lichte inrichting;
  • Vul weckpotten of lege, glazen flessen met takjes en bloemen voor een rustieke, vintage uitstraling;
  • DIY! Op Pinterest zijn ontzettend veel leuke en slimme manieren te vinden om van goedkope vazen zelf hele stijlvolle exemplaren te maken. Wikkel bijvoorbeeld een neutraal touw of gekleurd wol om een glazen fles. Of verf de binnenkant van oude, glazen vazen met een trendy kleur voor een hele moderne look.

Pick your own style en geniet dagelijks van deze interieurjuweeltjes!

Selecteer je favoriete items, voeg ze toe aan je winkelmandje en jouw nieuwe favoriete vazen zijn nog maar één klik bij je vandaan! Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen. Zo wordt jouw huis steeds een beetje mooier! 

In het Westwing online magazine vind je de nieuwste interieurtrends, styling tips & tricks, interviews en home updates en kun je bovendien binnen kijken in de huizen van toonaangevende interior designers en andere, inspirerende mensen.