Zoeken

Vazen

Sorteren
359 Producten
Sorteren

Vazen voor natuur in huis!

Vazen voor natuur in huis! Heb jij graag veel groen in huis? Slim! Dat is namelijk goed voor je interieur én goed voor jouw gezondheid en concentratie. Waarschijnlijk heb jij altijd verse bloemen op tafel staan. Een mooie vaas, bloempotten of schalen kunnen niet ontbreken in elk huis.

Om jouw huis in te richten, heb je allereerst natuurlijk meubels nodig. Echter woonaccessoires zorgen voor de juiste sfeer! Weet je niet waar je moet beginnen of heb je een beperkt budget? Dan helpen wij je graag een handje. Hieronder volgen vijf handige en eenvoudige interieur- en stylingtips die je kunt gebruiken om van jouw huis heel sfeervol te maken. Het thema: vazen.

Er zijn heel veel soorten zoals de tulpenvaas, antieke vazen, kleine vazen, hoge vazen, een plantenhanger en nog veel meer.

Vazen: houd het eenvoudig

Heb je ooit gehoord van het spreekwoord ‘less is more’? Minder is inderdaad soms meer!

 • Koop mooie vaasjes van keramiek of wat design vazen en één of twee kleine accessoires. Zo zorg je voor een fijne symmetrie. Oosterse kunststukjes of andere Aziatische decoraties zijn zeer geschikt voor deze look. Zet ze symmetrisch neer naast elkaar, bijvoorbeeld op het dressoir. Superstijlvol!
 • Of denk eens aan een overvolle en kleurrijke fruitschaal met links en rechts twee hoge glazen vazen met een enkele mooie bloem.
 • Een eenvoudige hoge glazen vloervaas is ook een prachtige eyecatcher in de ruimte.
 • Combineer je grote vloervaas met potten van steen voor een karakteristieke look.

 • Hoge vaas als eyecatcher

  Combineer een opvallend item (groot, felle kleuren, gekke vormen) met wat neutrale woondecoratie.

 • Ga bijvoorbeeld voor een grote, ronde, zilveren, of bolvormige vaas met twee kleine witte kandelaren ernaast. Deze kies je dan bewust in een neutrale kleur en ze zorgen samen voor een ideale balans.
 • Heb je een lange vensterbank? Dan kan je daar een paar grote exemplaren opzetten die je zelf kunt schilderen, of stop er gekleurd, decoratief zand of een lichtslinger in. Bloemen zijn dan niet eens meer nodig!
 • Zet twee dunne hoge exemplaren neer met een enkele bloem of een dunne bos mooie grassen bij de entree. Zo creëer je een warm welkom voor je gasten.

 • Vazen, glas en spiegels

  Het leuke van glas en spiegels is de ruimtelijke werking van beide materialen. Creëer meer ruimte door veel gebruik te maken van spiegelende en glazen objecten, zoals een grote hoge vaas. Zet deze voornamelijk op plaatsen waar het zonlicht schijnt, voor het mooiste effect.

  Je kunt een glazen vaas ook goed combineren met mooie kaarsen. Deze hebben een decoratieve werking en het licht schittert mooi in het glas.

  Tip!

  Ga voor een leuk houten dienblad met een spiegelende binnenkant en zet daarop een gekleurde vaas met bloemen. Kies ook een aantal wat lagere schalen die je vult met een klein beetje water, leg hier wat drijfkaarsen in.

  Nu we je verrijkt hebben met leuke tips kun je zelf aan de slag gaan. Belangrijk is, zorg dat je altijd verse bloemen, planten en groen in huis hebt! Dit is goed voor je interieur én goed voor jou. Haal jouw vazen vandaag nog in huis en begin met mixen & matchen.