Bloempotten

Bloempotten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorBloempotten

Grote of kleine, vierkant of rond, hoog of laag, voor binnen of buiten, tijdloos of trendy. En ga zo maar door! Er zijn zo ontzettend veel bloempotten en plantenbakken, dat het wel eens lastig kan zijn een keuze te maken.

Feit is dat bloempotten in huis en tuin altijd een echte aanwinst zijn, of je er nu viooltjes of cactussen in zet! Het leuke aan bloempotten is dat ze er in allerlei stijlen zijn: van stoer tot strak en van bohemien tot brocant. Nu alleen nog even kiezen...

Een potpourri van bloempotten

BloemenpottenSoms wandel je misschien toevallig een klein, charmant bloemenwinkeltje binnen en tref je in een keer de perfecte bloempot, zonder dat het helemaal de bedoeling was.

Maar soms ben je gepland op zoek naar een nieuw stel bloempotten, voor in de tuin, op het balkon of in huis. En juist dan kan het wel eens lastig zijn een keuze te maken of de gewilde bloempotten te vinden!

De grote tuincentra hebben stellingkasten vol bloempotten, van vloer tot plafond. Overweldigend!

Vind je het lastig de potpourri aan bloempotten te overzien en een beslissing te nemen? Verdiep je dan eerst en maak het jezelf niet te moeilijk. Naast de tuincentra en winkels is er online alvast veel te bekijken, zodat je weet waar je op af wilt gaan.

Bloempotten zijn de basis voor de sfeer in huis, net als juwelen dat zijn voor jouw outfit. Ze zijn de finishing touch op jouw interieur, dus absoluut de moeite waard er een onderzoekende blik op te werpen!

De bloempot, hoe zat het vroeger?

Alhoewel de bloempot al duizenden jaren een bekend gegeven is, is het ontstaan van de populariteit iets uit een recenter verleden.

Het begon allemaal bij de pottenbak ambacht. Sinds de zeventiende eeuw werd aardewerk vooral gebakken met het oog op gebruiksvoorwerpen: voorraadpotten, pannen en kruiken waren nodig en gewild.

Maar tijdens de opkomst van de industrialisatie begin twintigste eeuw, werden pannen en potten fabrieksmatig of van metaal gemaakt. De pottenbakkers zijn toen overgestapt op het bakken van bloempotten die door de grotere productie wonnen in populariteit.

Bloempotten, ook nu echte musthaves!

Of we groene vingers hebben of niet, bloempotten zijn een logische aanwezigheid in en om het huis geworden. Overal en bij iedereen, in restaurants, winkels of hotels, staan planten en bloemen en wordt er meestal nagedacht over welke vazen of bloempotten die planten nodig hebben.

Bloemen houden van mensen, maar mensen zijn ook zeker van bloemen gaan houden en zijn ze met zorg gaan behandelen. Bloemen en planten verdienen een mooi podium om in te schitteren! Ze sieren huis en tuin.

Daarnaast zijn bloempotten ondertussen zulke beauties geworden dat ze zelfs zonder inhoud als accessoire worden toegepast. Je kunt een bloempotten heel goed als mooi deco stuk in huis zetten! Mix ze met windlichten en vaasjes voor een leuke mix aan woonaccessoires!

Ook prachtig als accesoire is een bloempot van craquele, een retro bloempot of een design bloempot. Wil je het echt eclectisch maken? Mix dan deze drie stijlen. Zo wordt het uniek met een knipoog!

Een greep uit het assortiment bloempotten

Bloempotten worden allang niet meer alleen van aardewerk gemaakt, maar worden afgestemd op het gebruik voor binnen of buiten, onderhoud, duurzaamheid, of de soort bloemen en planten.

Er zijn bloempotten van:

 • Kunststof;
 • Hout;
 • Riet;
 • Beton;
 • Aluminium;
 • RVS;
 • Terracotta.

Daarnaast zijn er heel bijzondere bloempotten, afgestemd op de leefomgeving of volgens een bepaald design:

 •  Elho bloempotten

Het bekende label Elho maakte de Corsica Flower Bridge: een bloempot die op de balustrade van een balkon kan worden geplaatst, zonder gebruik van haken.

Elho maakt kunststof bloempotten in allerlei kleuren met een simpel, maar functioneel design. Tijdloos, eenvoudig, maar steeds afgestemd op welke plant bij welke pot hoort.

 • De Bloom bloempot

Rob Slewe ontwierp begin 2000 de Bloom bloempot, een pot voor buiten met verlichting. Sindsdien zijn deze kunststof bloempotten ontzettend populair. Veel gezien op terrassen en erg leuk als tuinverlichting tijdens de zomeravonden.

 • Bosske

Bosske bekijkt het van de andere kant en kwam met de Sky Planter, een bloempot van keramiek of kunststof die als een lamp aan het plafond wordt gehangen: upside down!

 • Serax Maison d’Etre

Serax ontwerpt bloempotten in allerlei verschillende maten en stijlen. Maar steeds even eigenzinnig, vernieuwend en de trend vooruit. Aardewerk bloempotten met craquelé glazuur, houten bloempotten of papieren zakjes waar een bloempot in kan worden gezet. Heel stijlvol en een tikkeltje retro!

DIY met oude bloempotten

BloempottenEven te weinig budget voor al dat moois? Of zin in iets origineels? Ga dan zelf aan de slag met de bloempotten die je nog in huis hebt!

 • Smeer een bloempot goed in met de juiste lijm en bekleed het met een mooi servet van papier, of rol er een naturel touw omheen;
 • Ander idee: beschilder kleine potjes met krijtverf en beschrijf de inhoud met een krijtje. Leuk voor de kruiden in de keuken!

En groeien de bloempotten je echt even boven het hoofd? Kies dan voor jouw favoriete fleurige bloemen, ongeacht de pot waar ze in terechtkomen. Want bloemen…

… daar zeggen we het mee!

Westwing is de nieuwe manier van online interieur shoppen en biedt je alles voor een stijlvol huis. Kleurrijke woonaccessoires, bijzondere bloempotten, luxe en praktische apparatuur, vernieuwende gadgets: allemaal producten van high-end designmerken die niet of nét in Nederland en België verkrijgbaar zijn.

Vergeet na het shoppen niet een kijkje te nemen in Westwings online magazine! Hier vind je inspirerende ideeën en suggesties om van jouw huis een uniek en mooi huis te maken.