Kunstbloemen

Kunstbloemen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorKunstbloemen

Kunstbloemen

Een ideale accessoire die je kunt blijven gebruiken in huis zijn kunstbloemen. Je kunt kunstbloemen namelijk eindeloos blijven gebruiken en op verschillende manieren stylen. Kunstbloemen en kunstplanten zijn vaak gemaakt van prachtige materialen, zoals zijde maar ook foam. De kunstbloemen, planten en bladeren zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Het onderhoud van kunstbloemen is ook ideaal voor iemand die geen groene vingers heeft. Want behalve het afstoffen van de bloemen hebben kunstbloemen verder geen onderhoud nodig. Ideaal dus, ook voor gezinnen met kinderen die allergisch zijn of huisdieren die nieuwsgierig aangelegd zijn. Heb je ze eenmaal neergezet, dan heb je er geen omkijken meer naar.

Zoveel keus

Als je met kunstbloemen wilt beginnen, kan het soms overweldigend zijn. Er is zoveel keus! Je kunt natuurlijk voor de standaard kunstplant gaan, zoals een orchidee, maar waarom zou je niet eens afwisselen met kunstbloemen en deze gebruiken om een bloemstuk te maken of een tafelsetting op te vrolijken? De mogelijkheden zijn eindeloos, want kunstbloemen zijn er in allerlei kleuren, maar ook in allerlei soorten te krijgen. Naast kunstbloemen zijn er ook kunsttakken en kunstbladeren. Zo kun je alle kanten op. Of je nu kiest voor kunstbloemen of echte bloemen, je huis zal er gegarandeerd door opvrolijken.

Variatie

Kunstbloemen gebruik je niet alleen in een vaas, je kunt er ook mee variëren. Zet een paar kleine vazen bij elkaar en doe in elk een kunstbloem. Je kunt deze bijvoorbeeld op kleur neerzetten, maar zet ook eens verschillende kleuren bij elkaar. Als je varieert met de hoogte van de vazen en de hoogte van de kunstbloemen, krijg je gelijk een heel dynamisch stuk. Vul de vaas ook eens met gekleurd water, dit levert ook nog een speels effect op.

Kunst, kunst, kunst

Kunstbloemen kun je ook als kunstobject gebruiken. Sla je slag bij de kringloop winkel of antiekmarkt en koop een mooie oude laboratoriumfles. Zet hierin een mooie kunstbloem, bijvoorbeeld in knalkleuren zoals rood of geel en zet er een stolp overheen. Zo worden de kunstbloemen ineens heel speciaal.

Van kunstbloemen kun je ook een bloemstuk maken waar je een langere tijd van kunt genieten. Kies kunstbloemen van natuurlijke materialen, bijvoorbeeld zijden rozen en vul dit aan met diverse bladeren en takken. Dit wordt een echte eyecatcher op jouw eettafel. Zo maak je het geven van een diner party net even wat specialer en je kunt er na die mooie avond van blijven genieten. Een bloemstuk is niet alleen speciaal voor de kerst, maar kun je het hele jaar gebruiken.