Zoeken

Decoratieve objecten

Sorteren
124 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

Decoratieve objecten naar jouw hand

Een zonovergoten tuin en een ruim terras? Of een compleet ingericht huis, hoe groot ook, waar je toch nog iets mist... Soms word je een beetje jaloers van interieurs waar woonaccessoires of meubels een verhaal hebben te vertellen. Vrienden die veel hebben gereisd en herinneringen meenamen of anderen die met erfstukken en cadeaus steeds weer iets te vertellen hebben. Precies dat persoonlijke mis je wel eens. Maar verschillende decoratieve objecten in huis zouden wel eens het antwoord kunnen zijn! Maar aan wat voor decoratie moet je dan denken?

Sculpturen

Jij denkt waarschijnlijk dat sculpturen om het even welke soort beelden zijn. Decoratieve objecten, meestal gemaakt door beeldhouwers en kunstenaars. Dat is waar, maar sculpturen zijn altijd gemaakt door materiaal te verwijderen. Ze worden gehakt uit een hout, steen of kunststof. Dit creëert robuuste kunst, namelijk grote beelden. En het hoeft dan niet altijd te gaan om hele klassieke sculpturen.Er zijn tegenwoordig ook hele mooie moderne kunstwerken te verkrijgen die voldoen aan de criteria van sculpturen.

Decoratieve objecten in de vorm van Japanse beelden

Typische Japanse beelden als een Boeddha, tempel of karper brengen je richting Oosterse sereniteit en bezinning. De traditionele en historische waarde van deze beelden heeft een krachtige uitstraling en werkt als een steuntje in de rug bij ons jachtige bestaan. Japanse beelden zijn meer bescheiden dan andere Aziatische uitingen. Ze zijn meestal van een simpel effen grijs en gemaakt van beton. Japanse beelden roepen met eenvoudige lijnen, een simpele expressie of een lange historie, een groots gevoel van bezinning op. Heerlijk!

Een ander decoratief object: keramieken beelden

Het woord keramiek stamt af van ‘keramikos’, de Griekse benaming voor leem of klei en alles wat gemaakt is van aarde. Vroeger werden veel Griekse beelden gemaakt van keramiek. Mooi geboetseerde potten en vazen werden versierd met de Griekse mythologieën. Alle soorten porselein en aardewerk zijn keramiek. Als ze maar gemaakt zijn van een puur klei en op een bepaalde temperatuur gebakken zijn. Keramieke beelden zijn trouwens perfect voor in de tuin! Beelden van keramiek zijn hittebestendig en erg hard. Tuinbeelden zijn vaak voorzien van een laagje glazuur en daardoor nog beter bestand tegen de invloed van weersomstandigheden.  

Een mooie tuin met decoratieve objecten!

Als je besluit om een decoratief object in je tuin te plaatsen heb je de keuze uit grote en kleine beelden van verschillende materialen. Bij tuinbeelden zijn beton, brons, natuursteen en hout veelgebruikte materialen. Van alle soorten zijn bronzen beelden echt aan te raden. Brons kent namelijk veel voordelen ten opzichte van de andere materialen.

  • Brons versus natuursteen Brons is heel bewerkelijk en kan ook worden gegoten. De mogelijkheden voor het laten zien van details zijn vele male groter dan bij het gebruik van natuursteen.
  • Brons versus beton. In vergelijking tot beton is een bronzen beeld chic en stijlvol. Een bronzen beeld geeft klasse aan je tuin.
  • Beton versus hout Het weer in Nederland is nogal wisselvallig. Waar je een houten beeld in bescherming moet nemen tegen de regen, kunnen bronzen beelden prima het hele jaar buiten blijven staan. Door de regen zullen bronzen beelden wel iets verkleuren. Er zijn mensen die vinden dat de groene kleur een bronzen beeld juist mooier maakt, maar anders is een beetje boenwas genoeg om je beeld hiertegen te verweren.
  • Decoreren met schelpen

    Zoveel schelpen als er liggen op het strand, zoveel manieren zijn er om er je huis mee te decoreren:

  • Schelpen brengen je naar de kust;
  • Schelpen geven een maritieme sfeer;
  • En deze beauties passen heel goed binnen een landelijke ambiance.
  • Mocht je niet zo’n grasduiner zijn, dan zijn schelpen ook in alle soorten en maten te koop. Ga voor zoveel mogelijk verschillende! Decoreren met schelpen is niet alleen een leuke upgrade voor je huis, het is ook hartstikke leuk om te doen! Met decoratieve objecten breng je verhalen in huis!