Zoeken

Sierschalen

Sorteren
61 Producten
Sorteren
* Deze prijs komt overeen met de laagste prijs van de afgelopen 30 dagen voor de prijsverlaging

De sierschaal

"Het wordt je aangereikt op een zilveren schaal", "een gewicht in de schaal leggen", "in de waagschaal stellen"... Op allerlei manieren komen schalen terug in de Nederlandse spreekwoorden. Een veelzijdig woord dus. Minstens zo veelzijdig als het product zelf!

Ben je op zoek naar fijne sierschalen om je gerechten te presenteren? Of om al je fruit in te leggen? Of juist als decoratie voor op tafel? Laat je inspireren en ontdek welke sierschalen je het beste kunt gebruiken!

Veelzijdige sierschalen

De schaal wordt gezien als de grote broer van het bord. In tegenstelling tot borden, zijn schalen groter en soms platter. De schaal valt onder het begrip ‘servies’ en is daarom ook onmisbaar in de keuken. Het voordeel van schalen is de multifunctionaliteit: je kunt er van alles op kwijt.

Een soerschaal vindt een plaats in zowat elke kamer en is een eenvoudige maar smaakvolle manier om het decor in een kamer te veranderen. De sierschaal is verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine modellen met een diameter van ongeveer 12 cm tot grote schalen met een diameter van 30 cm of zelfs meer. Sierschalen zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen zoals keramiek, hout, metaal en meer.

Hout en riet gaan bijzonder goed samen met een natuurlijke inrichting met andere houtsoorten of rotan en onderstrepen de natuurlijke woonsfeer. Bovendien is een houten sierschaal in de meeste gevallen zelfs bestand tegen een toevallige val van de tafel en biedt hij weinig kans op letsel bij kinderen. Een witte decoratieve schaal van keramiek is daarentegen een chique blikvanger, maar moet met zorg worden behandeld. Sierschalen van metaal zorgen voor een koele sfeer. Daarom is het perfect voor een modern en puristisch interieur. De zilveren glans oogt elegant en stijlvol in een ruime en minimalistische woonkamer. Het kan ook indruk maken in een matte gepolijste afwerking. Maar liefhebbers van purisme weten: versier niet te veel! Anders gaat het effect van de gereduceerde inrichtingsstijl verloren.

Alternatieve sierschalen

Een sierschaal hoeft er niet alleen mooi uit te zien, het kan ook uiterst praktisch zijn. In de keuken kan je er smakelijk fruit in schikken of het gevuld met fruit op de eettafel zetten. Zo decoreer je in een handomdraai en word je tegelijkertijd herinnerd aan je dagelijkse dosis vitaminen. In de slaapkamer gebruiken veel mensen een decoratieve schaal om sieraden of haaraccessoires in op te bergen. Je kunt natuurlijk ook klassiek decoreren met een sierschaal. Vul de schaal bijvoorbeeld met geurige potpourri of decoratiezand en leg er een paar schelpen op. Als je waxinelichtjes op het zand spreidt, creëer je snel een gezellige sfeer. Een bijzondere variant van het gebruik van de sierschaal of sierkom: vul de schaal met voldoende water zodat drijvende kaarsen er zachtjes in heen en weer kunnen dobberen. Dit geeft je badkamer een spa-karakter.