Zoeken
Handige en gemakkelijke bezorging
Meld je aan en ontvang een €15 voucher!

Sierschalen

29 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit

De decoratie schaal

"Het wordt je aangereikt op een zilveren schaal", "een gewicht in de schaal leggen", "in de waagschaal stellen"... Op allerlei manieren komen schalen terug in de Nederlandse spreekwoorden. Een veelzijdig woord dus. Minstens zo veelzijdig als het product zelf!

Ben je op zoek naar fijne schalen om je gerechten te presenteren? Of om j e al je fruit in te leggen? Of juist als decoratie voor op tafel? Laat je inspireren en ontdek welke sierschalen je het beste kunt gebruiken!

Sierschalen als onderdeel van het servies

De schaal wordt gezien als de grote broer van het bord. In tegenstelling tot borden, zijn schalen groter en soms platter. De schaal valt onder het begrip ‘servies’ en is daarom ook onmisbaar in de keuken. Het voordeel van schalen is de multifunctionaliteit; je kunt er van alles op kwijt.

Hoewel alle schalen gebruikt kunnen worden voor het serveren van eten, is er toch een onderscheid te maken in specifieke soorten schalen. Deze hebben een licht aangepaste vorm om de presentatie van het betreffende type eten extra aantrekkelijk te maken.

 • Serveerschalen: deze schalen kom je bijna overal tegen. De bekende zilveren schalen (ook wel silver platters genoemd) hebben vaak een ovale of langwerpige vorm, met een iets dieper liggende bodem. Het hoogteverschil tussen de bodem en de rand gaat niet geleidelijk in elkaar over, waardoor je dus van alles erop kunt serveren, zonder bang te hoeven zijn dat er iets uit de schaal zal vallen. Je hebt hiernaast ook glazen serveerschalen of RVS serveerschalen.
 • Fruitschalen zijn vaak gemaakt van porselein of keramiek. Deze schalen variëren van de smalle, langwerpige schaal, tot aan de perfect ronde, diepe en ondiepe schaal. De vaak felle kleuren accentueren de diversiteit in kleuren van fruit en zorgen samen voor een vrolijk geheel. Gezond eten moet natuurlijk aantrekkelijk worden gemaakt! Dus een design fruitschaal valt meestal wat meer op met zijn ontwerp dan een doorsnee fruitschaal.
 • Kaarsschalen: dit zijn schalen waar je vooral de grotere en bredere kaarsen op kunt zetten. De schalen zijn vaak gemaakt van ongeglazuurd aardewerk, omdat dit een grove textuur heeft en daarom voor meer grip zorgt of ze zijn gemaakt van glas.
 • Ovenschalen of schotels; dit type schalen wordt meer gebruikt voor het in de oven doen van verschillende bakproducten. De handvatten of hendels zijn vaak van hetzelfde materiaal als de schotel zelf en geleiden warmte daardoor erg goed.
 • De saladeschaal is de diepste variant op de schalen en lijkt al bijna op een kom. De schalen zijn diep, omdat je tijdens het maken van salades niet wil dat alles de schaal uitvliegt.
 • Tapasschalen of schoteltjes zijn van een veel kleiner formaat en worden voornamelijk gebruikt voor het presenteren van dipsauzen. Het meest gangbare materiaal hiervoor is porselein.
 • Alternatieve sierschalen

  Wil je wel eens iets anders dat een standaard porseleinen of keramieken sierschaal? Overweeg dan een bamboeschaal of een sierschaal van melamine.

  Welk servies van bamboe je ook op tafel zet, bamboe zorgt voor een serene en natuurlijke sfeer. Een bamboeschaal en ander servies in hetzelfde materiaal zijn elegant en neutraal. Een bamboeschaal is gemaakt van een snel groeiende plant die nauwelijks water en pesticiden nodig heeft om goed te kunnen overleven. Vandaar dat bamboe in veel landen en in hoge productie, zonder al te veel schade voor het milieu, verwerkt kan worden. Ook dat zorgt voor een goed gemoed aan tafel.

  Melamine is een hard soort plastic dat veel gebruikt wordt voor servies. Omdat het niet snel krast blijft het mooi, ook naarmate je het vaker gebruikt. Het is dus zeker de moeite waard om naast melamine schalen ook melamine borden, bekers en bestek aan te schaffen. Daar heb je elke zomer onder de parasol of op het terras weer plezier van.

  Handige en gemakkelijke bezorging

  Gratis retourneren tot 31.1.’23

  Klantenservice +31(85)8889079