Zoeken

Bestek

Sorteren
115 Producten
Sorteren

Mooi bestek voor jouw gedekte tafel

Als je gaat tafelen met je vrienden, familie of andere dierbaren is het wel zo mooi als jouw tafel gedekt is met stijlvol bestek. Dat creëert niet alleen sfeer, maar met mooie vorken, lepels en messen kun je ook veel meer genieten van je eten!

Of het nou gaat om een formeel diner of een lekker ontbijt, door het gebruik van het perfecte bestek kan jouw maaltijd niet meer stuk. Want het oog wil ook wat!

En wie zegt dat je alleen bestek kunt kopen als je het nodig hebt? Als je graag je collectie wilt uitbreiden, dan is dat altijd een goed idee! Want die ene gouden vork, lepel of mes fleurt je besteklade helemaal op.

Hoe leg je bestek neer volgens de etiquette?

Wist je dat er een officiële bestek etiquette bestaat? Dit zijn eigenlijk regels of manieren die je toepast om zo netjes en beleefd mogelijk met je bestek om te gaan. Dus niet alleen het klaarleggen van eetgerei, maar ook het gebruik ervan gaat volgens bepaalde regels.

Het fijne aan deze regels? Ze worden overal doorgevoerd. Dus of je in Amsterdam, Groningen of misschien wel in een ander land gaat uiteten: overal zullen ze het bestek volgens dezelfde etiquette neerleggen.

De basis principes van de etiquette voor bestek:

 • Je vork leg je aan de linkerkant van je bord. Je mes leg je aan de rechterkant van je bord met de snijkant naar het bord toe. Een lepel leg je aan de rechterkant van het mes neer.
 • Als je meerdere gangen hebt waar je verschillend bestek voor wilt gebruiken, dan leg je deze naast elkaar neer aan de goede kant van het bord (d.w.z. vorken aan de linkerkant en messen en lepels aan de rechterkant). De regel is hier dan: ga van buiten naar binnen. In andere woorden, het bestek voor de eerste gang ligt aan de buitenkant (of het verste weg van het bord).
 • Heb je achteraf ook een dessert? Dan leg je de dessertlepel of dessertvork in het midden bovenaan je bord. Het lepeltje ligt dan boven het vorkje. De bovenkant van de dessertlepel wijst naar de vork toe aan de linkerkant van je bord. De bovenkant van de dessertvork wijst naar de lepel aan de rechterkant van je bord.
 • Niet te vergeten: zet je de glazen rechtsboven van jouw bord neer. Als je uitgegeten bent, leg je mes en vork dan in de ‘twintig over vier’-positie: het mes en de vork naast elkaar op het bord met de stelen naar schuin rechtsonder. In ieder restaurant weet de ober dan dat je uitgegeten bent, zo ontstaat er voor niemand verwarring!

  Verzorgingstips voor jouw bestek

  Om te zorgen dat je extra lang en veel plezier van je bestek gaat hebben, is het belangrijk dat je ze goed verzorgt. Hoe je dat doet leggen we je graag uit. Zo kun jij over tien jaar nog steeds genieten van die mooie bestekset.

  Sommige bestekken zijn geschikt voor de vaatwasser of afwasmachine en sommige niet. Maar hoe je het ook wendt of keert: alle besteksets blijven het mooist als je ze iedere keer met de hand schoonmaakt. Waarom? Omdat je met je handen veel voorzichtiger omgaat met het bestek en het minder lang in water staat.

  Heeft je bestek een speciale finish, bijvoorbeeld in het zwart, goud of koper? Zorg ervoor dat je geen vaatwasmiddel met citroen gebruikt, dit kan de finish laag aantasten. Om de kwaliteit te waarborgen is het belangrijk dat dit eetgerei na het afwassen goed wordt afgedroogd met een zachte theedoek.

  Bestek online kopen bij Westwing

  Met een groot assortiment ben je bij Westwing aan het juiste adres als het gaat om al jouw bestek en servies! Goud, zilver, zwart of bruin of misschien toch liever roségoud? Ga je voor een bestekset of stel je zelf de perfecte match samen?

  Niet alleen kun je bij ons terecht voor het standaard eetgerei zoals messen, vorken en lepels. Ook hebben we speciaal serveerbestek zoals taartscheppen, eetstokjes, saladebestek en kaasmessen. En het leukste van allemaal? Ze zijn er in zoveel verschillende soorten en maten dat er gegarandeerd de perfecte match voor jou tussen zit! Vergeet ook niet leuk kinderbestek voor de kleintjes aan tafel!

  We vinden het belangrijk dat je waar en wanneer het jou uitkomt een bestelling kunt plaatsen. Op je gemakje, rustig rondkijken: alleen dan vind jij de ideale match! Bestek kopen is nog nooit zo makkelijk geweest. Bekijk onze pareltjes, doe een bestelling en binnen no time heb jij het perfecte bestek in huis! Wat eet jij vanavond?