Zoeken

Serveerbestek

34 Producten
Sorteren: Populariteit
Sorteren: Populariteit

Dinner is served: slacouvert & meer

De tijd van eten naast je bord en op de stoel en een enorme chaos is voorbij; met handig serveerbestek liggen je gerechten vanaf nu prinsheerlijk op hun bordje. Met het juiste serveerbestek voor het juiste gerecht kun je jouw eettafel er uit laten zien als in een driesterrenrestaurant. Wil je weten wat je hier voor allemaal in huis kunt halen? Lees dan snel verder!

Onmisbaar serveerbestek

Er zijn een aantal items die onmisbaar zijn in je keuken als je regelmatig kookt. Zelfs al houd je slechts van simpele maaltjes, het volgende serveerbestek is een minimum!

 • Voor het opscheppen van soep geeft een grote ronde diepe opscheplepel het beste resultaat. Om morsen te voorkomen schep je de soep op en doop je de soeplepel met de onderkant nog even in de soep en dan direct naar het bord of de kom.
 • Houten pollepels zijn stevig, geschikt voor in de vaatwasser en fijn om mee te koken. Maar je kunt ook kiezen voor siliconen of kunststof pollepels. Siliconen pollepels zijn buigzaam, onbreekbaar en stevig. Ze hebben vaak een RVS handvat en zijn verkrijgbaar in allerlei leuke vrolijke kleuren. Kunststof pollepels zijn licht van gewicht, stevig en onbreekbaar. Kunststof pollepels mogen in de vaatwasser en zijn een stuk hygiënischer dan een houten pollepel, omdat bacteriën niet in het materiaal kunnen blijven zitten. 
 • Spaghetti is soms lastig te hanteren. Met name op het moment dat je het gaat uitserveren. De spaghettislierten vallen óf terug in de pan, óf je hebt al gauw teveel op je bord geschept, óf ze vallen ergens halverwege. Gebruik daarom een spaghettitang. Door het slimme ontwerp grijp je gemakkelijk een afgemeten portie uit de pan. Daarnaast is een spaghettitang multifunctioneel. Gebruik de tang bijvoorbeeld ook om een salade op te scheppen, in plaats van meerdelig slabestek. Als de tang tóch binnen handbereik ligt, dan komt hij zelfs van pas om hete broodjes uit de oven te halen. Kortom, een spaghettitang is, naast een goed mes, een snijplank, een garde en ander kookgerei, een onmisbare hulp in je keuken. 
 • Serveerbestek voor heerlijke taarten

  Heb jij dat ook wel eens? Het moment suprême, het aansnijden van die zelfgemaakte verjaardagstaart... en je prachtige taartpunt valt -flop- op zijn kant. Of nog erger; naast het gebaksbordje! Tja, je gebruikt wat voorhanden is; het aansnijdmes, de kaasschaaf... Maar hier was een taartschep de redding geweest! En wanneer je zo'n verrukkelijke creatie serveert, ga je geen risico's nemen; de taartschep is de finishing touch van je bakkunsten! Gemaakt van moderne materialen, en in een regenboog aan nuances, is er een taartschep voor elk servies of stijl. 

  Maar wat is een mooie taart als die niet goed gesneden wordt? Zelfs voor de meest onhandige en zenuwachtige taart-aansnijders onder ons, is er de mogelijkheid om de taart op een kundige manier in precies acht gelijke stukken te snijden. Hoe dan? Met een taartmes natuurlijk. Dit mes, speciaal ontworpen voor het aansnijden van je taart, zal voortaan je reddende engel op je verjaardagsfeestje zijn.

  Serveren met stokjes

  De Aziatische keuken is al jaren booming! Sommige mensen beweren dat je pas echt van de Aziatische keuken kunt genieten als je ook de tafelmanieren overneemt. En dat betekent... eten met stokjes! Het is wel evenoefenen, maar als je eenmaal doorhebt hoe je je eetstokjes moet gebruiken, heb je geen bestek meer nodig! 

  Nog een bolletje, alstublieft!

  Een ijsschep is ideaal om mooie bolletjes mee te scheppen vanuit de ijsbak uit de supermarkt. Hou je van koken en bakken, dan kan een ijsschep ook bij het bereiden van andere gerechten een handig keukenhulpje zijn.

 • Bij het vullen van de cupcake tray met beslag.
 • Bij het maken van oliebollen.
 • Bij het mooi presenteren van mousse.
 • Dus zelfs serveerbestek voor een bepaald doel kun je altijd creatief gebruiken voor andere dingen!