Zoeken

Kommen & schaaltjes

Sorteren
112 Producten
Sorteren

Het kan allemaal in een kom

Voor je soep, yoghurt met fruit of nootjes: een prachtig kommetje komt altijd goed uit! In een kom kun je gemakkelijk kleine gerechten serveren. Perfect voor de kleintjes, maar ook voor jezelf. Wil je tijdens je favoriete serie je eten opeten? Dan haal je een kom tevoorschijn en serveer je daar je avondmaal in om heerlijk voor de televisie te eten. Zo voorkom je etensvlekken op de bank.

Een kom kun je ook perfect gebruiken als je een feestje geeft. Zet een paar kommen op tafel en verdeel daarin alle borrelnootjes, chips en andere lekkernijen. Zo creëer je een variatie van verschillende hapjes. Een kom kun je zo op verschillende manieren gebruiken.

Soorten kommen

Je hebt verschillende formaten soepkommen. Voor je ontbijt heb je een kleinere kom nodig dan als je gaat lunchen of dineren. Qua vorm verschillen de kommen ook van elkaar. Er zijn vierkante, ronde of ovale kommen. De meeste gebruikelijke vorm is de ronde kom.

Qua materiaal kun je voor kommen kiezen bestaande uit aardewerk, plastic, kunststof, glas of keramiek. Heb je kleine kinderen in huis? Dan zijn de kunststof kommen zeker aan te raden. Wil je luxe uitstralen? Dan kun je voor kommen van prachtig aardewerk of glas gaan. Wat dacht je van Delftsblauwe kommen voor het ontbijt? Of voor strakke modern witte kommetjes voor bij het diner?

Een kom als decoratie voor huis en tuin

Een kom hoef je niet alleen te gebruiken als je iets gaat eten. Je kunt een kom ook als woonaccessoire op de salontafel, het dressoir of nachtkastje neerzetten! Voor je sieraden, lenzen of oude bonnetjes. Ook kun je een kom prima gebruiken als waxinelichthouder in de tuin! Decoreer de tuintafel met een zilveren schaal met lantaarns, verschillende gekleurde kaarsen en kommen met waxinelichtjes erin. Ga voor waxinelichtjes met citroengeur. Zo blijven alle muggen weg!

Kommen om mee te koken: terrines!

Je hebt alle recepten doorgenomen, je gasten al je specialiteiten al een keer voorgeschoteld. Van Italiaanse bruschetta’s tot Hollandse mosselen en salades met de meest exotische ingrediënten. Alles heb je uitgeprobeerd en nu heb je zin om terug te gaan naar de basics. Naar iets verrassends, maar vertrouwds. Duik in grootmoeders receptenboek en ontdek de mogelijkheden met een terrine! Deze schaal van aardewerk met deksel biedt perspectief op traditionele gerechten en zorgt voor een ouderwets gezellige sfeer op tafel.

Terrine: keukenaccessoire en gerecht in één

Wat is een terrine precies? In feite een schaal van aardewerk met een laagje van glazuur, meestal in dezelfde vorm als van een cakeblik. De naam ontleent zich aan het Franse ‘terre’, vanwege zijn materiaal van aarde. Een terrine heeft rechtopstaande randen en een goed sluitend deksel. Dat deksel is nodig voor het maken van een terrine, de naam van het gerecht wat je ermee maakt. Met verschillende ingrediënten in verschillende laagjes kun je van alles tevoorschijn toveren.

Welke kommen shop jij?