Zoeken

Kerstboomversiering

Sorteren
256 Producten
Sorteren

De kerstboom versieren: elk jaar een feest!

December: dé gezelligste maand van het jaar. Kerst is het moment dat we met familie en vrienden samen komen en er flink uitgepakt wordt met leuke cadeaus, lekker eten en gezellige kerstdecoratie. De meeste mensen zetten meteen na pakjesavond de kerstboom op, maar de echte fanatiekelingen beginnen daar al wéken eerder mee!

Wij geven ze groot gelijk: een kerstboom brengt warmte en gezelligheid in huis. Maar voor welke kerstboomversiering ga jij dit jaar? Welke kerstballen en kerstslingers gebruik je? Het lijkt een hele onderneming, maar geen paniek! Wij hebben genoeg tips om jouw (kunst)kerstboom er dit jaar perfect bij te laten staan.

Aan de slag met de kerstboomversiering

Een kerstboom versieren is een hele onderneming. Welke piek kies je? Hang je wel of geen kerstboomhangers op? Kies je voor verschillende kleuren of ga je juist voor een minimalistische kleur? Met de onderstaande tips zet jij dit jaar de perfecte kerstboom op. Zonder gedoe of stress!

Tip 1: Kerstlampjes

Een item dat niet mag ontbreken binnen je kerstboomdecoratie zijn de kerstlampjes. LED-lampjes zijn daarbij de beste keuze, omdat deze milieuvriendelijk zijn én minder brandgevaar opleveren! Voordat je de kerstlampjes in de boom hangt, is het belangrijk dat je eerst even controleert of ze het allemaal doen. Hang daarna de lampjes op in de boom. Zet de lichtjes aan en check of ze goed verdeeld zijn over de boom.

Tip 2: Wat plaats je op de top van de kerstboom?

De kerstboom is pas echt af met een mooie piek! Start met het plaatsen van de piek: een mooie ster of een strik zijn de meest gekozen opties. Heb je huisdieren of kinderen? Ga dan voor een piek gemaakt van kunststof. Als ie per ongeluk valt, blijft ie gewoon heel! Ook meteen een goede tip voor de rest van je kerstboomversiering.

Tip 3: Kerstballen

Voordat je de kerstboomversieringen allemaal in huis haalt, is het goed om even de trends rondom kerstballen online te bekijken. Hierdoor krijg je inspiratie! Ga voor verschillende vormen ballen, kleuren en patroontjes. Heb je de perfecte kerstballen gevonden? Hang dan boven in de boom de kleinere ballen en onder in de boom de grotere ballen. Dit zorgt voor net iets meer diepte in de boom.

Ook is het handig om bovenaan te beginnen met de kerstboomdecoratie en naar onder toe te werken. Zo loop je niet het risico dat je eerder opgehangen decoratie uit de boom stoot.

Tip 4: Kerstslingers

Veel mensen houden het bij kerstballen en -lampjes, maar denk dit jaar eens out of the box en kies voor kerstslingers! Ze vullen de gaten in je boom op en zien er feestelijk uit. Met hun prachtige kleuren brengen ze warmte en gezelligheid: precies de sfeer die je zoekt!

Tip 5: Een kleurencombinatie die past bij jouw wooninrichting

Kies de juiste kleuren kerstboomversiering. Zorg ervoor dat de kleuren die je gebruikt in je kerstboom mooi combineren met de kleuren van je interieur. Want anders kan het er erg rommelig uitzien! Stel daarom van tevoren een kleurenpalet samen: hou het minimalistisch met twee hoofdkleuren, of pak juist lekker uit met een bonte kleurenverzameling! Aan jou de keus.

Tip 6: Vergeet de onderkant van je kerstboom niet!

De stam van de kerstboom is vaak goed zichtbaar. En dat is niet altijd even mooi. Zorg er daarom voor dat je de stam goed bedekt aan de onderkant met een mooie mand of deken. Wikkel ‘m nonchalant rond de stam en het ziet er al een stuk beter uit! En tot slot: leg alle mooie ingepakte cadeaus rondom de kerstboom neer.

Kerstboomversiering online kopen bij Westwing

Ga je dit jaar voor minimalistische kerstboomversiering met eenvoudige kleuren en strakke lijnen? Of kies je voor bonte kleuren? In de collectie van Westwing vind je kerstdecoratie die past bij jouw wooninrichting. Vergeet je daarnaast niet in te registeren bij Westwing om op de hoogte te blijven van alle trends en acties!

Haal de gezelligheid in huis en kom kerstboomversiering shoppen bij Westwing! Daarnaast vind je hier genoeg inspiratie voor leuke kerstcadeaus. Veel shopplezier!