Zoeken

Snijplanken

Sorteren
36 Producten
Sorteren

Ontdek de juiste snijplank voor elke bereiding

Snijplanken zijn niet alleen onmisbare keukenhulpjes om eten te bereiden of te snijden, maar zijn ook perfect om te serveren en om de keuken aan te kleden. Bovendien kan je met de verschillende materialen discreet een bepaalde interieurstijl benadrukken. Houten snijplanken gaan bijvoorbeeld perfect samen met een landelijke stijl als rustiek hapjesbord. Marmeren snijplanken daarentegen ronden elegante diners af met een glamoureuze look!

Welke soorten snijplanken zijn er?

Niet alle snijplanken zijn hetzelfde. De keukengadgets zijn er niet alleen in verschillende vormen, zoals ovaal, rechthoekig of rond, maar ook in verschillende materialen:

 • Hout: Een houten snijplank (zoals eiken-, bamboe-, beuken- of olijfhout) is erg populair vanwege z'n geweldige uitstraling. Het wordt echter afgeraden om het materiaal in de vaatwasser te doen.
 • Kunststof: Snijplanken van kunststof zijn vaak erg goedkoop en veelzijdig. Ze kunnen zonder problemen in de vaatwasser, maar ze krassen relatief snel.
 • Marmer: Snijplanken van marmer zijn super robuust en mooi om te zien. Het harde oppervlak kan niet alleen worden gebruikt om te snijden, maar ook om te serveren. Let op: was een marmeren snijplank altijd met de hand af!
 • Glas: Met een glazen snijplank hoef je je geen zorgen te maken over ziektekiemen, omdat er geen inkepingen worden gemaakt bij het snijden. Wel worden de messen vaak sneller bot.

 • Welke snijplank is geschikt voor vis, vlees, groenten, fruit, enz.

  Houten planken met een sapgroef zijn bijzonder geschikt voor het snijden van rauw vlees en vis. Hout heeft een antibacteriële werking, is zeer duurzaam en beschermt ook het keukenmes. Een snijplank met een glad oppervlak zoals marmer of kunststof is ook zeer robuust. Deze zijn gemakkelijk te reinigen en sommige zijn vaatwasmachinebestendig of kunnen op zijn minst worden geweekt. Aangezien vocht geen probleem is bij een plastic snijplank, zijn ze ideaal voor het snijden van fruit en groenten. Een speciale broodsnijplank zou ook deel moeten uitmaken van elke goed uitgeruste keuken.

  Tip: Snijplanken zijn prachtige serveerplanken voor speciale gelegenheden of de feestdagen.

  De juiste reiniging en verzorging voor jouw snijplank

  Snijplanken worden vaak dagelijks gebruikt. Om ervoor te zorgen dat je lang van hun uiterlijk kunt genieten, is de juiste reiniging en verzorging van het materiaal essentieel. In het algemeen kun je houten snijplanken beter niet in de vaatwasser reinigen, omdat het vocht blijvende schade toebrengt aan het natuurlijke materiaal. De situatie is anders bij snijplanken van kunststof. Vocht kan het product niet beschadigen, zodat je het keukengerei zonder problemen in de vaatwasser kunt doen.

  Tip: Om het risico van overdracht van ziektekiemen (kiemen, bacteriën of schimmels) te minimaliseren, raden wij aan de snijplank direct na gebruik grondig te reinigen onder stromend warm of heet water met een beetje afwasmiddel.