Wandkasten

Wandkasten

Delen

Bekend van o.a.
Meer weten? Lees nu de gids

Jouw Westwing gids voorWandkasten

Na verloop van tijd verzamel je steeds meer spullen en je blijft ook niet weggooien. Van sommige spullen wil je nou eenmaal geen afscheid nemen. Dat hoeft ook niet. Het is gewoon een kwestie van het creëren van opbergruimte. Hier zijn wandkasten dan weer erg goed voor.

Wandkasten kun je namelijk overal kwijt in je huis en hebben naast het creëren van opbergruimte nog andere functies die je wel eens goed zouden kunnen bevallen. Het is maar net wat jouw wensen zijn. Lees dus snel verder of een wandkast misschien wel wat voor bij jou in huis is.

Een huis vol wandkasten

Voordat je wandkasten in jouw interieur weg gaat zetten, is het handig om te weten wat de mogelijkheden zijn. Een wandmeubel kan namelijk op de grond staan of aan de muur hangen, hoog of laag zijn, een dicht of open design hebben en komt in verschillende kleuren. Je kan het je zo gek niet bedenken of het kan met wandkasten.

Wanneer het enkel en alleen om opbergruimte gaat, zoals bij een kledingkast, kies je voor een paar wandkasten met de ideale diepte en indeling om kleren en andere dingen in op te bergen. Voor een combinatie van opbergruimte en interieur item zou je kunnen denken aan een tv meubel met zowel open als dichte kastjes. De dichte kastjes zijn geschikt voor het opbergen van dvd’s, apparatuur en afstandsbedieningen en de open wandkasten kunnen gevuld worden met leuke woonaccessoires zoals:

  • Fotolijstjes
  • Boeken
  • Vaasjes
  • Kaarsjes

Stijlvolle opbergruimtes

Wandkastjes kunnen ook puur en alleen dienen voor het wegzetten van woonaccessoires. Waar de een graag een schilderij aan de muur hangt, ziet een ander hier liever een paar vaasjes met bloemen en fotolijstjes staan. Met de kleur wit zit je in het geval van open kasten eigenlijk altijd wel goed. Vrijwel iedere kleur matcht met wit en daarnaast is stof minder snel zichtbaar op witte wandkasten dan op zwarte wandkasten.

Wanneer je kiest voor wandkasten met deuren, zijn er ook nog verschillende manieren waarop deze deuren werken. Hang je ze namelijk weg in een smalle ruimte, dan is een schuifdeur bijvoorbeeld een erg goede oplossing. In het geval van een deurtje dat je openklapt, heeft de een liever een deurtje met een deurknop die je kan laten matchen met de rest van je interieur en de ander een deurtje met een drukmechanisme waardoor je aan de voorkant voor een strak design kunt kiezen. Het is maar net wat jij wilt.

Laat je dagelijks inspireren door Westwing, dé nieuwe manier van interieur-shoppen.