Zoeken

Wandkasten: hout

Sorteren
48 Producten
Sorteren

Leuk jouw kale muren op met wandkasten van hout

Met wandkasten van hout is het mogelijk om kale muren in de woon- of slaapkamer een stuk gezelliger te maken. Daarbij bieden deze kasten je direct meer opbergruimte voor je spullen, accessoires of kleding. Dat niet alleen: hout is immer hot! Het warme van het natuurlijke materiaal draagt bij aan een gezelligere sfeer in huis en past bij zowel een modern als een klassiek interieur. Nice!

Wandkasten van hout = ideaal!

Wandkasten van hout zijn dus ideale meubelstukken. Je hebt ze in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor kasten met een industrieel karakter door robuust houtgebruik, een wit design odel of een hangend exemplaar. Een open houten wandkast, waarbij je de open blokken kunt vullen met boeken of verschillende accessoires zoals kleine vazen of andere coole items, is ook erg smaakvol. Leuk voor in de huiskamer, maar tevens fantastisch in de keuken, badkamer of slaapkamer. Kortom, zo’n houten wandmeubel mag niet ontbreken in je interieur. Lees snel verder en ontdek hoe je deze natuurlijke wandmeubels in huis kunt gebruiken.

Meer sfeer met wandkasten van hout

Een wandkast van hout is goed te gebruiken in de keuken, maar past ook in veel andere kamers thuis. Zo is de badkamer een perfecte plek. Het hout van houten wandkasten geeft hier meer sfeer. Kies bijvoorbeeld een exemplaar die qua breedte overeenkomt met het marmeren blad in de badruimte. Je kunt het kastje hieronder hangen om je verzorgingsspullen, washandjes of handdoeken in kwijt te kunnen. In de woonkamer kun je wandkasten van hout gebruiken om je televisie op te zetten, je boeken te etaleren of om je administratie in op te bergen.

DIY: een gezellige keukenmuur met wandkasten van hout

Het is vaak lastig om een gezellige sfeer in de keuken te creëren. Wandkasten van hout kunnen hieraan bijdragen! Kies voor een grote houten wandkast om jouw gehele wand af te dekken, of een kleiner model om de muur onder een klok of poster op te vullen. Zorg er in ieder geval voor dat de kasten open zijn.

Open wandkasten van hout bieden de mogelijkheid verschillende “blokken” van de wandkast een eigen invulling te geven. Hiermee kun je ook in de keuken leuke variaties maken van accessoires. Items die goed passen in zulke houten wandmeubels zijn:

  • Glazen potten, waar je pasta in bewaart. Zo heb je een mooie mix van functionaliteit en keukendecoratie;
  • Jouw gekleurde borden, die je op een stapel in de kast zet naast jouw mooiste schalen;
  • Kristallen glazen, voor een blingblingeffect in de houten wandkast;
  • Opgevouwen theedoeken, zo heb je ze meteen bij de hand als je de vaat moet afdrogen;
  • Waar wij helemaal enthousiast van worden: kruidenplanten! Zo voorzie je de ruimte direct van wat groen en heb je verse kruiden om de lekkerste maaltijden op tafel te zetten.
  • Tip: laat sommige gedeeltes open. Zo voorkom dat jouw houten wandkast een drukke look krijgt.

    Dit zijn slechts enkele voorbeelden, je kunt natuurlijk tig andere dingen in de open blokken van wandkasten van hout zetten. Ook van de zijkant van de kast kun je handig gebruik maken. Bevestig er een haakje aan, waar je een keukenschort aan ophangt of theedoeken met ’n leuke print.

    Of je nu een industrieel, landelijk of modern huis hebt: wandkasten van hout zijn altijd een goed idee!