Zoeken

Zwarte kasten

Sorteren
50 Producten
Sorteren

De kast in zwart - chique extravagantie

Elegant, mysterieus en ondoordringbaar: ladekasten en dressoirs in zwart zijn bijzonder. Deze meubels zijn de nieuwste rage in interieurland en vormen de moderne varianten van de goede oude ladekast. Ze worden gekenmerkt door het feit dat ze in veel verschillende formaten verkrijgbaar zijn. Dit geeft je veel nieuwe ontwerpmogelijkheden voor je woning. Je kunt de kast in zwart gebruiken als tv-tafel of voor je muziekinstallatie. Bovenop of op open planken kun je decoratieve accessoires kwijt. Zwarte kasten hebben een intrigerend effect. Bijna geen andere kleur heeft zo’n fascinerende werking.

De kleur zwart

Zwart staat voor het ondoordringbare, mysterieuze. Zwart is dus het tegengestelde van wit en is ook een van de zogenoemde neutrale kleuren. Het zwarte dressoir heeft daarom het grote voordeel dat je het kunt combineren met alle andere meubels in je huishouden. Bovendien ziet de kast in zwart er erg elegant uit, vooral wanneer je voor een exemplaar van hout gaat. Als je een bijzonder harmonieuze woonsfeer wilt creëren, kun je dit meubelstuk voorzien van een passende verlichting.

Klassiek en subtiel meubilair met ladekasten en dressoirs in het zwart

Om welk soort kast het ook gaat, er is nauwelijks een betere keuze voor je woonkamer dan met een zwarte ladekast. Deze kleur is naast grijs, wit en beige een van de basiskleuren van de klassieke inrichtingsstijl. Deze stijl overtuigt met zijn smaakvolle meubels en accessoires, gereduceerde ontwerpen en hoogwaardige materialen. Tijdloze esthetiek is hier een vereiste, en een zwart dressoir past perfect in zo'n stijlwereld. Combineer het meubel met elegante woonaccessoires om het plaatje wat speelser te maken of juist een vleugje luxe te geven. Met zilverwerk of een mooi gevormde kristallen lamp bijvoorbeeld geeft de zwarte kast een chique touch. In de volgende kamers kan een kast in zwart een doel dienen:

  • Een kast met houten planken in de woonkamer
  • In de gang voor extra opslagruimte
  • In de eetkamer als scheidingswand
  • In de werkkamer voor opbergruimte en stijl
  • Verschillende ontwerpen

    De ladekasten en dressoirs in zwart zijn verkrijgbaar in veel verschillende versies. Bovendien zijn de ontwerpverschillen overtuigend, wat individueel gebruik voor elke ruimte mogelijk maakt. Er zijn in principe twee verschillende types: hangende dressoirs en staande dressoirs. De hangende variant wordt aan de muur bevestigd en hangt ongeveer 50 cm boven de grond. Het staande zwarte dressoir staat, net als andere ladekasten en consoles, met de pootjes op de grond.

    De kast in zwart is verkrijgbaar in verschillende varianten. Met laden, deuren, scharnierende deuren, een open ontwerp óf een combinatie. Met een open ontwerp kunnen decoratieve manden worden gebruikt om dvd's en cd's op te bergen. Ladekasten en dressoirs in het zwart kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. Hout is waarschijnlijk het populairste materiaal voor de zwarte kast. Hier wordt voornamelijk massief hout, zoals beuken of eiken, gebruikt voor verwerking. Hout heeft prachtige eigenschappen, zoals een hoge belastbaarheid en een lange levensduur, wat erg prettig is als je een ladekast aanschaft. Het zwarte kunststof dressoir is vooral populair met een hoogglans oppervlak. Vaak vind je hier ook een mix van materialen. Bijvoorbeeld een zwarte ladekast gemaakt van kunststof met deuren en binnenste planken van glas. Deze dienen als vitrines. Deze versie van de kast in zwart is vooral geweldig met lichte elementen achter de raampjes. Kies jouw favoriete kast in zwart uit bij Westwing!