Zoeken

Balkonmeubels

Sorteren
59 Producten
Sorteren

Balkonmeubels: creëer je eigen outdoor-oase!

Transformeer je balkon - hoe groot of klein het ook is - om in een gezellige en prachtige outdoor-oase! Als jij je al tot een van de gelukkige mag wensen dat je een balkon ter beschikking hebt, waarom zou je hier dan geen gebruik van maken? Laat je inspireren door leuke balkon ideeën en lees hoe je met de juiste balkonmeubels je eigen paradijsje kan creëren.   

Soorten balkonmeubels

 • Rotan meubels zijn erg trendy en momenteel een van de meest populaire materialen voor balkon meubels - van balkontafel tot balkonparasol. Dit heeft onder andere te maken met het vlechtwerk en de uitstraling die het heeft. Ze zien er namelijk stijlvol uit en geven het balkon een feel-good sfeer. Desalniettemin heeft dit natuurlijke materiaal wel wat aandachtspuntjes waar je bewust van moet zijn. Rotan kan namelijk niet tegen water en is daarbij ook niet bestendig tegen schimmel, wat een intensieve verzorging eist. Indien rotan in aanraking komt met water vergrijst de kleur doordat het vocht opneemt.
 • Poly rotan is een kunststofvezel die zowel zeer weerbestendig als duurzaam is. Om die reden zijn poly rotan meubels prima geschikt zijn voor het gebruik in de tuin of op het terras.
 • Door hun natuurlijke en warme uitstraling onderscheiden de houten balkonmeubels zich van de rest van de materialen. Daarbij brengen ze het karakter van de natuur een beetje dichterbij.
 • Staal, ijzer en aluminium, zijn drie metalen en veel gebruikte materialen waaruit vele balkonmeubels worden gemaakt. Het voordeel van deze metalen is dat ze erg licht zijn en in sommige gevallen zelfs opvouwbaar. 
 • Kunststof balkonmeubels; kunststof is waarschijnlijk het beste materiaal voor balkonmeubels, aangezien het licht is en in vele uitvoeringen en maten te verkrijgen is. 
 • Creatief met een klein balkon

  Wat als je nu een klein balkon hebt? Idealiter kan men opvouwbare meubels nemen, die weer gemakkelijk kunnen worden ingeklapt als ze niet meer gebruikt worden. Daarnaast kan er al veel in combinatie met de reling worden gedaan. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een balkonparasol die men aan de reling vast maakt, of bloembakken die aan de reling kunnen hangen.

  De leukste tips voor je balkoninrichting

  Als je je planten en meubels hebt staan, kun je in je balkoninrichting nog wat finishing touches aanbrengen met wat eenvoudige of designaccessoires. Wat betreft het decoreren van je balkon kun je het groots aanpakken, of juist met subtiele veranderingen een nieuwe sfeer neerzetten.

 • Stem de inrichting van je balkon af met je interieur binnen, zodat alles een mooi geheel wordt. Trek bijvoorbeeld de kleuren en patronen van je binneninrichting door naar je balkon. Op deze manier betrek je het balkon bij je kamer, waardoor je woning groter lijkt!
 • Licht is heel belangrijk op een balkon. Kaarsen zijn ontzettend sfeervol en kunnen niet ontbreken op je balkon, terras of dakterras! Je kunt natuurlijk voor losse kaarsen gaan, maar met een fikse wind is het beter om windlichten neer te zetten, of bijvoorbeeld lantaarns. Ook met buitenverlichting kun je heel veel teweeg brengen. Denk bijvoorbeeld aan zo ́n gezellig lichtsnoer.
 • Een handige tip: het is een goed idee om bij de inrichting van je balkon rekening te houden met de ligging van je balkon. Heb je een balkon op het zuiden? Bedenk dan dat hout in fel zonlicht nog wel eens wil verkleuren. Kies je voor kunststof meubels, kies dan voor de zekerheid voor kleurvaste materialen. Ook is het de moeite waard om te investeren in een zonnescherm of mooie balkonparasol
 • Balkonplanten kunnen van ieder klein of onaangenaam balkon een bescheiden paradijsje maken. Zet ze in mooie bloempotten die passen bij de kleur van de balkonmeubels.