Zoeken

Houten barkrukken

Houten barkrukken & houten barstoelen: klassiek of modern?

Terug naar vroeger, de opkomst van de British pub en de warme sfeer die het met zich mee brengt. De diep donkere tafels en houten stoelen, maar ook de keuken en de bijbehorende houten barkruk. Houten barkrukken kom je tegenwoordig niet alleen meer tegen in de horeca. Nee, de houten barkruk is ook steeds meer een onderdeel van onze leefstijl.

Barkrukken van hout of ander materiaal?

Naast het klassieke hout zijn er ook metalen of kunststof barkrukken of een combinatie van die twee materialen. Ook kan het voorkomen dat je een barkruk tegenkomt van hout met metalen of kunststoffen onderdelen. Het leuke aan barkrukken is dat ze letterlijk in alle hoogtes te verkrijgen zijn. Waar de metalen barkrukken te verstellen zijn in hoogte, zijn er vaak varianten van houten barkrukken om op die manier verschillende hoogtes aan te kunnen bieden. Ideaal om de juiste hoogte te vinden die past bij jouw bar of tafel. En met of zonder rugleuning.

Barkruk in de keuken

Met de huidige leefstijl van vandaag, in een vaak open ruimte waarbij de keuken een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven wordt, is een houten barkruk een mooie aanwinst. Bij grotere keukens zie je steeds vaker een zitgedeelte aan het kookeiland. Ook voor een bar tegen de muur in een kleinere ruimte kun je een houten barkruk vinden in de kleur en stijl van je keuken. Ook handig bij het aanrecht om te kokkerellen of met familie en vrienden een goed glas te drinken.

Een set mooie barkrukken van hout in een lichte kleur kan de houten barkruk wat minder zwaar doen lijken. Een set houten barkrukken in een donkere kleur oogt daarentegen wat zwaarder maar brengt ook een bepaalde sfeer met zich mee.

Houten barkruk comfort

Een belangrijk punt bij het kiezen van houten barkrukken is het comfort die de houtenbarkruk te bieden heeft. De ene houten barkruk heeft een stoffen zitting met vulling om het zitcomfort te bevorderen. De andere houten barkruk heeft een rugleuning om wat ondersteuning te bieden aan de gebruiker. Of kies voor een voorgevormde zitting voor meer comfort. Een stang bij de poten waar de voeten op kunnen rusten is dan ook handig. Let erop dat deze op een goede hoogte zit, zodat je er op een comfortabele manier bij kunt komen.

Er is veel keuze in het aanbod van barkrukken van hout, waarbij geen set houten barkrukken hetzelfde is. Heb jij al je favoriete houten barkruk gevonden, nu je deze kennis hebt? Haal de British Pub gauw in huis met jouw eigen houten barkruk!

Scandinavische barkruk

Heb je een modern interieur met een Scandi touch? Vergeet de metalen krukken, maar ga voor een houten barkruk. Met houten materialen in de keuken krijgt de ruimte een Scandinavische touch. Vergeet niet om daarbij houten keukenaccessoires op het aanrecht te plaatsen. Denk aan ronde broodplanken, opscheplepels of schalen.

Ga je over tot de aanschaf van een paar barkrukken van hout? Bij Westwing shop je de mooiste barkrukken van hout eenvoudig & snel.